Verkkolevyjen ja muiden verkkotuotteiden kuluttajamarkkinoiden johtava valmistaja, Buffalo Technology (www.buffalotech.com) esitteli entistä nopeampaa IEEE 802.11ac -verkkoteknologiaa CES-messuilla viime viikolla.

Digitaalisen median räjähdysmäisen kasvun myötä on kasvanut myös tarve sekä tuottaa, jakaa että nauttia tietoa ja viihdettä digitaalisessa muodossa. Näihin tarpeisiin vastaa Buffalo, joka esitteli entistä nopeampaa langatonta teknologiaa vasta järjestetyillä Consumer Electronic Show (CES) -messuilla.

IEEE 802.11ac -nimellä kulkevaa tekniikkaa esiteltiin Buffalon toimesta langattomalla AirStation WZR-1750H -reitittimellä. Viiden gigahertsin taajuudella toimivan tekniikan ansiosta päästään jopa 1 300 megabitin sekuntinopeuteen, joka on noin kolme kertaa aiempaa IEEE 802.11n -tekniikkaa nopeampi. Reitittimessä on myös 2,4 gigahertsin 3×3 802.11n -vastaanotin, joten se tukee myös 802.11a-, 11b-, 11g- ja 11n-tekniikoita jopa 450 megabitin sekuntinopeudella.

Olipa kyse sitten isoista tiedostoista lähiverkossa, suoratoistolähetyksistä tai varmasti toimivasta langattomuudesta kannettavien laitteiden välillä, Buffalo AirStation WZR-1750H -reititin luo luotettavan ja suorituskykyisen kulkuväylän langattomalle tiedonsiirrolle.

Viiden gigahertsin lähetystaajuus mahdollistaa nopean ja tehokkaan tiedonsiirron, joka ei kärsi hitaampien tekniikoiden perinteisistä pullonkauloista suuria datamääriä siirrettäessä. Uusi IEEE 802.11ac -tekniikka tarjoaa gigabittien nopeuden häiriövapaasti, asettaen alalle uudet standardit niin nopeuden, ulottuvuuden kuin luotettavuudenkin osalta.

Viidellä Ethernet-liitännällä varustetun Buffalo AirStation WZR-1750H -reitittimen ohella markkinoille tulee myös Buffalo WLI-TX4-1300H -verkkomuunnin, jonka avulla siihen liitetyt verkkolaitteet ovat yhteydessä nopeampaan IEEE 802.11ac -verkkoon. Neljällä Ethernet-liitännällä varustettu WLI-TX4-1300H on oiva tapa liittää vaikkapa televisio, pelikonsoli tai muu verkkoyhteyttä tarvitseva laite 1 300 megabitin sekuntinopeudella toimivaan verkkoon.

Saatavuus ja hinnoittelu
Buffalo AirStation WZR-1750H ja WLI-TX4-1300H tulevat myyntiin tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Tuotteiden kuluttajahinnat vahvistetaan myöhemmin. Kaikilla Buffalon verkkotuotteilla on kolmen vuoden takuu.

Lisätietoja ja tarkat tekniset tiedot
www.buffalotech.com/ces2012

Viralliset tukkurit
ALSO Finland, 03-213 6100, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 ja 2010 (In-Stat).

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden, ulkoisten massamuistien, multimediatoistimien, ja langattomien reitittimien tuotevalikoimalla. Yhdessä ne tarjoavat täydellisen ja integroidun ratkaisun toimistoihin ja digitaalisiin koteihin.

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu yrityskäyttöön suunnitellut TeraStation- ja kotikäyttöön tarkoitetut LinkStation-verkkotallennusratkaisut. LinkStation-verkkotallennusratkaisut auttavat käyttäjää helposti keskittämään tiedostojen, valokuvien ja musiikin säilyttämisen. AirStation on helppokäyttöinen yritysten ja kotien käyttöön suunniteltu korkeatehoisten langattomien verkkoratkaisujen tuotesarja. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.