Tietokoneisiin ja Internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com), tuo Suomen markkinoille uuden Vado™ HD -videokameran. Ohut ja kevyt Vado HD on riittävän pieni mahtumaan taskuun, käsilaukkuun tai kämmenelle. Se tallentaa videota HD-tarkkuudella (720p) yhden näppäimen painalluksella.

vadohd

Vado HD on ainoa taskuvideokamera, jossa on mukana HDMI-liitäntä ja -kaapeli. Se tukee teräväpiirtotelevisioita jopa 1080i tarkkuudella. Kamerassa on lasinen tarkkuuslinssi upeaa kuvanlaatua varten ja kahdeksan gigatavun muisti, johon sopii enintään kaksi tuntia HD-videota.

”Suunnittelimme Vado HD:n sellaiseksi, että käyttäjät voivat tallentaa elämän spontaaneja ja hauskoja tilanteita helposti. Kotiin palattuaan he voivat katsoa videoitaan teräväpiirtotelevisioistaan huippulaadulla”, sanoo Creativen audio- ja videotuotteiden johtaja Steve Erickson. ”Käyttäjät voivat ladata videonsa myös PC:lle ja YouTube-videopalveluun HD-laadulla! Vado HD tarjoaa 1080i kuvanlaadun kätevästi HDMI-liitännän kautta.”

Vado HD:n yksinkertaisuus tekee siitä täydellisen laitteen videoiden tallentamiseen hetkessä. Perinteinen videokamera on usein pakattu talteen, kun taas Vado HD on aina valmiina käyttöön. Sillä voi tallentaa muutamassa sekunnissa korkealaatuisia videoita, jotka voi tallentaa loppuiäksi. Kahdeksan gigatavun muistiin voi tallentaa jopa kaksi tuntia HD-videota ilman tarvetta nauhoille tai DVD-levyille. Irrotettava, ladattava akku mahdollistaa kahden tunnin tallennuksen ja toiston. Videoita voi katsella myös kameran kahden tuuman värinäytöltä.

Vado HD tukee nopeaa ja helppoa videoiden jakamista YouTube- ja Box.net-palveluissa. Kamerassa on sisäinen USB-liitäntä ja sen voi kytkeä tietokoneeseen muistitikun tavoin. Kamerassa on valmiiksi ladattuna Vado Central -ohjelmisto, joka näyttää videoista esikatselukuvan, mahdollistaa videoiden katselun ja videotiedostojen kopioinnin PC:lle. Ohjelmisto tukee myös sisällön latausta YouTube- ja Box.net-palveluihin yhden näppäimen painalluksella. Käyttäjät voivat käyttää Box.net-palvelua ystävien ja perheen kesken videoiden helppoa jakamista, katselua ja lataamista varten. Vado Central mahdollistaa myös valokuvien tallennuksen videosta. Käyttäjät voivat luoda ja muokata videoista myös elokuvia ilmaisen Muvee-ohjelmiston kanssa.

Vado HD -videokameralle on saatavana myös käteviä erikseen hankittavia lisätarvikkeita, kuten suojakotelo, vaihtoakku, akkulaturi ja suojakotelo vedenalaiseen kuvaukseen.

Saatavuus ja hinnoittelu
Creative Vado HD:n mukana toimitetaan HDMI-kaapeli, silikonisuoja ja USB-jatkokaapeli. Se tulee saataville helmikuussa 2009 ja sen kuluttajahinta on 235 euroa.

Creative Labsin tiedottaminen
Visionist / Jiri Koivuniemi
Läntinen Brahenk. 2 c A 26
00510 HELSINKI
Puh: 040-8378097
Email: jiri@visionist.fi
Internet: www.visionist.fi

Creative Labsin tukkurit
GNT Finland Oy
Puh: 03-213 6100
www.gnt.fi
PAN Vision Finland Oy
Puh: 02-273 4000
www.panvision.com/fi

Creative Labs
Creative Labs on PC-käyttäjien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista PC-pohjaista viihdettä palkituilla tuotteilla, kuten ZEN MP3-soittimet. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät Internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. Creative Labs Europe on perustettu vuonna 1993 tukemaan kasvavia Euroopan markkinoita. Sen pääkonttori ja tekninen keskus on Dublinissa, Irlannissa. Se tarjoaa tehokasta, lokalisoitua ja asiakaskohtaista palvelua Euroopan markkinoille. Se tarjoaa myös asiakastukea, joka täydentää palvelua, joita Creativen myyntikonttorit tarjoavat Benelux-maissa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Puolassa, Portugalissa, Venäjällä, Espanjassa, Ruotsissa ja Englannissa. Lisätietoja: www.creative.com