Tamperelainen pelikehittäjä Catland julkaisee rakastetun ”The Spy Who Shrunk Me” -vakoiluhiiviskelypelinsä virtuaalilaseille ja julkistaa aiemman suosikkipelinsä jatko-osan ”Taphouse 2: The Taphousening” PC:lle ja virtuaalilaseille.

The Spy Who Shrunk Me VR on saatavana välittömästi HTC Vive-, Oculus Rift- ja Microsoft Mixed Reality -laitteille SteamVR-kauppapaikassa. VR-versio on maksuton kaikille nykyisille The Spy Who Shrunk Me -pelin hankkineille.

Pelaaja astuu legendaarisen superagentti Audrey Smoothspyn korkokenkiin ja pelastaa maailman Neuvostoliiton uhalta kutistussäteen ja banaaninkuorien avulla. Vuosi on 1981 ja moskovalaisessa ohjelmistotalossa punotaan synkkiä juonia, jonka vuoksi kylmä sota voi muuttua sangen kuumaksi. Pelaajan on pysäytettävä kenraali Bolscotchkovichin kutistamalla ja sieppaamalla tiedemies. Pelaaja pääsee ajamaan minikokoisella autolla ja purkamaan ydinpommin. Kutistettuja neuvostovartijoita voi myös pudottaa wc-pönttöihin ja paperisilppureihin!

”Catlandin tavoitteena on tehdä hullunhauskoja videopelejä. Jos pelaaja ihmettelee kesken pelin, että mitä ihmettä tuli juuri pelattua, niin olemme onnistuneet tehtävässämme. Olemme iloisia voidessamme vihdoinkin tuoda The Spy Who Shrunk Me -pelin virtuaalilaseille. Peli tuntuu täysin erilaiselta virtuaalitodellisuudessa, koska kutistussäteen ansiosta mittakaavat tuntuvat hämmästyttäviltä”, sanoo Catlandin perustaja, toimitusjohtaja ja luova johtaja Tomi Toikka.

Esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=JmAPNnGHkOc.

Taphouse 2: Taphousening
Tulevana kesänä julkaistava Taphouse 2: Taphousening on jatko-osa suosikkipeli Taphouse VR:lle. Uutuuspelissä on aiempien Taphouseversen kääpiöiden lisäksi uusia hahmoja, kuten tuopinkokoisia peikkoja ja keikaroivia haltioita. Pelissä on viisi uutta tavernaa, jotka vaihtelevat korkealuokkaisista hifistelypubeista tunkkaisiin maanalaisiin juottoloihin. Lisäksi kaikki rakastetut Taphouse VR:n tavernat on uusittu uuteen peliin. Peli tulee saataville PC:lle ja virtuaalilaseille. Peli ilmestyy tulevan kesän aikana ja hinta tulee olemaan 5,99 euroa.

”Fanimme ovat toivoneet nimenomaan jatkoa Taphouse-pelillemme. Olemme erittäin iloisia päästessämme kertomaan kaikille, että Taphouse 2: Taphousening on nyt tuotannossa. Uudet tavernat, uudet asiakkaat, hullut juomat ja vielä hullummat juopot ovat kaikki pelissä. Tällä kertaa voit myös nauttia pelistä PC:llä ilman virtuaalilaseja”, kommentoi Catlandin perustaja, toimitusjohtaja ja luova johtaja Tomi Toikka.

Tiiserivideon voi katsoa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=W19xKmlmMW0.

Lisätietoja
https://store.steampowered.com/app/843000/The_Spy_Who_Shrunk_Me_VR/
https://store.steampowered.com/app/1008900/Taphouse_2_The_Taphousening/
https://www.catland.studio/press

Catland Oy, toimitusjohtaja Tomi Toikka, +358 45 846 1006, toikka@catland.studio

Catland
Catland Oy perustettiin vuonna 2017. Catland kehittää sekopäisiä pelejä, joissa tapahtuu eriskummallisia asioita. Ne saavat pelaajan ihmettelemään, mitä ollaan parhaillaan pelaamassa. Catlandin pelit ovat tarkoitettu PC-tietokoneille ja virtuaalilaseille. Catlandin toimisto sijaitsee Tampereella. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä neljä työntekijää. Catland julkaisi ensimmäisen pelinsä Taphouse VR:n lokakuussa 2017. Ainoastaan virtuaalilaseille julkaistu baarimikkosimulaattori tehtiin vain neljässä kuukaudessa kolmen hengen tiimillä. Peli sai merkittävää kansainvälistä huomiota. Catland julkaisi The Spy Who Shrunk Me -pelinsä joulukuussa 2018 vain 10 kuukauden kehitystyön jälkeen. Agenttihiiviskelypeli on sen jälkeen julkaistu myös virtuaalilaseille ja se on saanut useita sisältöpäivityksiä. Taphouse 2: The Taphousening tulee myyntiin kesällä 2019 PC:lle ja virtuaalilaseille. Lisätietoja osoitteessa https://www.catland.studio.