Buffalo Technology (www.buffalotech.com) julkaisi maailman ensimmäisen SSD-kiintolevyjä hyödyntävän NAS-verkkotallennuslaitteensa (Network Attached Storage). Uudessa LinkStation Mini SSD -verkkokiintolevyssä on runsaasti verkkokäyttöön ja mediatoistoon liittyviä ominaisuuksia. Se on myös uskomattoman hiljainen ja pienikokoinen, koska siinä ei ole lainkaan tuuletinta eikä liikkuvia osia. Meluttomuutensa ja pienen kokonsa ansiosta se sopii sijoitettavaksi lähes minne tahansa. Se on täydellinen ratkaisu uusinta teknologiaa haluaville käyttäjille.

lsminissd

LinkStation Mini SSD:n avulla tiedostojen ja mediasisällön tallennus sekä toistaminen ovat helppoa kaikista verkkoon liitetyistä laitteista. Direct Copy -toiminnolla valokuvien ja elokuvien siirtäminen video- tai digikameroista on mahdollista yhdellä napin painalluksella. Sisäisen DLNA-mediapalvelimen ansiosta mediasisällön toistaminen PC- tai Mac-tietokoneella, Buffalo LinkTheater -mediasoittimella ja muilla DLNA-yhteensopivilla laitteilla on saumatonta. Missä ikinä käyttäjä liikkuukin, niin laitteen Web Access -toiminto antaa mahdollisuuden ladata ja toistaa tallennettua mediasisältöä Internetin kautta tietokoneilla tai vaikka Apple iPhone -puhelimella. Virransäästöominaisuudet ja tietokoneen kanssa yhdessä toimiva käynnistys- ja sammutustoiminto tekevät laitteesta taloudellisen sekä ekologisen tallennusratkaisun.

Laite on suunniteltu toimimaan iTunes-ohjelman kanssa ja se sisältää automaattisen Memeo AutoBackup -varmistusohjelmiston Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmille. Siinä on myös tuki Applen Time Machine -varmistusohjelmistolle sekä laitteita ja palveluja automaattisesti etsivälle Applen Bonjour-tekniikalle. Se on yhteensopiva Microsoftin Active Directoryn kanssa ja sisäänrakennetun tulostuksenhallinnan ansiosta tulostaminen onnistuu missä tahansa verkon alueella. Laitteen ajuriton asennus on helppoa ja yksinkertaista.

Siinä on kaksi SSD-kiintolevyä ja sen tallennuskapasiteetti on SSD-laitteeksi huimat 240 gigatavua. Se tukee RAID 0 ja 1 -tekniikoita sekä USB-liitännän kautta toimivia UPS-varavirtajärjestelmiä. Tallennuskapasiteettia on helppo kasvattaa siihen liitettävän USB-liitäntäisen kiintolevyn avulla ja gigabitin Ethernet-liitäntä (10/100/1000) JumboFrame-tuella mahdollistaa nopean tiedonsiirron.

Saatavuus ja hinnoittelu
LinkStation Mini SSD (LS-WSS240GL/R1) on heti saatavana mustana ja sen kuluttajahinta on 949 euroa (sis. ALV22%).

Viralliset tukkurit
Dacco Corporation Oy, 02-274 0000, www.dacco.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006 ja 2007 (In-Stat).

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu palkintoja voittaneet AirStation™-sarjan helppokäyttöiset ja tehokkaat langattoman verkon tuotteet. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin monipuolisella USB-muistitikkujen, ulkoisten massamuistien ja edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden tuotevalikoimalla. Lisäksi Buffalo tarjoaa multimediatuotteita, joten se on ainutlaatuisessa asemassa tarjoten integroituja WLAN-, tallennus- ja multimediaratkaisuja digitaaliseen kotiin.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom™, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Irlannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.