Kajaanilainen mobiilipelien kehittäjä Critical Force on kerännyt 5,45 miljoonan euron rahoituksen Business Finlandilta. Lisäksi Critical Ops -peliä on nyt ladattu yli 40 miljoonaa kertaa.

Rahoitus myötävaikuttaa maailmanlaajuisen Critical Ops -pelin ja sen elektronisen mobiiliurheilun ekosysteemin syntymiseen ja toimintaan. Tämä tuo uusia liiketoimintamahdollisuuksia olemassa oleville kansainvälisille elektronisen urheilun markkinoille. Rahoituksen avulla kehitetään ja otetaan käyttöön myös skaalautuva ja automatisoitu tuotantoalusta, joka on suunniteltu nopeuttamaan Critical Forcen pelien kehittämistä ja testausta. Lisäksi uudet analytiikkatyökalut auttavat pelitietojen analysoinnissa päätöksenteon tukena. Näiden lisäksi uusi pelipalvelinohjelmisto on myös kehitteillä uuden pelin kanssa, jota tarvitaan palvelinohjelmiston testaamiseen.

Critical Ops -peli saavutti merkittävän virstanpylvään 40 miljoonalla latauksellaan ennen pelin virallista julkaisua. Vakaa kasvu ennen virallista julkaisua tarkoittaa sitä, että Critical Ops on nyt yksi markkinoiden pelatuimmista FPS-mobiilipeleistä. Virallinen peliversio 1.0 julkaistaan lähitulevaisuudessa.

“Uuden rahoituksen ansiosta pääsemme osoittamaan olevamme elektroniseen mobiiliurheiluun tarkoitettujen FPS-pelien ykköskehittäjä. Rahoitusuutinen osui sopivasti samaan hetkeen, jolloin saavutimme 40 miljoonan latauksen rajapyykin ja järjestämme ensimmäisen Critical Ops -liveturnauksen 40 000 dollarin palkintopotilla Yhdysvaltojen Seattlessa”, kommentoi Critical Forcen toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen.

Lisätietoja
www.criticalforce.fi
http://bit.ly/2k6o32v (images and videos)
https://youtu.be/U6U1XwvMmhs (Critical Ops trailer)

Critical Force
Critical Force on kajaanilainen pelikehittäjä, joka keskittyy mobiililaitteiden kilpailullisiin moninpeleihin. Yhtiön ensimmäinen peli on mobiililaitteille tarkoitettu ensimmäisen persoonan ammuntapeli Critical Ops. Sitä on tähän mennessä ladattu yli 40 miljoonaa kertaa maailmanlaajuisesti ja sitä pelaa miljoona pelaajaa päivittäin. Pelistä onkin tullut todellinen elektronisen mobiiliurheilun pioneeri. Yritys sai neljän miljoonan euron siemenrahoituksen korealaiselta pelijulkaisujätti NHN Entertainmentilta vuonna 2016. Critical Forcella on toimisto Suomen lisäksi Etelä-Koreassa. Critical Force palkittiin Suomen parhaana pelikehittäjänä vuonna 2016.