GameXpo-pelitapahtumassa pelattiin viikonloppuna toista kertaa Suomen suurin PlayerUnknown´s Battlegrounds (PUBG) -liveturnaus. Viisiosaisen finaaliottelun jälkeen koko turnauksen voittajaksi selviytyi Onni ”Cupsolo” Lahdensivu.

Sunnuntain finaalissa peräti 5 000 euron palkintopotista taisteli 70 pelaajaa, jotka olivat valikoituneet ennätysmäisen 1 200 karsintapelaajan joukosta. Rahapalkinnoille pääsi kuusi parasta, joista koko turnauksen voittanut 20-vuotias Cupsolo onnistui omien sanojensa mukaan erityisesti järkevän pelistrategiansa avulla.

”Pyrin otteluissa ringin keskelle ja pyrin pitämään alueen hallussa keskittymättä frageihin”, hehkuttaa turnausvoittaja Cupsolo. ”Aloitin PUBGin pelaamisen kesällä 2018 ja pelitunteja on takana runsaat 3 000. Pelit jatkuvat Orion eSports Finlandin riveissä.”

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm’s PC-Store järjesti yhteistyössä PUBG Finlandin, Helsingin Messukeskuksen, Elisan ja muiden kumppaniensa kanssa PUBG-liveturnauksen nyt toista kertaa. GameXpo-pelitapahtumassa järjestetyn turnauksen tavoitteena oli saada mukaan 1 000 pelaajaa ja tavoite ylitettiin kirkkaasti yli 1 200 osallistujan voimin.

”Onnistuimme toisessa PUBG1000-liveturnauksessamme erinomaisesti ja se on alkanut kerätä mainetta myös aktiivipelaajien keskuudessa”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Taso oli kova ja se näkyi niin pelaajien innokkuudessa kuin katsojamäärissäkin. On hienoa nähdä miten pelaajat onnistuvat liveturnauksen paineen alla tekemään huippusuorituksia ja katsomossakin riitti vilskettä koko viikonlopun.”

PUBG1000-turnaus tarjosi kaikille yli 16-vuotiaille avoimen mahdollisuuden kokeilla PUBG-kilpapelaamista GameXpo-tapahtumassa. Yli tuhannella pelaajalla oli mahdollisuus osallistua PUBG-liveturnaukseen, jossa kilpailtiin yhteensä 5 000 euron palkintopotista. Turnaukseen pystyi osallistumaan ilman ennakkoilmoittautumista vain saapumalla paikalle. Kunkin pelikierroksen enintään 80 pelaajasta parhaat pääsivät sunnuntaina järjestettyyn finaaliin. Tarkemmat turnaussäännöt ja palkintopotin jako löytyvät osoitteesta www.PUBG1000.gg.

PUBG1000-turnausta pystyi seuraamaan myös suorina lähetyksinä tai tallenteina Elisa Viihteeltä, Elisa Viihde Sportilta ja Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalta. Elisan lisäksi muita PUBG1000-turnauksen kumppaneita olivat ASUS, BenQ/Zowie, Feniks Esports, Havu Gaming, Logitech ja Rockstar Energy Drinks.

Lisätietoja
www.PUBG1000.gg
http://bit.ly/JimmsPCstore (kuvia)

PlayerUnknown´s Battlegrounds
PlayerUnknown´s Battlegrounds tai lyhyemmin PUBG on massiivinen monen pelaajan verkkopeli, jossa enintään sata pelaajaa hyppää laskuvarjolla pelialueelle tarkoituksenaan kerätä aseita ja muita esineitä päihittääkseen muut pelaajat selviytymistaistelussa. Käytettävissä oleva alue pienenee koko ottelun ajan ja ohjaa pelaajat lähemmäksi toisiaan. Viimeinen jäljellä oleva pelaaja tai joukkue voittaa kierroksen. Pelistä tuli valtava hitti, koska se soveltuu erinomaisesti myös kilpapelaamiseen (esports). Lisätietoja osoitteessa https://store.steampowered.com/app/578080/PLAYERUNKNOWNS_BATTLEGROUNDS/.

GameXpo
GameXpo on tapahtuma pelaajille. Se esittelee pelaamista monipuolisesti lautapeleistä, PC-, konsoli- ja mobiilipelaamiseen. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan talviurheilutapahtuma Goexpo Winterin kanssa. Lisätietoja osoitteessa www.gamexpo.fi.

Elisa Viihde
Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Elisa Viihde on kaikki, mitä viihtymiseen tarvitset – alkuperäissarjoja, eniten kotimaisia elokuvia, kansainvälisiä uutuuselokuvia, kattava tv-ohjelmatarjonta ja urheilua, jota et muualta näe. Palvelussa on monipuolinen valikoima tilausvideopalveluita, videovuokraamo sekä maksu-TV-paketteja. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta. Lisätietoja osoitteessa www.elisa.fi/viihde.

Elisa
Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Viro. Tarjoamme myös digitaalisia palveluita kansainvälisille markkinoille. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Tarjoamme ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtajana Elisa on edelläkävijä uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 185 000. Liikevaihto vuonna 2018 oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Lisätietoja osoitteessa www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj.

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2017 liikevaihto oli 43,4 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 42 henkilöä. Toimipaikka sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.