Buffalo Technology (www.buffalotech.com) julkaisi uuden TeraStation Duo -verkkotallennusratkaisun. Se on Buffalon ensimmäinen pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattu edullinen, kahden kiintolevyn verkkotallennusratkaisu.

buffalotsduo

Laite mahdollistaa RAID 1 -tekniikan käytön ja levyjen peilaamisen. Tämä yhdessä käyttökatkokset minimoivan Hot Swap -tekniikan ja automaattisen 128-bittisen AES-salauksen kanssa takaavat maksimaalisen turvallisuuden ja käytettävyyden. Laite on myös erittäin helppokäyttöinen, hiljainen ja virrankulutukseltaan ekologinen.

Yhden tai kahden teratavun tallennuskapasiteetillaan TeraStation Duo on ihanteellinen verkkotallennusratkaisu yrityksille, jotka painiskelevat lisääntyneiden tiedostomäärien kanssa. Käyttäjäystävällisen toimintansa ansiosta lähes kuka tahansa yrityksen työntekijä voi asentaa laitteen ja käyttää sitä helposti. Hot Swap -tekniikan ansiosta rikkoutunut kiintolevy voidaan vaihtaa, vaikka laitteessa olisi virta kytkettynä. Levyvian sattuessa reaaliaikaisen varmistustoiminnon ansiosta tietojen palautuminen on nopeaa. Lisäksi levyt voidaan vaihtaa kätevästi etupaneelin kautta.

TeraStation Duossa on tuki yritysten tärkeille sovelluksille, kuten Active Directory -käyttäjätietokannalle ja Apple TimeMachine -varmistusohjelmistolle. Siinä on myös sisäänrakennettuna WebAccess-ominaisuus, joka mahdollistaa paljon liikkuville työntekijöille turvallisen pääsyn Internetin yli yrityksen resursseihin kaikilla nykyaikaisilla kannettavilla tietokoneilla tai selainkäyttöä tukevilla matkapuhelimilla. Lisäksi laitteessa on sisäinen DLNA-mediapalvelin, BitTorrent-sovellus ja tulostinpalvelin.

Laitteen tiedonsiirtonopeus on jopa 65 megatavua sekunnissa. Siinä on myös kaksi USB-liitäntää, joten toisen TeraStation-laitteen liittäminen onnistuu helposti verkon tai USB-liitännän kautta. Laitteen levytilanhallinnalla tallennuskapasiteetti pysyy aisoissa ja sitä voidaan määritellä käyttäjäkohtaisesti. Lisäksi NFS-tuki mahdollistaa käytön myös UNIX- järjestelmissä.

TeraStation Duo on myös luontoystävällinen ja yritykset voivat nerokkaiden virransäästöominaisuuksien ansiosta vähentää hiilidioksidipäästöjä. Laite käynnistää ja sammuttaa itsensä yhdessä siihen liitettyjen laitteiden kanssa, joten turhasta virrankäytöstä ei tarvitse enää huolehtia. Virrankulutusta voidaan vähentää jopa 66 prosenttia. Laitteen tuulettimessa on lämpösensori ja kotelo on tehty jäähdyttävästä materiaalista, joten se on erittäin hiljainen ja soveltuu näin myös pienyrityksiin ja kotitoimistoihin.

Saatavuus ja hinnoittelu
Buffalo TeraStation Duo on saatavana 1 (TS-WX1.0TL/R1) tai 2 (TS-WX2.0TL/R1) teratavun tallennuskapasiteeteilla. Laitteen kuluttajahinnat ovat 429 ja 529 euroa (sis. ALV 22%). Laitteessa on kolmen vuoden rajoitettu takuu.

Viralliset tukkurit
Dacco Corporation Oy, 02-274 0000, www.dacco.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006, 2007 ja 2008 (In-Stat).

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden, ulkoisten massamuistien, multimediatoistimien, langattomien reitittimien ja monipuolisten USB-muistitikkujen tuotevalikoimalla. Yhdessä ne tarjoavat täydellisen ja integroidun ratkaisun toimistoihin ja digitaalisiin koteihin.

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu yrityskäyttöön suunnitellut TeraStation- ja kotikäyttöön tarkoitetut LinkStation-verkkotallennusratkaisut. LinkStation Live ja Mini auttavat käyttäjää helposti keskittämään tiedostojen, valokuvien ja musiikin säilyttämisen. NFiniti on helppokäyttöinen yritysten ja kotien käyttöön suunniteltu korkeatehoisten langattomien verkkoratkaisujen tuotesarja. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.