Boston Group tuo myyntiin monipuolisesti päivitetyn ja huippukevyen DJI Mini 3 Pro -kuvauskopterin, jonka ominaisuudet ovat vertaansa vailla.

DJI Mini 3 Pro -kuvauskopterissa on kaikki paremmin kuin sen edeltäjissä – jopa suurelta osin verrattuna kooltaan isompaan DJI Mavic Airiin. Huippukevyt (249 g) minikopteri yhdistää 4K-videokameran ja 48 megapikselin valokuvakameran toisiinsa, ja mahdollistaa poikkeuksellisen laadukkaan ilmakuvaamisen. Mikä parasta, kuvauskopterin keveys ja helppokäyttöisyys mahdollistavat käyttöönoton välittömästi ilman minkäänlaisia verkkokokeita. Pelkkä drone-operaattoriksi rekisteröinti Traficomille riittää lennättämisen aloittamiseen.

Kokoon taitettuna DJI Mini 3 Pro on pituudeltaan, leveydeltään ja painoltaan vain iPhone 13 Pro Max -älypuhelimen luokkaa. Vaihtoehtoisesti minikopteri on suunnilleen pienen limsatölkin kokoinen, mutta sitä kevyempi. Näin sen voi ottaa kätevästi mukaan kaikkialle ja lähettää ilmaan vaikkapa omalta kämmeneltään. Pienestä koostaan huolimatta se kestää voimakkaitakin tuulia (10,7 m/s) ja yhdellä vakioakulla minikopteri voi lentää peräti 34 minuuttia kerrallaan.

DJI Mini 3 Pro -minikopterin kameralla voi kuvata upeita 4K-ultrateräväpiirtoisia videoita jopa 60 kuvan sekuntinopeudella tai 48 megapikselin valokuvia. Kamera hyödyntää laadukasta 1/1.3 tuuman CMOS-kuvakennoa, valovoimaista f/1.7-objektiivia, Dual Native ISO -valoherkkyyttä, HDR-kuvanparannusta ja RAW- tai D-Cinelike-väritiloja. Laadukas gimbaali ehkäisee tuulen ja kopterin oman liikkeen aiheuttamat epätasaisuudet, jolloin kuvamateriaali pysyy terävänä.

Erilaisten kuvaustilojen ja lentoautomaation ansiosta kuvaaminen sujuu myös aloittelijalta vaivattomasti. Uutena ominaisuutena kameran gimbaali kääntyy tarvittaessa 90 astetta, jolloin kopterilla voi kuvata myös pystykuvia helposti. Aiemmista koptereista tutut ActiveTrack-, Spotlight-, Point of Interest- ja MasterShots-kuvaustilat takaavat upeat kuvat ja videot automaattisesti.

Myös DJI Mini 3 Pro -minikopterin ohjaimia on kehitetty uudella tavalla. Kopteri on saatavana nyt myös 5,5 tuuman näytöllä varustetulla DJI RC -ohjaimella, joka lisää kokonaisuuden hintaa vain 170 eurolla. Omalla näytöllä varustettu ohjain on helppokäyttöinen eikä lennättämiseen tarvita lainkaan älypuhelinta. Kopteri on saatavana myös edullisemmalla DJI RC-N1 -ohjaimella, johon voidaan kytkeä Android- tai iOS-älypuhelin ja hyödyntää helppokäyttöistä DJI Fly -sovellusta sekä älypuhelimen näyttöä. Molemmissa ohjaimissa hyödynnetään luotettavaa OcuSync O3 -yhteyttä, jonka kantama on enimmillään jopa kahdeksan kilometriä.

DJI Mini 3 Pro -minikopteri on todella turvallinen lennättää sen kolmisuuntaisen törmäykseneston ja APAS 4.0 -väistötoiminnon ansiosta. Kopterin paikannustiedot huolehtivat myös siitä, ettei se lennä lentokieltoalueille. Lisäksi korkeusrajoittimet, automaattinen kotiinpaluutoiminto sekä automaattinen ilmaan nouseminen ja laskeutuminen tekevät lennättämisestä turvallista.

Hinta ja saatavuus
DJI Mini 3 Pro ja DJI Mini 3 Pro RC tulevat myyntiin välittömästi 859 ja 1029 euron kuluttajahintoihin. Mallista riippuen kuvauskopterin mukana toimitetaan näytötön DJI RC-N1- tai näytöllinen DJI RC-ohjain ja kaikki muut peruslennättämiseen tarvittavat tarvikkeet. DJI Fly More Kit -tarvikesetti on saatavana 199 euron kuluttajahintaan. Se sisältää kaksi lisäakkua, niiden latausyksikön, kaksi roottorilapasettiä ja kantolaukun. Minikopteriin on saatavana kattava valikoima muitakin lisätarvikkeita. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.dji.com/fi/mini-3-pro
www.boston.fi
https://youtu.be/aOwTUgqUfH8 (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viJoxQ-3g-hQtb6hGlg?e=wpfJpY (kuvia)

DJI
Kiinan Piilaaksoksi kutsutussa Shenzenissä pääkonttoriaan pitävä DJI on maailman johtava luovan kamerateknologian valmistaja. Se tunnetaan ennen kaikkea suosituista Mavic- ja Phantom-kuvauskoptereistaan sekä useista laadukkaista kuvanvakaustuotteistaan. DJI on noussut kymmenessä vuodessa yli 3 000 työntekijän maailmanlaajuiseksi valmistajaksi. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.