Helsinkiläinen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collective esiintyy tammikuussa Helsingin Kulttuuritalolla uudistetussa Restart-konsertissaan ja äänite on luvassa helmikuussa.

Game Music Collective sai viime vuonna Kordelinin säätiöltä yhden suurille kulttuurihankkeille tarkoitetuista kaksivuotisista apurahoista. Sen avulla on jo syntynyt suomalaisen pelimusiikin parhaimmistoa esittelevä äänite ja useita musiikkivideoita kaikkiaan jopa 50 muusikon voimin. Koronarajoitusten takia äänitteen julkaisua ja siihen liittyvää konserttia on jouduttu siirtämään useita kertoja, mutta nyt ne vihdoin tapahtuvat.

”Olemme koronan aiheuttamista viivytyksistä huolimatta saaneet suomalaista pelimusiikkia esittelevän äänitteemme tehtyä ja odotamme innolla sen julkaisua”, kommentoi Game Music Collectiven perustaja ja sellisti Lukas Stasevskij. ”Vielä enemmän odotamme tammikuista kohtaamista mahtavan pelimusiikkia rakastavan yleisön kanssa. Tulemme esittämään paljon uutta musiikkia, jota ei ole vielä konserttilavalla nähty.”

Game Music Collective Restart
Game Music Collective esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla 26. tammikuuta itse tuottamassa Restart-konsertissaan, joka on helmikuussa julkaistavan äänitteen lähtölaukaus ja ennakkoesitys. Se ei jätä ketään kylmäksi olipa kyseessä suomalaista pelialaa arvostava pelaaja tai upeasta live-musiikista nauttiva kuulija. Kansainväliset pelimusiikin klassikot ovat konsertissa myös merkittävässä roolissa. Game Music Collective tulee esittämään useita uusia sovituksia rakastetuimpien pelisarjojen musiikista.

Lisätietoja ja lipunmyynti ovat osoitteessa https://www.lippu.fi/artist/restart/restart-pelimusiikkionsertti-3050670/.

Konsertin settilistalle ja äänitteelle päätyy kattava valikoima suomalaista pelimusiikkia mm. Supercelliltä, Remedyltä, Roviolta, Housemarquelta, Fingersoftilta ja monilta muilta merkittäviltä pelistudioilta. Musiikkia tullaan kuulemaan useista hittipeleistä, kuten Alan Wake, Angry Birds, Brawlstars, Hill Climb Racing, Oceanhorn 2 ja Trine 2. Hankkeen musiikki on tunnettujen suomalaisten pelimusiikin säveltäjien käsialaa. Heitä ovat mm. Petri Alanko, Ari Pulkkinen, Toni Sarell ja Ilmari Hakkola.

Lopullinen kappalelista tullaan vahvistamaan myöhemmin.

Game Music Collective
Game Music Collective on noin 20 muusikosta koostuva orkesteri, joka täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja muilla vierailevilla tähdillä. Game Music Collective Band on puolestaan orkesterin jäsenistöstä koostuva seitsemän hengen yhtye. Game Music Collectiven ensikonsertissa Finlandia-talolla syyskuussa 2017 soitettiin pelimusiikkia laajasti useista eri pelisarjoista kapellimestari Eero Lehtimäen johdolla. Tämän jälkeen kollektiivi on tehnyt monenlaisia pelimusiikkiin liittyviä esiintymisiä ja muuta toimintaa.

Game Music Collective on myös aktiivinen tubettaja ja julkaisee uutta videosisältöä säännöllisesti. Kollektiivin peliaiheisia musiikkivideoita on katseltu pelkästään YouTubessa jo yli 11 miljoonaa kertaa. Videot löytyvät osoitteesta www.youtube.com/gamemusiccollective.

Lisätietoja
www.gamemusiccollective.com
www.kordelin.fi
https://youtu.be/F7LJ-SWacsU (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh7YJ0BcsDu1gFRh0xQ?e=wKw9Ox (kuvia)