Xdefiant

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft on julkaissut XDefiant-ammuntapelin ja käynnisti samalla ensimmäistä pelikautta pohjustavan tutustumisvaiheen.

XDefiant on nopeatempoinen, helposti opittava ja ilmaiseksi pelattava verkkomoninpeli, jossa erilaisista sotilaista koostuvat tiimit kohtaavat toisensa vaihtelevissa pelimuodoissa. Ubisoft San Franciscon kehittämä ammuntapeli on saanut innoituksensa monista muista Ubisoft-toimintapeleistä ja tämä näkyykin mukana olevien sotilaishahmojen tyylissä, varusteissa ja aseistuksessa.

Monissa eri testivaiheissa pelistä on hiottu sulava kokonaisuus. Nyt peli on julkaistu sen ensimmäistä pelikautta pohjustavaan harjoituskauteen. Nyt julkaistussa pelissä on jo heti alussa 14 erilaista pelikenttää, joiden tapahtumapaikat ja tyylit ovat enemmän tai vähemmän tuttuja monista muista Ubisoft-peleistä. Pelin viidestä erilaisesta hahmoryhmittymistä on alussa neljä eri vaihtoehtoa käytössä. Mukana oleva viides ryhmittymä on joko ostettavissa erikseen tai saavutettavissa käyttöön pelaamisen myötä.

Julkaisussa on mukana peräti 24 erilaista asetta ja jopa 44 viritysosaa aseiden räätälöintiin. Näillä voidaan vaikuttaa aseiden ominaisuuksiin ja toimintoihin, kuten kantamaan, vahingontuottoon ja tarkkuuteen. Lisäksi mukana on viisi lisävarustetta, joita eri hahmot voivat käyttää pääasiallisen aseen, käsiaseen ja erikoistoimintojen ohella.

Pelin viisi erilaista sotilasryhmittymää ovat tuttuja peleistä, kuten The Division, Far Cry 6, Splinter Cell, Watch Dogs 2 ja Ghost Recon Phantoms. Jokainen ryhmittymä on mukana kolmen erikoissotilaan voimin, mutta alussa on pelattavissa vain yksi kustakin ryhmästä. Pelaamalla ja tehtäviä suorittamalla muut hahmot ovat saatavilla käyttöön yksi kerrallaan.

Erilaisia pelimuotoja on kaksi eli Arena ja Linear, jotka eroavat toisistaan kenttien ja tavoitteiden osalta. Nimensä mukaisesti Arena-pelit ovat areenamaisia ja näitä löytyy kolmessa eri pelitilassa. Kentän alusta loppuun eteneviä Linear-tiloja on kaksi, joista kummassakin on omat voittotavoitteensa. Kaikkiaan nämä viisi erilaista pelitilaa tarjoavat kukin toisistaan erottuvat pelikokemukset, joten haasteita, oppimista ja vaihtelevaa tekemistä riittää moneen eri makuun.

Pelin harjoituskauden jälkeen on edessä pelin ensimmäinen kausi, joka tuo mukanaan uuden hahmoryhmittymän, kolme uutta kenttää ja kolme uutta asetta. Myöhempien kausipäivitysten myötä lisäyksiä tulee lisää pelin eri osa-alueilla.

Pelin julkaisuvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/NoNpmAzGyB8. Pelin harjoituskauden kausikortin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/QnpEl5D_t4Y. Vinkkivideon pelin haltuun ottamiseksi voi katsella osoitteessa https://youtu.be/U3eIvDv9IwA.

XDefiant on nyt saatavilla sekä Xbox Series X/S- ja PlayStation 5 – pelikonsoleille että pc-tietokoneille Ubisoft Connect -pelipalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja

www.ubisoft.com/en-gb/game/xdefiant
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh7IMCFML164_cc2Izg?e=W0OTxp  (kuvia)

Ubisoft

Ubisoft on maailmojen luoja, joka on sitoutunut rikastuttamaan pelaajien elämää alkuperäisillä ja ikimuistoisilla viihdekokemuksilla. Ubisoftin maailmanlaajuiset kehitystiimit luovat ja kehittävät monipuolisia pelejä, joihin kuuluvat muun muassa Assassin’s Creed, Brawlhalla, For Honor, Far Cry, Tom Clancy’s Ghost Recon, Just Dance, Rabbids, Tom Clancy’s Rainbow Six, The Crew ja Tom Clancy’s The Division. Ubisoft Connectin kautta pelaajat voivat nauttia palveluiden ekosysteemistä parantaakseen pelikokemuksiaan, saadakseen palkintoja ja pitääkseen yhteyttä ystäviin eri alustoilla. Ubisoft+ -tilauspalvelun avulla pelaajat pääsevät käsiksi jatkuvasti kasvavaan pelivalikoimaan, joka sisältää yli 100 Ubisoftin peliä ja niiden lisäosaa. Tilivuotena 2022–2023 Ubisoftin myynti oli 1 739 miljoonaa euroa. Lisätietoja on osoitteessa www.ubisoftgroup.com.