PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo arvostelijoiden ylistämän ja pelaajien palvoman fantasiakokemuksen tietokoneiden lisäksi PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille.

Divinity

Roolipelejä julkaistaan tietokoneille jatkuvasti, mutta vain harva niistä jää mieleen poikkeuksellisen hyvänä pelitapauksena. Pelikonsoleilla vastaavat pelit ovat vielä harvinaisempia.

Kulttisuosiota nauttiva Divinity-pelisarja on kasvattanut osa osalta omintakeista fantasiamaailmaa, jossa hyvyys ja pahuus eivät näyttäydy kärjistetyn mustavalkoisesti. Pelisarjan kuvailema maailma heijastelee enemmänkin harmaan eri sävyjä tarjoamalla pelaajilleen huomattavasti aikuismaisemman ja aidomman fantasiaseikkailun.

Alun perin vain tietokoneille julkaistu Divinity Original Sin keräsi yli 150 ehdokkuutta ja palkintoa alan lehdistöltä. Se sai osakseen paljon kehuvia arvosteluita ympäri maailman. PC-pelinä se onkin jo yltänyt miljoonamyyntiin. Suosion myötä pelin kehittänyt Larian Studios on nyt parantanut peliä entisestään ja sovittanut sen pelikonsoleille.

Divinity Original Sin: Enhanced Edition on pelityypiltään isometrisestä kuvakulmasta pelattava roolipeli, jonka keskiön muodostaa seikkailijakaksikko. Tämän parivaljakon tehtävänä on tutkia maailmaan pesiytynyttä pimeyden taikuutta. Se syöksee sankarit kymmeniä tunteja kestävään eeppiseen seikkailuun vailla vertaa.

Pelaajan päätöksillä on huomattava vaikutus pelimaailmaan. Pelihahmot suhtautuvat ja reagoivat eri tavoin toisiinsa pelitapahtumien mukaan. Pelihahmojen suostutteleminen, lahjominen ja huijaaminen voivat lähentää tai etäännyttää hahmoja toisistaan – ne voivat jopa rakastua toisiinsa! Seikkailun edetessä pienetkin tapahtumat voivat viedä pelaajan tuntikausiksi taistelemaan pirullisia vihollisia vastaan.

Vuoropohjainen taistelujärjestelmä on entistä hiotumpi ja helposti hallittavissa sekä pc- että pelikonsoliohjaimilla. Kahden pelaajan yhteistyömuoto on pelattavissa paikallisen jaetun näytön lisäksi myös nettiyhteyden läpi.

Värikäs ja yksityiskohtainen peligrafiikka on uusittu nykyisten pelikonsolien tasolle. Upeat valoefektit ja hahmojen sulava animaatio tekevät pelistä upeaa katsottavaa. Lisäksi pelihahmojen useiden tuntien mittaiset vuoropuhelut on ääninäytelty uskottavan taidokkaasti.

Pelin uudistukset eivät rajoitu vain teknisiin parannuksiin. Tyypillisestä fantasiaroolipelistä poiketen Divinity Original Sin: Enhanced Edition antaa pelaajilleen vapaat kädet pelihahmonsa luomiseen ja kehittämiseen. Kankeiden luokkarajoitteiden sijaan pelaajat voivat luoda erilaisista ominaisuuksista juuri haluamansa pelihahmon.

Mukana on myös uusia tehtäviä, taistelutyylejä, tapahtumapaikkoja ja entistä hiotumpi rakentelujärjestelmä. Päivitetyt tarinakohtaamiset tuovat aivan uudenlaista eloa Rivellonin valtavaan fantasiamaailmaan.

Hinta ja saatavuus
Divinity Original Sin: Enhanced Edition tulee myyntiin 27. lokakuuta PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille. Pelin suositushinta on 49 euroa. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja internetissä
http://divinityoriginalsin-enhanced.com
http://www.panvision.com/pelit
https://youtu.be/eAxT27be3c8 (esittelyvideo)
http://bit.ly/1RHMElG (tuotekuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.