Boston Distribution tuo myyntiin monikäyttöisen Insta360 ONE X2 -toimintakameran, joka kykenee 360 asteen videokuvaukseen, monipuoliseen valokuvaukseen ja videostriimaukseen entistä helpommin.

Taskukokoinen ja vaivaiset 149 grammaa painava Insta360 ONE X2 on puoliksi kamera ja puoliksi kuvaustyöryhmä. Kameralla voi kuvata mitä hurjimpia kuvakulmia ja hyödyntää kameran elokuvamaisia perspektiivimahdollisuuksia, jotka ovat ennen vaatineet joko erillisen kuvaajan tai kuvauskopterin. Kuvaamisen jälkeen tehokas tekoäly auttaa videokuvan leikkaamisessa ja jälkikäsittelyssä. Insta360-puhelinsovelluksen tai -työpöytäohjelmiston avulla upeat videot valmistuvat kädenkäänteessä.

Insta360 ONE X2 -kameralla voi kuvata neljällä eri tavalla. Videokuvaaminen 5.7K-tarkkuudella ja 360 asteen näkökentällä on tehty helpoksi. Kameraa ei tarvitse erikseen kohdistaa tiettyyn suuntaan, sillä kamera taltioi ympäriltään kaiken. Kuvauksen jälkeen voi valita haluamansa kuvakulman ja sovellus tekee videon valmiiksi. Perinteiseen videokuvaukseen sopii puolestaan Steady Cam -kuvaustila, jolla onnistuu vakaa videokuvaus myös laajakuvaversiona. Panoraamatilassa voidaan ottaa äärimmäisen isoja laajakuvia kameraa liikuttamatta. MultiView-tilassa kamera kuvaa tekijää ja kuvauskohdetta samanaikaisesti molempiin suuntiin ja liittää videot yhteen upeaksi kokonaisuudeksi. Tämä kuvaustila on kätevä erityisesti striimaajille ja sosiaalisen median vaikuttajille.

Oli kuvaustila mikä tahansa, kameran kehittyneen FlowState-kuvanvakaustekniikan ansiosta kuva säilyy aina vakaana ja video tasaisena ilman erillistä gimbaalia. Lisäksi kamera osaa häivyttää siihen liitetyn kuvausvarren automaattisesti. Sen ansiosta videot ja selfiekuvat näyttävät kuin ne olisi kuvattu ilmasta käsin. Lisäksi Insta360-sovelluksesta löytyy monia erilaisia automaattitoimintoja kuvien ja videoiden jälkikäsittelyyn. Esimerkiksi näyttävät ja elokuvamaiset dolly zoom-, hidastus- ja hyperlapse-tehosteet hoituvat napinpainalluksella. Myös itsensä kloonaaminen tai ihmisten hävittäminen taustasta onnistuu yhdellä painalluksella.

Kuvauskohteiden seuranta onnistuu helposti joko äänikomennolla tai kameran näyttöä näpäyttämällä. Kameran tekoäly osaa tunnistaa ja seurata ihmisiä, eläimiä ja erilaisia liikkuvia kohteita, jolloin näiden vakaa kuvaaminen on luontevaa. Kameran automatiikkaa ja 360 asteen kuvausta hyödyntäen kuvista tai videoista parhaiden kohtien löytäminen ja käyttäminen sujuu kuin itsestään. Valitut kuvat ja videot voidaan sen jälkeen helposti jakaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Myös suoraan kamerasta striimaaminen onnistuu puhelimeen yhdistettynä jopa 360 asteen videokuvalla.

Huipputasoisen PureShot-kuvausominaisuuden ansiosta hämäräkuvaus onnistuu ilman erillistä valonlähdettä. Kehittynyt kuvanparannustekniikka vähentää kuvan rakeisuutta ja kohinaa. Lisäksi vedenalainen kuvaaminen sujuu erinomaisesti enintään 10 metrin syvyydessä kätevän AquaVision-ominaisuuden ja kameran vesitiiviin (IPX8) rakenteen ansiosta.

Kameran kirkkaalla ja korkeatarkkuuksisella kosketusnäytöllä on helppoa esikatsella kuvattua materiaalia ja säätää kameran asetuksia ilman puhelinta. Tehokkaasta, ladattavasta ja helposti vaihdettavasta akusta riittää virtaa jopa 80 minuutin yhtäjaksoiseen kuvaamiseen. Kameran neljän erillisen mikrofonin ansiosta ääni taltioituu monesta suunnasta. Ääni voidaan tallentaa stereona tai vaikuttavana monikanavaäänenä.

Hinta ja saatavuus
Insta360 ONE X2 -toimintakamera on saatavana välittömästi 489 euron suositushintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron. Kameraan on saatavana myös kattava valikoima lisävarusteita, kuten lisäakku, linssisuojia, sukelluskotelo, lataustelakka, kuvausvarsia ja kiinnikkeitä eri käyttötarkoituksiin.

Lisätietoja
www.insta360.com/product/insta360-onex2
www.boston.fi
https://youtu.be/H6rVjSf67mw (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhp4M4rZoHrjx681OCQ?e=pO0fa3 (kuvia)

Insta360
Insta360 on maailman johtava 360 asteen kameroiden valmistaja. Insta360-kamerat auttavat ihmisiä jakamaan kokemuksensa täydellisillä elokuvamaisilla videoilla, jotka ympäröivät katsojansa ajasta ja paikasta riippumatta. Insta360-kameralla kuluttajat ja ammattikäyttäjät voivat kuvata korkeatarkkuuksisia 360 asteen valokuvia ja videoita, jotka on helposti katsottavissa suoratoistona tai tallenteina eri sosiaalisen median alustoilla. Virtuaalilaseilla katsotut Insta360-kokemukset voivat viedä katsojansa paikkoihin ja hetkiin, joita he eivät ole koskaan aiemmin edes kuvitelleet näkevänsä. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.insta360.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.