PAN Vision Finlandin (www.panvision.com) jakelema ja Microïdsin julkaisema Asterix & Obelix XXL2 -toimintapeli tuo maailman rakastetuimmat gallialaissoturit pelikonsoleille. Neuvokas Asterix ja hänen väkivahva kumppaninsa Obelix seikkailevat jälleen roomalaisten riesana omassa vauhdikkaassa pelissään.

Asterix ja Obelix ovat rakastettuja sarjakuvasankareita, jotka tunnetaan maailmanlaajuisesti hersyvästä huumoristaan ja periksiantamattomuudestaan roomalaisvalloittajia kohtaan. Ilmeikkäät pelihahmot, värikäs piirros- ja animaatiotyyli sekä kutkuttavan hauska sanailu ovat merkittävä osa Asterixin, Obelixin ja muiden gallialaisten viehätystä. Näiden vastavoimana on roomalaisten hallitsija Caesar, joka vie pelaajan sympatiat helposti koheltavien gallialaisten puolelle. He edustavat piskuisen, taikajuomalla siunatun yhteisön selviytymistä Eurooppaa valtaavilta sotajoukoilta.

Pelin tarina alkaa mysteeristä, sillä gallialaiskylän tietäjä Akvavitix on kadonnut. Merkit viittaavat petturuuteen, joten on aika lähteä selvittämään asiaa toden teolla. Kylässä kuhisee, joten Asterix ja Obelix ottavat tehtävän vastaan päälliköltään Aladobixilta. Matka Roomaan on pitkä ja tapahtumarikas, eikä se suju ongelmitta. Roomassa sankarit kohtaavat roomalaisten Las Vegumin huvipuiston. Mikä on sen tarkoitus ja mitä Akvavitix oikein salailee?

Tästä alkaa veikeä, monisyinen ja ylenpalttisen hauska pelikertomus Asterixista, Obelixista ja lemmikkikoira Idefixistä. Sankariporukka tekee tuttavuutta uusiin maailmankolkkiin ja ottaa yhteen roomalaisjoukkojen kanssa.

Remasteroitu Asterix & Obelix XXL2 on oivallinen yhdistelmä värikylläistä seikkailua ja toimintaa, jossa yhdistyvät toisiinsa hauska tarinankerronta ja mutkaton taistelujärjestelmä. Hahmot näyttävät ja tuntuvat eläväisiltä. Sitä puolestaan täydentää laadukas äänimaailma. Helpot kontrollit tekevät pelistä nopeasti lähestyttävän kaikenikäisille pelaajille.

Asterix & Obelix XXL2 julkaistaan perusversion lisäksi rajoitettuna painoksena ja keräilijänversiona. Rajoitettu painos sisältää Asterix-, Obelix- ja Idefix-figuurihahmot. Keräilijänversiossa on peruspelin lisäksi 15 senttimetrin korkuinen hartsivalmisteinen Asterix-figuurihahmo, peliteemainen t-paita ja kaksi litografialaattaa.

Asterix & Obelix XXL2 -toimintapeli ilmestyy sekä PlayStation 4-, Xbox One- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 29. marraskuuta. Pelin ikäraja on PEGI 7.

Asterixin ja Obelixin hersyvään tunnelmaan voi virittäytyä myös Yle Areena -suoratoistopalvelun kautta, jossa on nähtävillä Asterix ja Obelix Britanniassa -elokuva vielä muutaman päivän ajan. Elokuva löytyy suoraan osoitteesta https://areena.yle.fi/1-4109401. Lisäksi joulukuussa ilmestyy myös kokonaan uusi Asterix: The Secret of the Magic Potion -animaatioelokuva.

Lisätietoja
http://www.panvision.com/pelit/
http://bit.ly/2Dwmwxs (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.