Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) julkisti eilisiltaisessa Forward-pelitapahtumassaan Far Cry 6 -toimintapelin, joka kertoo paratiisivaltion kovasta hinnasta, maan kovaotteisesta johtajasta ja käynnissä olevasta sissisodasta. Taistelusta, johon pelaajan ohjastama hahmo ottaa osaa omankin tulevaisuutensa nimissä.

Ubisoft Toronto -pelistudion kehittämä Far Cry 6 tutustuttaa pelaajan nykyaikaisen sissisodankäynnin maailmaan Yaran trooppisessa saarivaltiossa. Yara on kuin menneisiin vuosiin vangiksi jäänyt maa, jossa eletään yhtäältä unelmaa luonnonkauniista paratiisista ja toisaalta julman diktatuurin alaisena. Valtiota hallitsee presidentti Antón Castillo, joka pyrkii kasvattamaan pojastaan Diegosta seuraajansa. Johtajan, joka ymmärtäisi isänsä keinot kansan alistamiseen ja hallintaan. Vaikka presidentti Castillo pyrkii tuomaan johtamansa valtion takaisin entiseen loistoonsa, hänen keinonsa ovat äärimmäisen kyseenalaisia, sillä minkäänlaista vastarintaa ei hyväksytä.

Pelaajan hahmona on vastarintataistelija Dani Rojas, jota voi ohjastaa joko mies- tai naispuolisena soturina. Yara on täynnä vastarintaan valmiita sissitaistelijoita, jotka kuitenkin tarvitsevat tukea ja johtajuutta pyrkimyksissään pois diktatuurin ikeestä. Osin Danin johdolla muutkin sissit ovat valmiita tarttumaan aseisiin ja toimintaan, kun rauhanomaiset keinot vapauden ja oikeudenmukaisuuden nimissä eivät toimi. Ympäristönä Yara on monipuolinen. Se sisältää reheviä viidakoita ja pääkaupunki Esperanzan kaltaisia urbaaneja ympäristöjä. Pärjätäkseen ylivoimaista sotilasmahtia vastaan Danin täytyy sopeutua erilaisiin ympäristöihin sekä värvätä itselleen joukkoja. Lisäksi pelaaja tarvitsee avukseen monipuolista asevalikoimaa, erilaisia kulkuneuvoja sekä pelisarjan tunnetuksi tekemiä eläinkumppaneita. Viimeksi mainituista esimerkkinä mainittakoon söpö, mutta tehokas mäyräkoira Chorizo.

”Voimakkaat ja monitahoiset päävastukset ovat osa Far Cry -pelisarjan perimää. Tästä tietoisina halusimme nostaa rimaa entisestään ja luoda entistä vaikuttavamman päävihollisen, joka myös tuntuisi elävältä hahmolta”, kommentoi Ubisoft Toronton luova johtaja Navid Khavari. ”Työskennellessämme upeiden lahjakkuuksien kanssa saimme huomata, miten he puhaltavat näihin hahmoihin aivan uutta eloa. Giancarlo Espositon esittämä hahmo on vaikuttava, emmekä malttaisi odottaa, että myös pelaajat pääsevät kohtaamaan hänet.”

Pelin tarinavetoista kerrontaa on värvätty vahvistamaan joukko Hollywoodin palkittuja nimiä. Diktaattorijohtajana nähdään karismaattinen Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Better Call Saul, The Boys) ja hänen poikanaan Anthony Gonzalez (Coco). Pelin tunnusmusiikista vastaa Narcos-sarjasta tuttu säveltäjä Pedro Bromfman. Aloituskohtauksen on ohjannut Emmy-palkittu Patrick Clair (Westworld, True Detective).

Far Cry 6 julkaistaan 18. helmikuuta 2021 sekä Xbox Series X-, PlayStation 5-, Xbox One- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille Epic Games Storen ja Ubisoft Storen kautta. Lisäksi peli tulee saataville Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluihin.

Pelistä julkaistaan perusversion lisäksi kolme erilaista erikoisversiota ennakkotilattavaksi. Näitä ovat pelin Gold-, Ultimate- ja Collector’s-versiot. Gold Edition -sisältää pelin lisäksi sen kausikortin, jonka myötä pelaaja saa lisää pelattavaa pelin julkaisun jälkeen. Ultimate-versio sisältää pelin ja kausikortin sekä Ultimate-lisäosan, johon sisältyvät Jungle Expedition-, Croc Hunter- ja Vice-lisäpaketit.

Pelin keräilijänversio eli Collector’s Edition sisältää pelin, kausikortin ja Ultimate-lisäosan sekä ainutlaatuisia keräilyesineitä. Näitä ovat Tostador-liekinheittimen koottava asemallinnos, aseen kokoamisohjeet, näyttävä Steelbook-pelikotelo, 64-sivuinen taidekirja, kymmenen pelitarraa, Chorizo-avaimenperä, pelialueen kartta ja pelin ääniraidan parhaat palat.

Far Cry 6 -pelin esittelyvideot voi katsoa osoitteista https://youtu.be/CiqtlBKTLDw ja https://youtu.be/Gv1jHiaHafY.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/far-cry/far-cry-6
https://bit.ly/38Pym1L (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.