Boston Group tuo myyntiin aiempaa edullisemman, pidempään lentävän ja huippukevyen DJI Mini 3 -kuvauskopterin.

Viime keväänä julkistetun DJI Mini 3 Pro -kopterin edullisempi DJI Mini 3 -perusmalli pitää sisällään lähes kaikki Pro-mallin tärkeimmät ominaisuudet. Siitä on karsittu vain törmäyksenesto- ja väistöominaisuudet sekä lyhennetty kopterin ja ohjaimen välistä kantamaa kahdeksasta kilometristä kuuteen kilometriin. Uutuuskopterin lentoaikaa on onnistuttu jopa hieman pidentämään Pro-malliin verrattuna.

Kokoon taitettuna DJI Mini 3 on pituudeltaan, leveydeltään ja painoltaan vain iPhone 14 Pro Max -älypuhelimen luokkaa. Vaihtoehtoisesti minikopteri on suunnilleen pienen limsatölkin kokoinen, mutta sitä selvästi kevyempi 249 gramman painollaan. Näin sen voi ottaa kätevästi mukaan kaikkialle ja lähettää ilmaan vaikkapa omalta kämmeneltään. Pienestä koostaan huolimatta se kestää voimakkaitakin tuulia (10,7 m/s) ja yhdellä vakioakulla minikopteri voi lentää peräti 38 minuuttia kerrallaan.

Pro-mallia selvästi edullisempi DJI Mini 3 -minikopteri yhdistää 4K-videokameran ja 12 megapikselin valokuvakameran toisiinsa, ja mahdollistaa laadukkaan ilmakuvaamisen. Kameralla voi kuvata ultrateräväpiirtoisia 4K HDR -videoita 30 kuvan sekuntinopeudella tai 12 megapikselin valokuvia. Kamera hyödyntää kuvaamiseen laadukasta 1/1.3 tuuman CMOS-kuvakennoa ja valovoimaista f/1.7-objektiivia. Laadukas gimbaali ehkäisee tuulen ja kopterin oman liikkeen aiheuttamat epätasaisuudet, jolloin kuvamateriaali pysyy terävänä. Erilaisten kuvaustilojen ja lentoautomaation ansiosta kuvaaminen sujuu myös aloittelijalta vaivattomasti. Kameran gimbaali kääntyy lisäksi 90 astetta, jolloin kopterilla voi kuvata myös pystykuvia helposti.

DJI Mini 3 on saatavana myös 5,5 tuuman näytöllä varustetulla DJI RC -ohjaimella, joka lisää kokonaisuuden hintaa vain 180 eurolla. Omalla näytöllä varustettu ohjain on helppokäyttöinen eikä lennättämiseen tarvita lainkaan älypuhelinta. Kopteri on saatavana myös edullisemmalla DJI RC-N1 -ohjaimella, johon voidaan kytkeä Android- tai iOS-älypuhelin ja hyödyntää helppokäyttöistä DJI Fly -sovellusta sekä älypuhelimen näyttöä. Molemmissa ohjaimissa hyödynnetään luotettavaa OcuSync O2 -yhteyttä, jonka kantama on enimmillään jopa kuusi kilometriä.

DJI Mini 3 -kuvauskopterin keveys ja helppokäyttöisyys mahdollistavat käyttöönoton välittömästi ilman minkäänlaisia verkkokokeita. Pelkkä drone-operaattoriksi rekisteröinti Traficomille riittää lennättämisen aloittamiseen.

Hinta ja saatavuus
DJI Mini 3 ja DJI Mini 3 RC tulevat myyntiin välittömästi 599 ja 779 euron kuluttajahintoihin. Mallista riippuen kuvauskopterin mukana toimitetaan näytötön DJI RC-N1- tai näytöllinen DJI RC-ohjain ja kaikki muut peruslennättämiseen tarvittavat tarvikkeet. DJI Fly More Kit -tarvikesetti on saatavana 200 euron lisähintaan. Se sisältää kaksi lisäakkua, niiden latausyksikön, lisäroottorit ja kantolaukun. Minikopteriin on saatavana kattava valikoima muitakin lisätarvikkeita. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.dji.com/fi/mini-3
www.boston.fi
https://youtu.be/48_kEK9iFKU (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viNlp1QrJAlgEfuYlQg?e=87w2mP (kuvia)

DJI
DJI on maailman johtava siviilikäyttöön suunniteltujen kuvauskoptereiden ja monenlaisen muun kuvaustekniikan kehittäjä. DJI:n valmistamat henkilökohtaiseen ja ammattikäyttöön suunnitellut kopterit, kamerat ja kuvanvakautustuotteet ovat luotettavia ja helppoja käyttää kaikissa tilanteissa ja ympäristöissä. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.