Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry myönsi tämän vuoden ensimmäisen tuplaplatinalevyn ja kaksi uutta kultalevyä. Pelaajat näyttävät arvostavan vuosi toisensa jälkeen yhä enemmän urheilupelejä eikä Sims-pelisarjan suosiokaan osoita minkäänlaisia hiipumisen merkkejä.

NHL 12
Electronic Artsin NHL 12 oli tämän vuoden ensimmäinen peli, joka saavutti platinalevyyn oikeuttavan 20 000 kappaleen myynnin – ja vieläpä kahdella eri pelikonsolilla. Nyt se on myös ensimmäinen tämän vuoden tuplaplatinapeli huikealla 40 124 kappaleen myynnillä PlayStation 3 -konsolille.

”NHL 12 on kaikkien aikojen paras lätkäpeli. Tuplaplatinaa PlayStation 3 -konsolille myynyt peli on selkeästi tämän joulun ykkönen!”, Electronic Artsin pohjoismaisten jakelijoiden ja koko Suomen myynnistä vastaava myyntijohtaja Niklas Wikblad hehkuttaa.

FIFA 12
Sporttipelien kärkikastiin kuuluva FIFA 12 nostaa myös päätään joulusesongin alkaessa. Futispelien vankkumaton ykkönen nappasi kultaa PlayStation 3 -konsolilla ja upealla 11 865 kappaleen myynnillään.

”FIFA 12 yllättää jälleen. Virtuaalifutiksessa on imua ja kultaa tulee”, Niklas Wikblad kehaisee.

Sims 3 Lemmikit
Huippusuositun The Sims 3 -pelisarjan tuorein tulokas The Sims 3 Lemmikit -lisäosa on myös myynyt kultaa PC/Mac-alustalla. Virtuaalilemmikit The Sims 3 -peliin tuova lisäosa nappasi kultaa upealla 14 395 pelin myynnillään.

”The Sims 3 -fanit janoavat uusia lisäosia. Odotettu uutuus tarjoaa kaikille mahdollisuuden omaan kissaan, koiraan tai hevoseen – ja se näkyy pelimyynnissä. The Sims 3 Lemmikit on jokaisen Sims-pelaajan ykköstoive.”

FIGMA
Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n jäseniä ovat ALSO, AMO, Electronic Arts, Microsoft, Namco Bandai, Nordic Softsales, Nordisk Film, PAN Vision ja Warner Bros.

FIGMA julkaisee Suomen virallista listaa. Suomen suosituimpien pelien lista julkaistaan kahden viikon välein. FIGMA julkaisee jäsentensä pelimyyntitilastot kolmen kuukauden välein. Lista ja pelimyyntitilastot löytyvät osoitteesta www.figma.fi.

Lisätietoja internetissä
www.figma.fi

Lisätietoja

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry
Toiminnanjohtaja Thomas Westerberg
050 – 463 1156
thomas.westerberg@figma.fi

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry
Hallituksen puheenjohtaja Riku Olkkonen
050 – 505 1966
riku.olkkonen@panvision.com

Viestintätoimisto Visionist
Tiedottaja Jiri Koivuniemi
040 – 837 8097
jiri.koivuniemi@visionist.fi