Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft aloittaa ylistetyn viikinkiseikkailun toisen pelivuoden massiivisella pelilaajennuksella.

Toimintaa, seikkailua ja roolipelaamista toisiinsa yhdistävä Assassin’s Creed Valhalla saa seuraavan ison lisäosan 10. maaliskuuta 2022. Viikinkien maailmanlopun koettelemuksiin pelaajan vievä Dawn of Ragnarök -pelilaajennus tulee erikseen ostettavaksi kaikille pääpelin ostajille 39,99 euron hintaan. Lisäosa tarjoaa pelaajalle tekemistä kymmeniksi pelitunneiksi.

Pelilaajennuksen lisäksi Ubisoft julkisti Assassin’s Creed Crossover Stories -tarinakokonaisuuden, joka tuo yhteen Eivor-viikingin ja Kassandra-soturin. Tämä ainutlaatuinen crossover-pelilaajennus on ilmainen pääpelin omistajille ja sisältää Eivorin ja Kassandran tarinan Assassin’s Creed Valhallassa sekä oman tarinansa Assassin’s Creed Odysseyssa joko Kassandran tai Alexiosin hahmolla. Nämä ilmaiseksi ladattavat pelilaajennukset ovat saatavilla tästä päivästä lähtien pelin kaikille alustoille.

Ubisoft Sofia -pelistudion luotsaama Dawn of Ragnarök on Valhallan seuraava iso lisäosa ja jatkaa näin pelin kaksivuotista tarinankaarta. Lisäosassa Eivor-soturi tutkii kohtaloaan taistelun ja viisauden Odin-jumalana. Kääpiökuningaskunta Svartalvheim on hajoamaisillaan ja luhistumassa kaaokseen. Odinin rakas poika Baldr-jumala on vangittu kuolemattomaksi sanotun tulijumala Surtrin toimesta. Näistä lähtökohdista alkaa Dawn of Ragnarökin eeppinen seikkailu, jossa pelaaja matkaa jumalten ja jättien maailmaan jakaen oikeutta ja tuhoa jumalallisin voimin ja erikoiskyvyin. Luvassa on uskomaton matka, jossa epätoivo ajaa jumalan uskomattomiin taisteluihin ja koitoksiin.

Dawn of Ragnarök -lisäosan 13. joulukuuta 2021 ja 9. huhtikuuta välisenä aikana ostavat pelaajat saavat lisäksi Twilight Pack -bonuspaketin. Se sisältää Dellingrin saattuekorpin skinin, Havardrin ilvesratsun, Twilight-varustepaketin ja Algurnir-taistelukirveen.

Pelilaajennuksen kanssa yhtäaikaisesti julkistettu Assassin’s Creed Crossover Stories -tarinakokonaisuus on sarjan ensimmäinen pelitarinoita toisiinsa risteyttävä projekti. Siitä vastaavat Ubisoft Quebec- ja Ubisoft Montreal -pelistudiot, jotka ovat yhteistyössä loihtineet tarinan ajatuksella ”mitä tapahtuisi, jos kaksi Assassin’s Creed -sankaria kohtaisivat toisensa?”. Ilmaiseksi jaettavat tarinalaajennukset ovat saatavilla Assassin’s Creed Valhalla- ja Assassin’s Creed Odyssey -pelien omistajille. Seikkailut kertovat näiden hahmojen myöhemmistä vaiheista, joissa yhdistyvät hahmojen eri tarinat. Luvassa on myös uusia pelialueita ja tehtäviä koettavaksi. Kumpikin tarina vaatii pääpelin pelaamista alkua pidemmälle ennen kuin hahmojen yhteistarinat tulevat pelattavaksi.

Dawn of Ragnarök -lisäosan esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/k2F1-CTyPPU.

Assassin’s Creed Crossover Stories -esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/a8JfRqi2Y7A

Assassin’s Creed Valhalla
Assassin’s Creed IV Black Flag- ja Assassin’s Creed Origins -toimintapelit luonut pelistudio Ubisoft Montreal vie pelaajat viikinkiajalle ja kertoo Eivor-viikinkisoturin tarinan. 800-luvulle sijoittuva Assassin’s Creed Valhalla -peli esittelee upean, avoimen ja eläväisen pelimaailman, joka nivoo yhteen sekä viikinkien ryöstöretket että Englannin synkän ja verisen aikakauden. Peli tuo sarjaan uusia ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden järjestää omia ryöstöretkiä ja perustaa oma uudisasukasyhteisö uuteen maahan. Vahvistamalla omaa yhteisöä kasvaa myös pelaajan johtaman alueen vaikutusvalta. Pelaajan ohjastama Eivor voi pelaajan valinnan mukaan olla mies- tai naistaistelija. Omaa hahmoaan voi myös muokata monella tapaa hiustyylien, tatuointien, sotamaalausten ja varusteiden osalta ilmentämään omaa tyyliään.

Assassin’s Creed Valhalla on saatavilla sekä Xbox Series X/S-, Xbox One-, PlayStation 5- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta pc-tietokoneille. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja Stadia-pelipalveluista. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
www.ubisoft.com/fi-fi/game/assassins-creed/valhalla
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh7N-8xGwcVRklLh_7g?e=uqoFbe (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.