PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo pelikonsoleille todellisen autosimulaatioiden huipun. Aiemmin vain PC-tietokoneilla nähty Assetto Corsa julkaistaan 3. kesäkuuta PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille.

AssettoCorsa


HUOM! Assetto Corsa -autosimulaatioon voi tutustua Suomessa ensi kertaa perjantaina alkavilla American Car Show -messuilla Helsingin messukeskuksessa. Assetto Corsaa pääsee ajelemaan osastolla 6 C 99 kunnon Playseat-rallituolin ja Thrustmaster-rattiohjaimen kanssa. Lisätietoa tapahtumasta osoitteessa www.fhra.fi/american-car-show/.

Erilaiset ajopelit ovat nauttineet suurta suosiota videopelihistorian alusta lähtien ja niiden kehitys on ollut huikeaa. Yksinkertaisista kaahailupeleistä on edetty ajosimulaatioihin. Ne haastavat videopelikuskit kokemaan vauhdin hurman suurten hevosvoimien mylviessä konepellin alla. Teknisten edistysaskeleiden myötä ajosimulaatiot ovat herättäneet entistä suurempaa kysyntää. Tähän vastaa italialaista suunnittelua oleva Assetto Corsa.

Alkujaan PC-tietokoneille julkaistu Assetto Corsa on täysverinen autosimulaattori, joka perustuu äärimmäisen realistisesti ja tarkasti mallinnettuihin autoihin ja ratoihin. Mukana onkin lähes 30 erilaista rataa, joista jokainen on lasermitattu ja luotu peliin yksityiskohtia säästelemättä. Tämä tarkoittaa radan huipputarkkaa mallinnusta aina kaarteiden jyrkkyydestä radan kallistuskulmiin ja yksittäisiin kohoumiin asti.

Autovalikoimaltaan Assetto Corsa häikäisee, sillä pelin yli 90 huipputehokasta autoa ovat uskomattoman yksityiskohtaisia ja tarkasti rakennettuja kokonaisuuksia. Mukana on muun muassa sellaisia legendoja, kuten Team Lotus 98T, Pagani Zonda R, Ferrari LaFerrari, Mercedes C9 ja McLaren 650S GT3.

Vaikka pelin graafinen ilme onkin pelikonsolien huipputasoa, autot eivät ole pelkkää pintakiiltoa. Kilpureiden todelliset erot löytyvät konepellin alta. Eri autojen tehot, ohjattavuus, kiihtyvyys, jarrut ja muut ominaisuudet perustuvat oikeisiin ominaisuuksiin.

Paraskin ajopeli on kuitenkin vain niin hyvä kuin sen pelimuodot. Assetto Corsa loistaa myös näissä, sillä se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet niin yksin simulaatioista nauttivalle virtuaalikuljettajalle kuin moninpelissä muista pelaajista mittaa ottavalle formulakuskille.

Yksittäiset kisat soveltuvat hyvin kiireiselle pelaajalle tai lyhyttä rentoutumishetkeä kaipaavalle kuskille. Lisäksi varsinaiset kisaviikonloput, erilaiset haastetilat ja täysmittainen urapelimuoto sopivat vaikeita haasteita pelkäämättömälle kisaajalle.

Assetto Corsa ei ole vain ajopeli, eikä se ole yksi ajosimulaatio muiden joukossa. Assetto Corsa on ajoelämys, joka vie pelaajansa mahdollisimman lähelle ajamisen aitoutta radoilla ja autoilla, joihin vain harvalla kuljettajalla on etuoikeus päästä.

Hinnat ja saatavuus
Assetto Corsa julkaistaan PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille 3. kesäkuuta 54,90 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
www.assettocorsa.net
www.panvision.com/pelit
https://youtu.be/XdejU7orTuk (esittelyvideo)
http://bit.ly/1LG8M1x (tuotekuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.