Audiovisuaalisen tekniikan edelläkävijä Ideafix Oy on toteuttanut yhdessä taiteilija Petri Eskelisen kanssa seinätaideteoksen Helsingin uuteen lastensairaalaan.

Napatutkijat-seinätaideteoksen tarkoituksena on antaa lastenja nuorten olla itse tutkijoita ja löytöretkeilijöitä ennen vastaanotollemenoa. Teoksen toisena tasona on myös huoli muuttuvan ympäristön tilasta. Teoson ennen kaikkea suunniteltu sairaalan nuoria asiakkaita vartensairaalaympäristöön.

Napatutkijat-seinätaideteos on Helsingin uudenlastensairaalan röntgen- ja ultraäänikuvauksen odotushuoneeseen sijoitettuosallistava teos. Se koostuu monikulmaisista periskoopeista, joista kuusijohtavaa kahteen keskusympyrään eli napoihin. Niiden sisältö on jäävuorimainenmaisema, jonka ympäri kiertää hitaasti vaeltava valo. Tämä valo avaalöytöretkimäisesti uusia väyliä ja näkymiä tummansinisen lasin alla olevallemaisemalle. Nämä maisemat avautuvat periskooppien luukuista kurkistettunahämärinä tai valoisina, riippuen valon sen hetkisestä sijainnista.

Ideafix suunnitteli ja toteutti taiteilija Petri Eskelisennäkemyksen pohjalta taideteoksen muuttuvan led-valaistuksen ohjelmointeineen.Valaistus koostuu yhteensä 12 led-valosta, joista vain yksi on kerrallaanpäällä. Valo kiertää suuren ja pienen ympyrän välillä. Periskoopeissa onpeilejä kulmista riippuen 3-12 kappaletta. Nämä periskoopit symboloivat erimittaisia reittejä navalle. Reittien varrella on avattavia luukkuja, jotkapäästävät auringonpaisteen reitille. Periskooppiin kurkistaessa auringonsäteeterottuvat luukun asennosta riippuen.

Napatutkijat-seinätaideteoksen materiaaleina käytettiintäystammipuuta, MDF-kuitulevyä, pronssia, akryylia, lasia ja led-valoja.

Lisätietoja
www.ideafix.fi
www.petrieskelinen.net
http://bit.ly/2MMMxYU (kuvia)

Ideafix
Ideafix Oy on luotettava kumppani yritysten halutessa hyödyntää valoa, ääntä ja kuvaa liiketoiminnassaan. Olemme audiovisuaalisen tekniikan edelläkävijä ja tarjoamme personoituja AV-ratkaisuja yli 25 vuoden kokemuksella.