Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft vie pelaajan uuden seikkailun myötä viikinkien maailmanloppuun.

Toimintaa, seikkailua ja roolipelaamista toisiinsa yhdistävä Assassin’s Creed Valhalla aloittaa toisen pelivuotensa eeppisellä matkalla Svartalfheimiin, kääpiöiden valtakuntaan. Näin jatkuu viikinkien myyttistä jumaltarustoa laajentava lisäosa Dawn of Ragnarök, jossa nimensä mukaisesti siintää viikinkien maailmanlopun alku.

Ensimmäistä kertaa pelisarjan historian aikana luvassa on Assassin’s Creed -pelin toinen pelivuosi, joka tarjoaa elämyksellisen seikkailun täynnä tarinankäänteitä, vimmaisia taisteluita ja upeita ympäristöjä moninaisine vihollisineen. Lisäksi toinen pelivuosi tuo mukanaan ilmaiset kausittaiset päivityksensä, joiden myötä tarjolle tulee lisää pelattavaa eri ajankohtien mukaan.

Kymmeniä tunteja uutta pelattavaa tarjoava Dawn of Ragnarök istuttaa pelaajan jälleen Eivor-sankarin saappaisiin. Lisäosassa Eivor omaksuu viikinkien pääjumala Odinin roolin, ja lähtee pelastamaan poikaansa Baldria tulijumala Surtrin kynsistä. Edessä on verraton jumaltarustojen mukainen seikkailu, jossa matkataan jumalten, kääpiöiden ja jättien maailmaan. Sen myötä Odinilla on käytössään uudenlaisia taitoja ja taikoja, kuten kyky muuttua korpiksi ja nostattaa jo kertaalleen taistelussa kaatuneita sotureita puolelleen.

Dawn of Ragnarök yhdistää tarinassaan tuttuja Assassin’s Creed Valhalla -piirteitä uudenlaisiin ominaisuuksiin. Vaivihkaiset hiippailu- ja salamurhakohtaukset saavat rinnalleen vaikuttavia joukkotaisteluita sekä jumalallisia voimia. Pelaaja voikin pitkälti valita oman pelityylinsä salakavalan lähestymisen ja suoraviivaisen toiminnan välillä tai näitä vapaasti yhdistellen.

Uudenlainen pelimaailma erilaisine vihollisineen ja haastetehtävineen laajentaa peruspelin maailmaa jännittävällä ja innostavalla tavalla. Lisäksi erilaiset uudet aseet ja varusteet uusine taistelutyyleineen tuovat uutta koettavaa peliin. Mukana on myös kattava valikoima uusia hiustyylejä, tatuointeja ja kyläkoristeita tekemään kunniaa Eivorin saavutuksille ja voitoille.

Dawn of Ragnarök -lisäosan aloittamista suositellaan tason 340 tai ylemmän tason hahmoille, mutta uuteen seikkailuun voi suunnata heti alusta alkaen, jolloin hahmon taso nostetaan minimitasolle lisäosan sisällä.

Dawn of Ragnarök on ostettavissa sekä erikseen digilatauksena 39,99 euron hintaan että peruspelin kanssa Ragnarök Edition -versiona. Lisäosan 9. huhtikuuta mennessä ostaneille pelaajille on lisäksi luvassa nopean ostajan etuna Twilight Pack -digisisältöä, jonka saa käyttöönsä pelissä heti. Twilight Pack sisältää Dellingrin saattuekorpin skinin, Havardrin ilvesratsun, Twilight-varustepaketin ja Algurnir-taistelukirveen.

Lisäksi Dark Horse Comics -kustantamo julkaisee Assassin’s Creed Valhalla – Forgotten Myths -sarjakuvaa, joka pohjustaa lisäosan tarinaa omalla kertomuksellaan. Sarjakuvan ensimmäinen numero julkaistaan 16. maaliskuuta 2022.

Uuden Dawn of Ragnarök -esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/EJZlPKD3E-4.

Assassin’s Creed Valhalla
Assassin’s Creed IV Black Flag- ja Assassin’s Creed Origins -toimintapelit luonut pelistudio Ubisoft Montreal vie pelaajat viikinkiajalle ja kertoo Eivor-viikinkisoturin tarinan. 800-luvulle sijoittuva Assassin’s Creed Valhalla -peli esittelee upean, avoimen ja eläväisen pelimaailman, joka nivoo yhteen sekä viikinkien ryöstöretket että Englannin synkän ja verisen aikakauden. Peli tuo sarjaan uusia ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden järjestää omia ryöstöretkiä ja perustaa oma uudisasukasyhteisö uuteen maahan. Vahvistamalla omaa yhteisöä kasvaa myös pelaajan johtaman alueen vaikutusvalta. Pelaajan ohjastama Eivor voi pelaajan valinnan mukaan olla mies- tai naistaistelija. Omaa hahmoaan voi myös muokata monella tapaa hiustyylien, tatuointien, sotamaalausten ja varusteiden osalta ilmentämään omaa tyyliään.

Assassin’s Creed Valhalla on saatavilla sekä Xbox Series X/S-, Xbox One-, PlayStation 5- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta pc-tietokoneille. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja Stadia-pelipalveluista. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
www.ubisoft.com/fi-fi/game/assassins-creed/valhalla
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh7N-8xGwcVRklLh_7g?e=uqoFbe (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.