Suomalainen teknologiatuotteiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittyvä East & West Distribution Oy on julkaissut kiinalaisen hakukone- ja tekoälyteknologiaan keskittyneen Baidun älykkäät ja kieltä kääntävät Xiaodu Du Smart Buds Pro -tulppakuulokkeet.

Älykkäät, pienet ja täyslangattomat Xiaodu Du Smart Buds Pro -tulppakuulokkeet on helppo ottaa mukaan mihin tahansa. Kuulokkeet toimivat yhdessä Xiaodu-puhelinsovelluksen kanssa kielenkääntäjänä. Tekoälyohjattu automaattinen kielenkääntäjä tukee yli 40 eri kieltä – mukaan lukien suomen kieli! Näin on mahdollisuus puhua vaikkapa ravintolan tarjoilijalle tai hotellin vastaanottovirkailijalle omalla kielellään. Kuulokkeet yhdessä sovelluksen kanssa kääntävät puheen halutulle kohdekielelle ja näyttävät käännökset myös puhelimen näytöllä. Sama toimii tietysti myös toisin päin eli vieraskielisen puheen voi kuulla ja nähdä omalla tutulla kielellään.

Xiaodu-puhelinsovelluksen avulla voi myös tallentaa puheääntä haluamistaan äänilähteistä ja siten tallentaa esimerkiksi tärkeiden puheluiden äänet. Tämä toimii niin tavallisissa kuin vaikkapa WhatsApp- tai Messenger-puheluissa.

Tulppakuulokkeiden 40 desibelin aktiivinen melunvaimennus häivyttää taustahälyn ja takaa käyttäjälleen kuuntelurauhan. Kuulokkeiden 12 millimetrin korkealaatuiset elementit toistavat äänen kirkkaasti ja selkeästi. Lisäksi kuulokkeet hyödyntävät Baidun tekoälyalgoritmeja taajuuskorjaimessaan. Kuulokkeissa riittää virtaa jopa seitsemän tunnin kuunteluun ja säilytyskotelossa on lisävirtaa jopa 35 tunniksi. Kastumiselta IPX4-suojatuissa kuulokkeissa on kolme mikrofonia – yksi puheluita varten ja kaksi melunvaimennukseen.

Langaton ja nopea Bluetooth 5.2 -yhteystekniikka mahdollistaa erityisen lyhyen siirtoviiveen äänilähteestä kuulokkeisiin. Sen ansiosta esimerkiksi peliäänet toistuvat kuulokkeissa synkronoidusti pelitapahtumien mukaisesti. Kuulokkeet voidaan myös liittää yhtäaikaisesti kahteen eri laitteeseen

Kuulokkeiden mukana toimitetaan silikonitulpat neljässä eri koossa. Xiaodu-puhelinsovelluksessa on myös toiminto, jolla voi testata mitkä tulpat ovat omille korville sopivat. Näin kuulokkeet on helppo sovittaa eri kokoisille korvapareille.

Hinta ja saatavuus
Xiaodu Du Smart Buds Pro -tulppakuulokkeet ovat saatavana välittömästi 129 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://ewdist.fi/xiaodu
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viIhxE_eFvovCQwRLCA?e=V9XLQc (kuvia)

Baidu Xiaodu
Johtava kiinalainen hakukone- ja tekoälyteknologiaan keskittynyt Baidu-yhtiö myy tekoälyohjattuja laitteita ja muita ratkaisuja Xiaodu-tuotemerkillä.

East & West Distribution Oy
East & West Distribution Oy on suomalainen teknologiatuotteiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittyvä yritys. Se toimii Xiaomin ja sen MiOT-ekosysteemiyritysten virallisena agenttina, tukkurina ja Mistore.fi-kauppapaikan ylläpitäjänä. East & West edustaa Suomessa useita tuotemerkkejä, kuten 360, Amazfit, Amiro, Aqara, BlitzWolf, Cubot, Dreame, Imilab, Kingsmith, Nillkin, Ulefone, Unagi, Xiaodu, Xiaomi, Yeelight, Yi ja Zepp. Lisätietoja osoitteessa www.ewdist.fi.