Boston Group tuo myyntiin ensiluokkaisen Insta360 Flow -kuvanvakaimen, joka tekee kuvaamisesta mahtavan helppoa yhdysrakenteisen selfietikun, kolmijalan, kolmiakselisen gimbaalin ja tekoälyseurannan ansiosta.

Yhä useampi taltioi tilanteet lyhytvideoista selfiekuviin ja maisemakuviin älypuhelimilla. Niiden monipuolisten kuvausominaisuuksien ansiosta puhelimella kuvaaminen onkin muuttunut lähes synonyymiksi valokuvaamisen kanssa. Tästä huolimatta edes parhaat älypuhelimet eivät mahdollista etäisyyttä, joka mahdollistaa hyvien omakuvien ottamisen. Usein tätä lisäulottuvuutta tarvitaan myös erikoisiin kuvakulmiin tai kun halutaan kuvata jotain sellaista, mikä on juuri käden ulottumattomissa.

Juuri tällaisiin tilanteisiin tulee apuun Insta360 Flow, joka on markkinoiden ainoa yhdysrakenteisella selfietikulla, kolmijalalla ja kolmiakselisella gimbaalilla varustettu kuvanvakain älypuhelimille. Lisäksi kuvanvakaimessa on tekoälyohjattu kohteenseuranta sekä kehittyneet kuvaus- ja kuvanmuokkausominaisuudet. Nämä helpottavat korkealuokkaisten valokuvien ja videoiden kuvaamista.

Nopean käyttöönoton ansiosta Insta360 Flow sopii lähes kaikille vauvasta vaariin, sillä kuvanvakain on yhteensopiva monenlaisten älypuhelinten kanssa. Olipa kyse matkakuvista, perhemuistojen kuvaamisesta tai sisällöntuottajien erikoistarpeista, kuvanvakain on näppärä ja kätevä apuväline.

Insta360 Flow -kuvanvakaimen käyttäminen ei voisi olla helpompaa. Kun se on otettu käyttövalmiuteen puhelimen kanssa, erityistä avaamista tai edes virtapainikkeen painamista ei tarvita. Kuvaaminen sujuu hetkessä eikä käyttö vaadi erityistä opettelua. Kun puhelinta ei kuvaamiseen tarvita, kevyt vakain (391 g) taittuu vaivatta kasaan ja sujahtaa kassiin seuraavaa kuvaushetkeä odottamaan.

Kolmiakselinen gimbaali pitää kameran aina vakaana ja sillä kuvaaminen tuottaa ammattilaistasoista jälkeä. Kehittyneen tekoälypohjaisen Deep Track 3.0 -seurantajärjestelmän ansiosta kuvauksen kohde pysyy tarkasti kuvassa, jolloin edes liikkuvan kohteen taltiointi ei muutu rauhattomaksi tai epäselväksi. Toiminto on helposti aktivoitavissa joko laukaisupainiketta painamalla tai se voidaan aktivoida kehystämällä kohde sormella puhelimen näytöllä. Näin Insta360-sovellus tunnistaa liikkuvan kohteen, kuten ihmisen pään tai lemmikin.

Seurantatoiminnolla voidaan tehdä myös upeita hidastusvideoita, jolloin liikkeen yksityiskohdat todella heräävät eloon. Älypuhelimen tarkennusominaisuutta hyödyntämällä voidaan tehdä myös vaikuttavia zoomauksia. Deep Track 3.0 osaa tunnistaa seurattavan kohteen ihmisjoukosta sekä tunnistaa sen eri kuvakulmista. Edes ajoittainen kuvasta katoaminen esteen taakse ei seurantatoimintaa haittaa.

Kuvanvakaimessa on monipuoliset hallintatoiminnot, joista voidaan helposti valita haluttu kuvaustila. Aloittelijaystävällisen automaattitilan lisäksi valittavissa ovat tavallinen seurantatila, avarampi ja enemmän tilaa antava PF-seurantatila sekä silmikkokuvausta jäljittelevä FPV-tila.

Yhdysrakenteisen selfietikun ansiosta vakaimella voidaan tuoda lisää ulottuvuutta sekä omakuviin että kuvata korkeammalta kuin mihin pelkkä käsivara riittäisi. Samalla 21,5 senttimetrin varren lisäulottuvuus mahdollistaa monenlaiset erikoiskuvakulmat, kuten alasuunnasta kuvaamisen. Kuvaustikun runko avautuu myös helppokäyttöiseksi kolmijalaksi, jolloin sillä voidaan vaivattomasti kuvata videota tai valokuvia esimerkiksi pöytätasolta. Kun tämä yhdistetään esimerkiksi timelapse-kuvaukseen tai kohteenseurantaan, saadaan korkealuokkaisia videoita lähes automaattisesti.

Helppokäyttöisellä pyöröpainikkeella kaikki kuvanvakaimen keskeiset toiminnot ovat aina sormien ulottuvilla. Näitä ovat esimerkiksi tarkennus, kuvaustilan vaihtaminen ja laukaisupainike. Lisäksi hallintapainiketta kaksoisnapauttamalla saadaan gimbaali kääntymään vaakakuvauksesta pystyasentoon, jolloin myös vaivaton pystykuvaus sujuu helposti.

Kuvien ja videoiden jälkikäsittely, muokkaaminen ja leikkaaminen sujuvat helposti Insta360-sovelluksella. Sen tekoälyavusteisen käyttöliittymän avulla kuvista ja videoista on helppo muokata halutunlaisia.

Magneettikiinnitteinen kuvanvakain pysyy tiukasti kiinni myös liikkeessä. Yhdellä latauksella vakaimen 2 900 milliampeeritunnin akku riittää jopa 16 tunnin käyttöön. Yleiskäyttöiseen mikrofonisatulaan voidaan helposti kiinnittää ulkoinen mikrofoni.

Insta360 Flow -kuvanvakaimen perusversioon sisältyy kiinnitysmagneetti, kämmenosan suojakuori, kantopussi ja USB-A/C-johto. Insta360 Flow Creator Kit -versiossa mukana tulevat lisäksi pienikokoinen kuvausvalo sekä USB-C/Lightning- ja USB-C/C-latausjohdot että isompi säilytyspussi.

Hinta ja saatavuus

Insta360 Flow ja Insta360 Flow Creator Kit tulevat myyntiin huhtikuussa 179 ja 239 euron kuluttajahinnoin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja

www.insta360.com/product/insta360-flow
www.boston.fi
https://youtu.be/ITuT2gr3vBw (esittelyvideo)
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viPR39q5AOZAx4_i25A?e=CZTaMg (kuvia)

Insta360

Insta360 on maailman johtava 360 asteen kameroiden valmistaja. Insta360-kamerat auttavat ihmisiä jakamaan kokemuksensa täydellisillä elokuvamaisilla videoilla, jotka ympäröivät katsojansa ajasta ja paikasta riippumatta. Insta360-kameralla kuluttajat ja ammattikäyttäjät voivat kuvata korkeatarkkuuksisia 360 asteen valokuvia ja videoita, jotka ovat helposti katsottavissa suoratoistona tai tallenteina eri sosiaalisen median alustoilla. Virtuaalilaseilla katsotut Insta360-kokemukset voivat viedä katsojansa paikkoihin ja hetkiin, joita he eivät ole koskaan aiemmin edes kuvitelleet näkevänsä. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.insta360.com.

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.