Lizard Hazard Games, pieni indiepelistudio Kouvolasta, on julkaissut Kickstarter-rahoitetun pc-pelinsä Your Royal Gayness. Peli on vahvasti tarinavetoinen parodiapeli, joka sisältää vahvan viestin seksuaalisen monimuotoisuuden hyväksymisestä.

“Your Royal Gayness -pelin aihe on minulle erittäin henkilökohtainen. Kuulun itse seksuaalivähemmistöön ja vaikka olenkin onnekas asuessani varsin hyväksyvässä ympäristössä, syrjintä ja LGBT+-ongelmat eivät ole tuntemattomia minullekaan”, kommentoi pelin pääkehittäjä Salli Loikkanen. “Vaikka Your Royal Gayness on ‘vain’ peli, toivon sen jollakin tavalla pystyvän valistamaan homoseksuaalien kohtaamista ongelmista.”

Your Royal Gayness on niin sanottu managerointipeli, joka keskittyy vahvasti tarinaan. Pelaajahahmona on prinssi Amir, joka johtaa satumaailmassa kuningaskuntaa hänen vanhempiensa poissaollessa. Tilanteesta johtuen prinsessat kilpailevat prinssin huomiosta, mutta Amiria ei voisi vähempää kiinnostaa, koska hän pitää miehistä.

Pelaaminen koostuu kolmesta keskeisestä vaiheesta. Audienssivaiheessa pelaajalle esitellään kuningaskunnan ajankohtaiset ongelmat ja pelaajan tehtävänä on tehdä vaativia päätöksiä, jotka vaikuttavat käytettäviin resursseihin. Hallintavaiheessa pelaaja antaa komentoja neuvonantajilleen ja tapahtumavaiheessa voi tapahtua mitä tahansa yllätyksellistä.

Pelin tapahtumien aikana pelaajan tekemät valinnat vaikuttavat prinssi Amirin polkuun hallitsijana. Pelaaja voi myös keksiä prinssille hauskoja tekosyitä avioliittoaikeiden välttämiseksi. Erilaiset satunnaistapahtumat ja monipuolinen hahmovalikoima tuovat pelille reilusti uudelleenpeluuarvoa.

“Vaikka Your Royal Gaynessin taustalla on vahva sanoma, peli on kaukana vakavasta kokemuksesta. Pelialan ammattilaisten humoristinen käsikirjoitus pitää huolen siitä, että avoimen huumorintajun omaavat pelaajat viihtyvät pelin parissa. Esimerkiksi prinssin raportointinäyttö muistuttaa sangen paljon erästä homoyhteisön treffisovellusta”, Salli huomauttaa.

Your Royal Gayness on saatavana Windows-, Mac- ja Linux-käyttöjärjestelmille Steam-palvelusta 14,99 euron hintaan. Pelillä ei ole vielä virallista PEGI-ikäluokitusta, mutta peli on suunnattu 13 ikävuodesta ylöspäin.

Pelin ostolinkki: http://store.steampowered.com/app/765210/Your_Royal_Gayness/
Lisätietoja ja pelikuvia: www.lizardhazardgames.com/press-kit
Pelin esittelyvideo: https://youtu.be/_UHslWTm0S0

Lizard Hazard Games
Lizard Hazard Games on pieni indiepelistudio Kouvolasta. Yhtiön keskeisinä arvoina ovat suvaitsevaisuus ja erilaisuuden hyväksyminen. Yhtiön tavoitteena on tehdä maailmasta kaikille, ja erityisesti epätasa-arvoisesta kohtelusta kärsiville ihmisille, kuten esimerkiksi seksuaalivähemmistöille, reilumpi ja rauhallisempi paikka. Yhtiö uskookin, että pelit voivat olla mahtava tapa kokea maailmaa erilaisesta näkökulmasta. Samalla pelit auttavat ihmisiä ymmärtämään toisiaan entistä paremmin.