PAN Vision Finlandin jakelema ja Astragon Entertainmentin julkaisema Bus Simulator 21 on nyt saatavila pelikonsolipelaajille.

Bus Simulator 21 antaa pelaajalle mahdollisuuden kokea linja-autojen ajamista suurkaupunkien reittejä pitkin. Linjurien tulee noudattaa niille määriteltyjä aikatauluja ja tarjota matkustajilleen turvallinen julkisen liikenteen matkakokemus. Mutkia matkaan tuo muu liikenne sekä etenkin ruuhka-aikojen haasteet. Myös bussien asiakkaisiin liittyvät tilanteet, kuten liputta kulkevat ja lujalla äänenvoimakkuudella musiikkia kuuntelevat matkustajat aiheuttavat ongelmia, jotka pitää ratkoa. Lisäksi tukitut bussipysäkit ja tahritut istuinpaikat aiheuttavat harmaita hiuksia tunnolliselle kuljettajalle.

Erilaisten linja-autojen valikoima on monipuolinen ja kattava. Mukana on peräti 30 erilaista vaihtoehtoa kansainvälisesti tunnetuilta automerkeiltä. Näitä ovat muun muassa Volvo, Scania, Mercedes-Benz, Setra, IVECO BUS ja MAN. Valikoimaa täydentävät suomalaisittain vähemmän tunnetut merkit, kuten Alexander Dennis, BYD, Grande West ja Blue Bird. Ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa pelaajalla on myös mahdollisuus ajaa kaksikerroksisia linja-autoja ja sähköbusseja.

Isoja kaupunkialueita on mukana kaksi erilaisine kaupunginosineen. Uudenlaisena kaupunkikokemuksena pelaajat pääsevät ajamaan amerikkalaisen Angel Shoren katuja. Toisena pelialueena on uudistettu ja edellisestä pelistä tuttu eurooppalainen Seaside Valley. Kaupungit eroavat toisistaan merkittävästi, mikä tekee kahden pelialueen julkisen liikenteen hallinnasta mielenkiintoista ja hauskaa puuhaa. Kummassakin kaupungissa on omat toisistaan erottuvat kaupunginosansa ja alueensa. Näitä ovat esimerkiksi vilkkaat kiinalaiskorttelit, upea promenadi, kolkot teollisuusalueet, monenlaiset lähiöt ja nykyaikaiset bisneskeskittymät.

Pelaaja voi myös mukauttaa omaa pelikokemustaan monipuolisin vaikeussäätimin. Halutessaan pelaaja voi vain keskittyä tiettyjen pelimuotojen pelaamiseen. Pelaaja voi myös ulkoistaa ajamisen tekoälykuskeille ja keskittyä ajamisen sijasta linjuribisneksen hallintaan. Omien aikataulujen ja reittien suunnittelu, linja-autojen ostaminen ja myyminen sekä matkustajien matkatarpeiden huomioiminen on oma kiehtova osa-alueensa pelin seesteisessä maailmassa.

Vaihtuvien vuorokaudenaikojen ja eri sääolosuhteiden ansiosta pelimaailma tuntuu aidolta ja elävältä. Pelimaailman realistisuutta on parannettu entisestään, mikä näkyy liikenteen ja jalankulkijoiden toiminnassa. Lopputuloksena on entistä vaikuttavampi pelikokemus yksityiskohtineen.

Yksinpelikokemuksen lisäksi mukana on kiehtova moninpelitila, jossa pelaajat voivat yhteistuumin huolehtia kaupungin bussiliikenteen toimivuudesta. Myös pelin yleiseen hallittavuuteen on tehty parannuksia. Pelaaja voi nopeuttaa ajankulkua tai pikasiirtyä tietyille pysäkeille halunsa mukaan. Näin omaa pelaamista voi räätälöidä ja hienosäätää monin eri tavoin painopistettä vaihdellen. Tämä osaltaan rikastuttaa pelattavuutta ja antaa pelaajalle paremmat ohjat pelistä nauttimiseen. Bus Simulator 21 tukee tavallisten peliohjainten lisäksi useimpia ratti- ja poljinyhdistelmiä.

Pelin julkaisuvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/KVBGRHePQwI.

Bus Simulator 21 on nyt saatavana PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille. Peli on myös yhteensopiva PlayStation 5- ja Xbox Series X/S-pelikonsolien kanssa.

Lisätietoja
www.bussimulator.com
www.panvision.com/pelit
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh7Rp6m21t1CyLyOseA?e=pZgROm (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.