DJI FlyCart 30

Boston Group tuo myyntiin ammattikäyttöön tarkoitetun kuljetuskopterin, joka kykenee jopa kymmenien kilogrammojen painoisten kuormien nopeaan siirtämiseen ilmateitse.

Maailman johtava siviilikäyttöisten pienkoptereiden eli droonien ja luovan kamerateknologian valmistaja DJI on julkistanut DJI FlyCart 30 -kuljetuskopterin. Sen suorituskykyinen moottori ja tehokkaat akut mahdollistavat painavienkin hyötykuormien kuljettamisen pitkällä toimintasäteellä luotettavasti ja älykkäitä toimintoja hyödyntäen. Monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta kuljetuskopteri soveltuu vaikeakulkuisten alueiden väliseen tavarankuljetukseen. Suomessa tällaisia ovat erityisesti rannikoiden saaristoalueet sekä muut huonokuntoisten teiden tai venematkojen takaiset alueet. Kopteria voidaan hyödyntää monipuolisesti myös pelastustehtävissä sekä suljettujen maa- ja merialueiden kuljetuksissa.

Myös lyhyemmällä FC30-nimellä kulkeva kuljetuskopteri käyttää liikkumiseen neliakselista ja kahdeksansiipistä moniroottorijärjestelmää. Sen hiilikuitupropellit kykenevät siivittämään kopterin peräti 20 metrin sekuntinopeuteen eli noin 72 kilometriin tunnissa. Kahden akun varustuksella kopteri voi kuljettaa enintään 30 kilogramman kuorman jopa 16 kilometrin matkan. Vaihtoehtoisesti kopteria voidaan lennättää yhdellä akulla ja enintään 40 kilogramman kuormalla jopa kahdeksan kilometrin matkan. Kuljetuksia varten FC30-kopterin kuorma pakataan 70 litran kuljetuslaatikkoon, jossa on tasapainoanturit turvallisuuden takaamiseksi.

Kopteri on suorituskykyinen myös hyvin vaihtelevissa sääolosuhteissa. IP55-standardin tasoisesti suojattu kopteri kykenee toimimaan jopa -20 celcius-asteen pakkasessa ja enintään 45 celsius-asteen helteessä. Kopterien akut ovat itselämpiäviä, joten kopteri sopii erinomaisesti myös Suomen talvisiin oloihin. Kopteria voidaan käyttää myös tuulisessa ympäristössä, sillä kopteri kestää jopa 12 metriä sekunnissa puhaltavia puuskia. Kopterin lentokorkeus on enimmillään 3 000 metriä 30 kilogramman kuormalla. Kopterin mukautuvuus tekee siitä ensiluokkaisen vaihtoehdon yksilöllisiin tarpeisiin tilanteen mukaan.

DJI O3 -yhteysjärjestelmä huolehtii kopterin ja sen ohjaimen välisestä yhteydestä jopa kahdeksan kilometrin etäisyydeltä. Dual Operator -hallintatilassa kopterin hallinta voidaan siirtää ohjaajalta toiselle vain yhdellä painalluksella.

DJI DeliveryHub -hallinta-alusta helpottaa lentoreittien tekemistä ja seuraa lentoja analysoiden tietoja reaaliaikaisesti. Kopterin lentoa voi myös seurata reaaliaikaisesti laadukkaan kameran avulla. DJI DeliveryHub ja FC30 tukevat ulkoisten pilvialustojen tai hyötykuormien integraatiota, mikä mahdollistaa mukauttamisen monenlaisiin toimialakohtaisiin sovelluksiin. DJI Pilot 2 -sovellus puolestaan ohjaa manuaalista lentoa ja näyttää reaaliaikaisen lennon tilan, lastin tilan ja paljon muuta turvallisen ja tehokkaan toiminnan takaamiseksi.

Kopteri käyttää lennätyksessä älykkäitä lentojärjestelmiä, kuten reittianalyysiä sekä nousu- ja laskuvaiheen turvatoimia. Nämä yhdessä kehittyneen tutka- ja kamerajärjestelmän kanssa tekevät kopterista tarkasti ympäristöään havainnoivan lentolaitteen vuorokauden ajasta riippumatta. Kuljetuskopterin sisäinen ADS-B-vastaanotin varoittaa lennättäjiä ympärillä toimivista miehitetyistä lentokoneista ja helikoptereista. Hätätilassa kopteri voi laskeutua turvallisesti kuormansa kanssa yhdysrakenteisen laskuvarjon avulla.

Kopteri voidaan helposti pakata mukaan esimerkiksi tavalliseen henkilöautoon. Sen mitat pakattuna ovat 112 x 76 x 103 senttimetriä. Lentovalmiina kopterin mitat ovat 280 x 309 x 95 senttimetriä. Kopterin oma paino kahdella akulla on 65 kilogrammaa.

Lisävarusteena hankittava vinssijärjestelmä mahdollistaa kuljetusten tekemisen ilman tasaista laskeutumisalustaa. Vinssin mukana tulee 20 metrin kuljetuskaapeli, joka on kelattavissa sekä automaattisesti että manuaalisesti. Sen kanssa enimmäispaino on 40 kilogrammaa. Kopterin lisätyn todellisuuden projektioavustaja auttaa kuljetuksissa ja ehkäisee vinssikuorman heilumista.

Vinssijärjestelmän ohella muita lisävarusteita kopterille ovat esimerkiksi tehokas pikalatausasema, 4G-lähetinmoduuli ja liikuteltava D-RTK 2 -satelliittivastaanotin.

Hinta ja saatavuus

DJI FlyCart 30 -kopterin perusmallin ja ohjaimen suositushinta on 21 000 euroa. Kopterin, ohjaimen, kahden akun ja pikalatausaseman sisältävän kokonaisuuden suositushinta on 28 900 euroa. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja

www.dji.com/fi/flycart-30
www.dji.com/fi/delivery-hub
www.boston.fi
https://youtu.be/Hhp11I-vGHA (esittelyvideo)
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_vieJC5ktObBPtsZI9ZA?e=dLrPyM (kuvia)

DJI

DJI on maailman johtava siviilikäyttöön suunniteltujen kuvauskoptereiden ja monenlaisen muun kuvaustekniikan kehittäjä. DJI:n valmistamat henkilökohtaiseen ja ammattikäyttöön suunnitellut kopterit, kamerat ja kuvanvakautustuotteet ovat luotettavia ja helppoja käyttää kaikissa tilanteissa ja ympäristöissä. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.