Euroopan johtavan pelikonsolitarvikkeiden valmistajan, Bigben Interactiven (www.bigben.eu) toteuttaman verkkokyselyn mukaan kotikuntoilu on suosiossa pelaajien keskuudessa.

WIIMAGNETICCYBERBIKE - 10-08-20

Kuntoilupelit ovat yksi pelialan eniten kasvavista trendeistä. Tämä näkyy paitsi pelien myyntitilastoissa, myös alati laajenevassa kuntoilupelien tarjonnassa. Etenkin parin viime vuoden aikana kuntoilupelien suosio on moninkertaistunut vuosien takaisesta tilanteesta. Eikä ihme, sillä verkkokyselyn mukaan peräti viidennes (19%) pelaajista kuntoilee juuri kotona. Kuntoilumuodoista suositumpaa on vain ulkoliikunta (38%).

Kotikuntoilun suosioon on monia syitä. Kuntoilu kotona ei vaadi paljon vaivaa ja se on verrattain helppoa järjestää omien tarpeiden mukaan. Lisäksi mahdollisuus kuntoilla juuri silloin, kun se sopii omaan aikatauluun, on merkittävä tekijä. Kotona suoritettava kuntoilu voidaan yhdistää myös muihin aktiviteetteihin, kuten pelaamiseen. Kyselyyn vastanneista jopa reilu kolmannes (37%) on harrastanut kuntoilua pelikonsolin avulla.

Kuntoilupelien etuna on niiden soveltuminen liikuntaan pienissäkin erissä. Myös aloituskynnys on alhainen, sillä pelaaminen tapahtuu tutussa ja turvallisessa ympäristössä, eikä liikuntaan tarvita juuri muuta kuin hieman tilaa itse pelaamiseen. Tämä sopii erityisesti aktiiviliikkujalle, jolloin käytettävän ajan merkitys korostuu. Kyselyn mukaan yli puolet vastanneista harrastaa liikuntaa useasti viikossa (56%) – osa heistä jopa päivittäin (12%).

Ranskalainen Bigben Interactive tarjoaa kuntoilupelaamiseen monia vaihtoehtoja. Tuoreimpina esimerkkeinä ovat kuntopyörän ja peliohjaimen yhdistelmä Cyberbike 2 sekä käsipainot liikeohjaimeen ja kuntoliikuntaan yhdistävä My Body Coach 2.

Cyberbike 2
Cyberbike 2 -paketin sydämen muodostaa magneettivastuksella varustettu kuntopyörä, joka liitetään PlayStation 3 -pelikonsoliin. Cyberbike 2 -paketissa on myös Cyberbike 2 -peli. Luvassa on jopa 18 erilaista pelitasoa, jotka sijoittuvat maan pinnalle, ilmaan, veteen ja maanalaisiin tunneleihin. Jokaisessa erilaisessa pelialueessa on oma kuntopyörällä ohjattava kulkuvälineensä, joten luvassa on reilusti vaihtelua ja erilaisia haasteita. Peli palkitsee etenemisestä uusin asustein ja kulkuneuvoin.

My Body Coach 2
My Body Coach 2 tekee PlayStation 3- ja Nintendo Wii -pelikonsoleista henkilökohtaisen kuntovalmentajan. My Body Coach 2 on hauska tapa liikkua, kuntoilla ja tanssia. Se tarjoaa monipuoliset liikuntavaihtoehdot ja ruokavaliovinkit harjoittelijan eri tavoitteiden mukaisesti – selkeästi suomen kielellä!

My Body Coach 2 sisältää yli 130 erilaista harjoitusta, joista voi joko koota omat harjoitusohjelmansa tai noudattaa pelin mukana tulevia valmiita malleja. Pelipaketin mukana tulee itse pelin lisäksi kaksi 500 gramman käsipainoa, joihin pelikonsolin ohjain liitetään kiinni. PlayStation 3 -versiossa vaadittava Move-ohjain ja Wii-versiossa käytettävä Wiimote-ohjain liitetään osaksi painoja, joiden avulla peli voi seurata pelaajan liikkeitä tarkasti.

Verkkokysely toteutettiin marraskuussa 2011 ja siihen osallistui kaikkiaan 1154 vastaajaa.

Lisätietoja internetissä
www.panvision.com/bigbenfi
www.bigben.eu

Lisätietoja
Visionist/Jiri Koivuniemi, 040 837 8097, jiri@visionist.fi

Bigben Interactive
Ranskalainen Bigben International on Euroopan johtavia pelikonsolitarvikkeiden valmistajia. Miltei 30 vuotta alalla toiminut yritys myy tuotteitaan yli 25 eri maahan. Tuotevalikoima kattaa kaikki merkittävät pelikonsolimerkit ja kaikenlaiset pelikonsolien lisätarvikkeet. Yhtiö on myös menestyksekkäästi solminut yhteistyö- ja lisensointisopimuksia merkittävien tuotemerkkien kanssa. www.bigben.eu