Boston Group tuo myyntiin DJI Avata -kuvauskopterin, joka tarjoaa ennennäkemättömän lentokokemuksen ensimmäisen persoonan näkökulmasta.

DJI Avata -kuvauskopteri tuo lennättäjälleen linnunomaisen lentämisen illuusion intuitiivisen DJI Motion Controller -ohjaimen ja DJI Goggles 2 -lentolasien avulla. Ainutlaatuisen suorituskykyinen, ketterä ja helposti ohjattava kuvauskopteri tarjoaa lentokokemuksen, jota ei tähän asti ole edes osattu kuvitella. Se avaa täysin uusia luovia mahdollisuuksia niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin.

DJI:n vertaansa vailla olevien lento- ja vakautustekniikoiden ansiosta DJI Avata leijuu kuin perinteinen kuvauskopteri, kiihtyy kuin kilpakopteri, sujahtaa pienistäkin koloista ja pysähtyy sekunnin murto-osassa. Jos DJI Avata laskeutuu ylösalaisin, se osaa kääntää itsensä ympäri ja jatkaa lentoaan.

Kuvauskopterin ainutlaatuinen ja kompakti runko on suunniteltu nopeaan ja ketterään lentämiseen. Huippukevyt 410 grammaa painava kokonaisuus sisältää 18 minuutin lentoajan mahdollistavan akun ja aerodynaamiset potkurisuojat, jotka suojaavat kopteria rikkoontumiselta ja lisäävät lentoturvallisuutta.

Kopterin laadukkaassa kamerassa on 1/1.7 tuuman ja 48 miljoonan pikselin CMOS-kenno f/2.8-aukolla ja erittäin laajakuvainen 155 asteen näkökenttä. Kamera mahdollistaa huippuluokan kuvausominaisuudet, kuten 4K-videotallennuksen 60 kuvan sekuntinopeudella tai 2,7K-tallennuksen jopa 120 kuvan sekuntinopeudella. D-Cinelike-väritila mahdollistaa laajan ja monipuolisesti säädettävän väripaletin. Kameran vakauttamisesta pitää huolen DJI RockSteady- ja DJI HorizonSteady -kuvanvakaustekniikat, jotka pitävät videokuvan tasaisena ja suunnattuna kohti horisonttia.

DJI Avata -kuvauskopterissa on 20 gigatavun sisäinen tallennustila, joten sillä voi kuvata nopeasti ja pitkään myös ilman microSD-muistikorttia.

DJI Avata on suunniteltu yhdistettäväksi uusiin DJI Goggles 2 -lentolaseihin ja DJI Motion Controller -ohjaimeen. DJI Goggles 2 -lentolasit ovat uuden sukupolven näyttöratkaisu, joka tarjoaa pienemmän, kevyemmän ja mukavamman istuvuuden sekä kristallinkirkkaan videokuvan aiempaa selkeämmän Micro-OLED-näytön ansiosta. Kopterin ja lentolasien välinen tiedonsiirto tapahtuu luotettavalla DJI O3+ -tekniikalla, jolla päästää 1080p-videotarkkuuteen 100 kuvan sekuntinopeudella ja vain 30 millisekunnin viiveellä. DJI Motion Controller on puolestaan täysin uudenlainen yhden käden liikkeellä ohjattava liikeohjain, jolla ohjaaminen tuntuu uskomattoman luonnolliselta. Kopteri voi liikeohjaimen avulla liikkua luonnollisten käden liikkeiden perusteella aivan uudella tavalla. Lennättäjät voivat ohjata kopteria myös aiemmilla DJI FPV Remote Controller 2 -ohjaimella ja DJI FPV Goggles V2 -lentolaseilla.

DJI GEO 2.0 -turvaratkaisut neuvovat lennättäjiä ilmatilan rajoituksista ja mahdollisista vaaratilanteista. Lisäksi AirSense ADS-B-vastaanotin varoittaa, jos miehitettyjä lentoaluksia on lähellä. Lentoturvallisuutta lisää myös se, että lentolaseja käytettäessä lennättäjällä on EU-säädösten mukaisesti oltava mukanaan toinen henkilö ilmatilan tarkkailijana.

Hinta ja saatavuus
Kopterin lisäksi DJI Goggles 2 -lentolasit ja DJI Motion Controller -ohjaimen sisältävä DJI Avata Pro-View Combo -yhdistelmäpaketti tulee myyntiin 1 479 euron kuluttajahintaan. Kopterin lisäksi DJI FPV Goggles V2 -lentolasit ja DJI Motion Controller -ohjaimen sisältävä DJI Avata Fly Smart Combo -yhdistelmäpaketti tulee myyntiin 1 189 euron kuluttajahintaan. Pelkkä DJI Avata -kuvauskopteri tulee myyntiin välittömästi 599 euron kuluttajahintaan. Kopteriin on saatavana laaja valikoima lisätarvikkeita ja varaosia, jotka ovat tarvittaessa helppo ottaa käyttöön tai vaihtaa itse. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.dji.com/fi/avata
www.boston.fi
https://youtu.be/tU8BuomMd-4 (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viL1U3rrJe5tCM9c5qg?e=8FmggX (kuvia)

DJI
Kiinan Piilaaksoksi kutsutussa Shenzenissä pääkonttoriaan pitävä DJI on maailman johtava luovan kamerateknologian valmistaja. Se tunnetaan ennen kaikkea suosituista Mavic- ja Phantom-kuvauskoptereistaan sekä useista laadukkaista kuvanvakaustuotteistaan. DJI on noussut kymmenessä vuodessa yli 3 000 työntekijän maailmanlaajuiseksi valmistajaksi. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.