Boston Distribution Oy on ostanut Future Retail Oy:n jakeluliiketoiminnan 22.5.2019 päivätyllä sopimuksella. Kaupan myötä Boston Distribution Oy:n asema vahvistuu suomalaisena kulutuselektroniikka- ja it-tuotteiden jakelijana sekä drone-liiketoiminnan asiantuntijana.

”Tämän kaupan myötä kasvaneiden resurssiemme avulla pystymme palvelemaan kumppaneitamme entistä paremmin nopeasti muuttuvassa markkinaympäristössä. Boston pyrkii tuomaan aina uusimmat teknologiatuotteet nopeasti pohjoismaisille markkinoille. Hyvänä esimerkkinä ovat DJI:n valmistamat dronet eli kuvauskopterit, jotka olivat myös Future Retailin päätuotteita. Nyt voimme yhdistää molempien yritysten vankan osaamisen toimialalla, jonka kasvumahdollisuudet ovat todella mittavat”, sanoo Boston Distribution Oy:n toimitusjohtaja Pekka Salvela.

Kuvauskopterit ovat lisänneet suosiotaan räjähdysmäisesti kuluttaja- ja yritysmarkkinoilla niiden ominaisuuksien ja helppokäyttöisyyden kehittyessä. Ilmakuvaamista hyödynnetään lukemattomissa hyötykohteissa useilla aloilla. Näitä ovat esimerkiksi rakennusteollisuus, maanmittaus, aluevalvonta ja pelastustoimi.

”Boston Distribution Oy:n mielenkiinto Future Retail Oy:n liiketoiminnan ostoon osui yhteen oman strategiamme kanssa. Pidemmällä aikavälillä suunnitelmiimme kuuluu suunnitteluohjelmistoihin keskittyneen liiketoiminnan kasvattaminen Euroopan laajuisesti. Kuluttaja- tai harrastajatuotteiden ja laitteiden tukkujakelu ei sovi hyvin tähän strategiaan. Myös Boston Distribution Oy:lle siirtyvälle henkilöstölle tämä on hieno mahdollisuus päästä osaksi konsernia, jolla on heidän kanssaan sama fokus”, kertoo Future Groupin toimitusjohtaja Pekka Lehto.

Boston Distribution Oy on tanskalaisen Boston Distribution A/S:n suomalainen tytäryhtiö. Konsernin vuotuinen liikevaihto on noin 43 miljoona euroa, joka tehdyn kaupan myötä kohoaa 50 miljoonan euron tasolle. Future Group on suomalaisomisteinen konserni, jonka liikevaihto on noin 150 miljoonaa euroa. Sillä on tytäryhtiöitä seitsemässä eri maassa.

Lisätietoja
http://www.boston.fi
https://futuregroup.fi

Pekka Salvela, Boston Distribution Oy, toimitusjohtaja, 040 560 7772
Pekka Lehto, Future Group, toimitusjohtaja, 040 166 3001