Tietokoneisiin ja Internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com) laajentaa langattoman äänentoiston tuotevalikoimaansa julkistamalla antennilla varustetun usb-äänikortin sekä langattomat stereokaiuttimet ja -kuulokkeet. Ne muuntavat tietokoneet Xtreme Fidelity™ -ääniteknologiaa hyödyntäviksi langattomiksi äänijärjestelmiksi.

sbwireless

Kaikki alla mainitut tuotteet muodostavat keskenään kokonaisvaltaisen langattoman äänijärjestelmän, joka ei vaadi toimiakseen langatonta WLAN-lähiverkkoa. Ne toimivat omalla radioyhteydellä, joka ei aiheuta häiriöitä muihin langattomiin verkkoihin. Äänikortin mukana tulevalla ohjelmistolla on helppo määritellä langaton äänijärjestelmä toimimaan kulloinkin haluamakseen.

Sound Blaster Wireless for iTunes
Sound Blaster Wireless for iTunes on muistitikun kokoinen, antennilla varustettu usb-äänikortti. Sen asennus on helppoa, koska se vain kytketään pc- tai mac-tietokoneen usb-liitäntään ja asennus on valmis. Se on täydellinen äänentoistoratkaisu kaikille musiikin kuuntelijoille, koska sen avulla voi kuunnella korkealaatuista musiikkia missä tahansa.

Tietokoneen koko äänentoisto voidaan ohjata rajattomaan määrään langattomia vastaanottimia, jotka voivat sijaita enintään 30 metrin etäisyydellä tietokoneesta. Oli sitten kyseessä oma musiikkikirjasto (esim. iTunes, Windows Media Player), Internetin suoratoistopalvelut (esim. MySpace, YouTube, Spotify), kopiosuojattu materiaali tai elokuvat ja pelit, niin kaikki tietokoneen toistamat äänet voidaan siirtää häiriöittä Creativen langattomiin vastaanottimiin, kaiuttimiin tai kuulokkeisiin.

Sound Blaster Wireless for iTunes hyödyntää lisäksi Creativen palkintoja voittanutta X-Fi-ääniteknologiaa. Se toistaa käyttäjän ympäröivät ultrarealistiset monikanavaäänet ja tilaefektit musiikissa, elokuvissa ja peleissä. X-Fi Crystalizer piristää ja parantaa äänentoiston yksityiskohtia, jotka on menetetty MP3-musiikin tai elokuvien äänenpakkauksen yhteydessä. X-Fi Crystalizerin ansiosta kaikki äänet kuuluvat kristallin kirkkaasti. X-Fi CMSS-3D laajentaa pelien, MP3-musiikin ja elokuvien stereoäänet monikanavaisiksi tilaääniksi jopa tavallisilla stereokaiuttimilla tai -kuulokkeilla.

GigaWorks T20W Series II
Langattomat GigaWorks T20W Series II -stereokaiuttimet perustuvat palkintoja voittaneeseen GigaWorks T20 -kaiutinjärjestelmään. Kaiuttimien ulkonäköä ja akustiikkaa on säädetty entistä paremmaksi. GigaWorks T20W Series II osoittaa miten hyvältä musiikki voi kuulostaa. Sen korkealaatuiset keski- ja diskanttielementit takaavat täydellisen äänentoiston tasapainon. Creative BasXPort™-teknologia mahdollistaa jykevät matalat äänet ilman erillistä bassovahvistinta. Kaiuttimien 28 watin (RMS) kokonaisteho riittää hyvin täyttämään keskikokoisen huoneen laadukkaalla äänellä.

Creative Wireless Headphones
Langattomat Creative Wireless Headphones -kuulokkeet ovat äänentoistoltaan Creative Aurvana Live! -kuulokkeiden kaltaiset. Korvakupit on muotoiltu tarkkaan äänen projisointiin ja pehmeät korvapehmusteet ehkäisevät taustamelua tehokkaasti. Pehmustettu pääsanka takaa useiden tuntien miellyttävän käytön. Kuulokkeissa käytetään 40 millimetrin Neodyymi-magneettielementtejä ja ultraohuita bioselluloosa-kalvoja. Nämä kalvot mahdollistavat saman äänen nopeuden kuin alumiini- tai titaanikalvot, mutta tarjoavat paperikalvojen tapaan lämpimämmän ja herkemmän äänentoiston. Lopputuloksena on kristallinkirkkaat ja yksityiskohtaiset korkeat äänet sekä matalat ja rikkaat bassoäänet.

Creative Wireless Receiver
Creative Wireless Receiver mahdollistaa tietokoneen äänentoiston siirtämisen langattomasti tavallisiin stereokaiuttimiin tai kuulokkeisiin. Pienikokoisen ja yksinkertaisen vastaanottimen voi sijoittaa jopa 30 metrin päähän kannettavasta tietokoneesta. Niitä voi hankkia yhden vaikka jokaiseen kodin huoneeseen ja siirtää tietokoneen musiikin joka paikkaan. Vastaanottimessa on 3,5 millimetrin stereo- sekä RCA-liittimet linjatason ulosvientiin ja mukana on kätevä langaton kauko-ohjain perustoimintojen hallintaan.

Hinta ja saatavuus
Sound Blaster Wireless for iTunes ja Creative Wireless Receiver ovat saatavana syyskuussa 89 euron kuluttajahintaan. GigaWorks T20W Series II -kaiuttimet ovat saatavana lokakuussa 129 euron kuluttajahintaan. Creative Wireless Headphones -kuulokkeet ovat saatavana marraskuussa 129 euron kuluttajahintaan. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 22%.

Lisätietoja: http://www.soundblaster.com/products/wirelessaudio/

Creative Labsin tiedottaminen

Visionist
Jiri Koivuniemi
Puh: 040-8378097
Email: jiri@visionist.fi
Internet: www.visionist.fi

Creative Labsin tukkurit

GNT Finland Oy
Puh: 03-213 6100
www.gnt.fi

PAN Vision Finland Oy
Puh: 02-273 4000
www.panvision.com

Creative Labs
Creative Labs on PC-käyttäjien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista PC-pohjaista viihdettä palkituilla tuotteilla, kuten ZEN MP3-soittimet. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät Internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. Lisätietoja: www.creative.com