Buffalo Technology (www.buffalotech.com) julkaisi uudet ulkoiset MiniStation- ja DriveStation-kiintolevymallistot, joihin kuuluu viisi eri kapasiteettiluokkaa, kaksi eri kokoluokkaa ja kaksi eri liitäntätapaa.

dsms2011

Buffalo MiniStation
Uusi matkakäyttöön sopiva Buffalo MiniStation -mallisto on entistä pienempi ja tyylikkäämpi. MiniStation sopii vaikka käyttäjänsä povitaskuun ja on tilavuudeltaan edeltäjiään yli neljänneksen pienempi. Sen ulkoiset mitat ovat 77 x 14 x 114 millimetriä ja painoa sillä on vaivaiset 165 grammaa. Kiiltävän mustan värinsä ja leveän valoviirunsa ansiosta se näyttää tyylikkäältä kaikkialla.

MiniStation-malliston kiintolevyt on saatavana 320 ja 500 gigatavun sekä 1 teratavun tallennuskapasiteeteilla. Vaihtoehtoina on joko USB 2.0- tai USB 3.0 -liitäntäiset versiot. MiniStation saa käyttöjännitteensä USB-liitännän kautta.

Buffalo DriveStation
Buffalo DriveStation on koti- ja toimistokäyttöön tarkoitettu ulkoinen kiintolevy. Kiiltävän musta väritys ja yhdestä kulmastaan pyöristetty kotelo reunassa olevilla ilmastointiritilöillään tuo tyyliä kaikille työpöydille.

DriveStation-malliston kiintolevyt on saatavana 1, 2 ja 3 teratavun tallennuskapasiteeteilla. Vaihtoehtoina on joko USB 2.0- tai USB 3.0 -liitäntäiset versiot. DriveStation saa käyttöjännitteensä mukana tulevan virtalähteen kautta.

USB 3.0 -liitäntä
USB 3.0 -liitäntää hyödyntävät kiintolevyt mahdollistavat huippunopean varmuuskopioinnin sekä valokuvien, musiikin, elokuvien ja muiden isojen tiedostojen siirtämisen. Huikea 5 gigabitin sekuntinopeus on moninkertaisesti USB 2.0 -liitäntää nopeampi. USB 3.0 -liitäntäiset kiintolevyt ovat taaksepäin yhteensopivia USB 2.0 -liitäntää käyttävien tietokoneiden kanssa. Lisäksi Buffalo myy erillisiä PCI- ja ExpressCard-ohjainkortteja, joilla vanhempien pöytä- ja kannettavien tietokoneiden käyttäjät voivat hyödyntää heti SuperSpeed USB 3.0 -teknologiaa.

Buffalo Tools
Kiintolevyjen mukana toimitetaan Buffalo Tools -ohjelmistopaketti, joka parantaa kiintolevyn päivittäistä käyttöä huomattavasti. Ohjelmistopaketista löytyy mm. käyttöä nopeuttavat TurboPC- ja TurboCopy-ohjelmat, Buffalo Backup -varmistusohjelmisto, SecureLock-suojausohjelma sekä ECO Manager -virransäästöohjelma. Eco Manager asettaa kiintolevyn automaattisesti lepotilaan, kun sitä ei käytetä. Kiintolevy myös käynnistyy ja sammuu yhdessä tietokoneen kanssa. SecureLock salaa kiintolevyn 256-bittisellä AES-salauksella, jota käytettäessä tiedot salataan välittömästi tallennettaessa ja ne suojataan salasanalla.

Saatavuus ja hinnoittelu
MiniStation- ja DriveStation-mallistot tulevat saataville maaliskuussa 2011. MiniStation-malliston kuluttajahinnat vaihtelevat 59 ja 139 euron välillä. DriveStation-malliston kuluttajahinnat vaihtelevat 89 ja 259 euron välillä. PCI- ja ExpressCard-väyläisten USB 3.0 -ohjainkorttien kuluttajahinnat ovat 49 euroa. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron ja Teoston yksityisen kopioinnin hyvitysmaksun.

Lisätietoja ja tarkat tekniset tiedot
http://www.buffalo-technology.com/products/external-drives/

Viralliset tukkurit
Dacco Corporation Oy, 02-274 0000, www.dacco.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006, 2007 ja 2008 (In-Stat).

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden, ulkoisten massamuistien, multimediatoistimien, langattomien reitittimien ja monipuolisten USB-muistitikkujen tuotevalikoimalla. Yhdessä ne tarjoavat täydellisen ja integroidun ratkaisun toimistoihin ja digitaalisiin koteihin.

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu yrityskäyttöön suunnitellut TeraStation- ja kotikäyttöön tarkoitetut LinkStation-verkkotallennusratkaisut. LinkStation Live ja Mini auttavat käyttäjää helposti keskittämään tiedostojen, valokuvien ja musiikin säilyttämisen. NFiniti on helppokäyttöinen yritysten ja kotien käyttöön suunniteltu korkeatehoisten langattomien verkkoratkaisujen tuotesarja. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.