Boston Group tuo myyntiin vakuuttavan Hasselblad X2D 100C -kameran ja kolme uutta XCD-objektiivia, jotka yhdessä tarjoavat äärimmäisen kuvauskokemuksen valokuvaajille ja sisällöntuottajille.

Hasselbladin uuden sukupolven keskikokoinen peilitön digikamera tuo merkittäviä teknisiä parannuksia kuvanlaatuun, kameran käsittelyyn ja sen käyttönopeuteen. Kameran tummanharmaan konetyöstetyn alumiinirungon sisällä on 100 megapikselin BSI-taustavalaistu 43,8 x 32,9 millimetrin CMOS-kuvakenno, jossa on 15 askeleen dynaaminen alue ja 16-bittinen värisyvyys.

Hasselblad X2D 100C mahdollistaa aiempaa luovemman kuvauskokemuksen, joka antaa sisällöntuottajille mahdollisuuden vangita kuvan pikkutarkkoja yksityiskohtia ja varjoja. Tähän käytetään Hasselblad Natural Color Solution (HNCS) -tekniikkaa sekä uutta viiden akselin ja seitsemän askeleen IBIS-kuvanvakautusta. Näin on mahdollista ottaa timantinteräviä kuvia vapaalla kädellä mitä erilaisimmissa olosuhteissa. Hasselblad kehitti itsenäisesti tämän kuvanvakauksen täyttääkseen tiukat vaatimukset 100 megapikselin anturin vakauttamiseksi ja samalla pitääkseen sekä kameran koon että painon maltillisena. Kamera hyödyntää myös 294 tarkennusalueen PDAF-automaattitarkennusta tallentaakseen ohikiitäviä hetkiä hämmästyttävän selkeästi.

Kamerassa on puolen tuuman elektroninen ja huipputarkka OLED-etsin, 1,08 tuuman värillinen ylänäyttö ja 3,6 tuuman kallistettava takanäyttö kosketusohjauksella. Ne mahdollistavat yhdessä intuitiivisen Hasselblad HUI -käyttöliittymän kanssa nopean ja helpon pääsyn kameran kaikkiin toimintoihin.

Kamera tallentaa kuvat 3FR RAW- ja JPEG-muodossa sisäänrakennettuun yhden teratavun SSD-tallennustilaan tai CFexpress Type B -muistikortille. Ne takaavat korkean tallennusnopeuden nopeasti liikkuville kohteille. Kameran nopeiden langattomien yhteyksien lisäksi USB-C 3.1 Gen 2 -liitäntä mahdollistaa jopa 10 gigabitin sekuntinopeuden tiedonsiirtoon ja liitännän PD 3.0 -yhteensopivuus takaa nopean akkulatauksen.

Uudet XCD-objektiivit
Uudet täysmetallirunkoiset XCD 2,5/38V-, XCD 2,5/55V- ja XCD 2,5/90V -objektiivit on suunniteltu tarjoamaan huippuluokan optinen suorituskyky kompaktissa ja kevyessä muodossa. Täysin päivitetty askelmoottorilla varustettu tarkennusmoduuli mahdollistaa nopeamman ja aiempaa tarkemman automaattitarkennuksen. XCD 38V on ihanteellinen objektiivi dokumentti-, kaupunki- ja maisemakuvaukseen. XCD 55V soveltuu muotokuviin sekä dokumenttien, asetelmien ja päivittäisten tilanteiden kuvaamiseen. XCD 90V on teleobjektiivi, joka sopii täydellisesti lähi- ja asetelmakuviin.

Hinta ja saatavuus
Hasselblad X2D 100C tulee myyntiin välittömästi 8 699 euron kuluttajahintaan. Hasselblad XCD 2,5/38V, Hasselblad XCD 2,5/55V ja Hasselblad XCD 2,5/90V tulevat myyntiin 4 199, 4 199 ja 4 799 euron kuluttajahintoihin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.hasselblad.com/x-system/x2d-100c/
www.boston.fi
https://youtu.be/aHzEejiz74U (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viMBCWOJEIhOZY92yVQ?e=3vQCS0 (kuvia)

Hasselblad
Vuodesta 1941 lähtien Hasselblad-kamerat ovat inspiroineet valokuvaajia luomaan klassisia mestariteoksia ja ottamaan monia ikonisia valokuvia, kuten ensimmäiset ihmisen ottamat valokuvat kuun pinnalla. Ruotsissa päämajaansa pitävä Hasselblad on vienyt valokuvausta eteenpäin jo yli 80 vuoden ajan erinomaisella kuvanlaadulla, hienolla skandinaavisella suunnittelulla ja huolellisella ammattitaidolla.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.