Innovatiivisen kulutuselektroniikan jakelija, Bluebaum Oy tuo myyntiin ranskalaisen Withingsin henkilökohtaisen hyvinvoinnin ja kodin hallintaan soveltuvat älytuotteet.

Withings_Home_Activite

Withings on henkilökohtaisen hyvinvoinnin ja kodin hallinnan älytuotteiden pioneeri. Ensimmäisen langattomaan lähiverkkoon liitettävän älykkään henkilövaakansa se julkisti jo yli viisi vuotta sitten. Withings-älylaitteet seuraavat ja kehittävät henkilökohtaista hyvinvointia monin tavoin. Eri älylaitteiden ja kaiken tiedon yhdistävän Health Mate -sovelluksen avulla pystytään seuraamaan mm. omaa painoa, rasvaprosenttia, sydämen sykettä, kalorien kulutusta, verenpainetta, veren happipitoisuutta, liikkumisen aktiivisuutta ja unen laatua.

Withings-älylaitteet on yhdistettävissä yhdeksi kokonaisuudeksi yhdellä helppokäyttöisellä Health Mate -älypuhelinsovelluksella. Käyttäjä voi ensin hankkia vaikkapa verenpainemittarin ja myöhemmin laajentaa kokonaisuutta aktiivisuutta seuraavalla älykellolla. Silti kokonaisuus pysyy käyttäjän hallussa yhdellä ja samalla sovelluksella. Sovelluksessa voi määritellä myös henkilökohtaisia tavoitteita. Lisäksi se muistuttaa hyvinvointia parantavista aktiviteeteista ja palkitsee suorituksista osaamismerkeillä. Withings-älylaitteet tukevat yli sataa muuta sovellusta ja palvelua, joista tunnetuimpia lienevät RunKeeper, Endomondo ja MyFitnessPal.

”Monet Withings-tuoteperheen kaltaiset yksittäiset tuotteet ovat olleet myynnissä jo pitkään. Esimerkiksi yksinkertaisia aktiivisuusrannekkeita myydään pois pilkkahintaan ihmisten kyllästyttyä niihin”, kertoo BlueBaum Oy:n toimitusjohtaja Erik Motelay. ”Yksittäiset tuotteet ovat kuitenkin vain yksi pala hyvinvoinnin hallinnan koko palapelissä ja vain ani harva kuluttaja haluaa tai osaa koota niistä itselleen sopivan kokonaisuuden. Withingsin vahvuus on kokonaisvaltainen hyvinvoinnin ymmärtäminen. Sen ansiosta Withings-älylaitteiden käyttäjän on helppo seurata ja kehittää omaa hyvinvointiaan.”

Withings Activité
Withings Activité on täysin uudenlainen lähestymistapa älykelloihin. Aktiivisuutta ja muuta hyvinvointia seuraavan rannelaitteen ei tarvitse näyttää teknolelulta. Withings Activité on huippulaadukas ja klassisen tyylikäs Sveitsissä valmistettu analoginen rannekello, johon on lisätty digitaalisia älytoimintoja ja yhteys Health Mate -älypuhelinsovellukseen.

Rannekellon materiaalit ovat erittäin korkealuokkaisia. Vedenpitävä ja naarmuttumaton kello on tehty kestävästä safiirilasista ja ruostumattomasta teräksestä. Nahkaranneke on tehty samasta Haasin nahkatehtaan Barenia-nahasta, jota ranskalaiset muotitalot suosivat. Urheilukäyttöön toimitetaan lisäksi vaihdettava silikoniranneke. Kelloa ei myöskään tarvitse ladata, vaan se toimii yhdellä kelloparistolla jopa kahdeksan kuukautta.

Withings Activité kykenee seuraamaan liikkumisen aktiivisuutta, kalorien kulutusta ja unen laatua. Seurattavia aktiviteetteja voivat olla kävely, juoksu ja uinti. Langattomasti älypuhelimeen liitettynä kokonaisuudesta tulee sekä huomaamaton ja helppokäyttöinen hyvinvoinnin seuraaja että henkilökohtainen valmentaja.

Kesäkuussa myyntiin tuleva Withings Activité Pop on edullisempi ja nuorekkaampi versio Activité-älykellosta. Se on toiminnoiltaan täysin samanlainen kuin isoveljensä, mutta se on tehty edullisemmista materiaaleista.

Withings Home
Withings seuraa ja palvelee kotiasi – turvallisesti. Kodin lähiverkkoon liitettävä Withings Home on täysteräväpiirtoinen videokamera, joka älykkäänä kotivahtina seuraa kaikenlaisia tilanteita.

Withings Home käynnistää videotallennuksen automaattisesti havaittuaan liikettä tai ääntä, joten se toimii tarvittaessa valvontakamerana tai itkuhälyttimenä. Havainnoista voidaan lähettää myös muistutus matkapuhelimeen. Videot näytetään aikajanana ja niistä voidaan luoda vaivattomasti kodin videopäiväkirja. Withings Home sisältää laadukkaan videokameran lisäksi kaiuttimen ja mikrofonin, jotka mahdollistavat kaksisuuntaisen keskustelun.

Peräti 135 asteen laajakuvaan mahtuu tarvittaessa mukaan koko perhe tai isompikin huone. Kameran yötila mahdollistaa kuvaamisen myös hämärässä ja 12-kertainen zoomaus tuo videon yksityiskohdat lähelle.

Withings Home seuraa myös sisäilman laatua. Lämpötilan ja ilmankosteuden lisäksi se seuraa niin sanottuja VOC-päästöjä, joita voivat olla esimerkiksi erilaiset kaasut, puhdistusaineet ja liuottimet.

Muut Withings-tuotteet
Withingsin muita hyvinvointituotteita ovat muun muassa lähiverkkoon liitettävä henkilövaaka, monipuolinen aktiivisuusranneke ja langaton verenpainemittari. Kaikkia näitä voidaan hallita yhden ja saman älypuhelinsovelluksen avulla, jolloin omaa hyvinvointiaan voi seurata ja kehittää kokonaisvaltaisesti. Withings-hyvinvointituotteet toimivat tarvittaessa myös Apple Terveys -sovelluksen kanssa.

Saatavuus ja hinnoittelu
Withings-älytuotteet ovat saatavilla välittömästi lukuun ottamatta Withings Activité Pop -rannekelloa, joka tulee myyntiin kesäkuussa. Withings Activité -älykellon kuluttajahinta on 390 euroa. Withings Home -videokameran kuluttajahinta on 199 euroa. Withings Smart Body Analyzer -henkilövaa’an kuluttajahinta on 159 euroa. Withings Wireless Scale -henkilövaa’an kuluttajahinta on 99 euroa. Withings Pulse Ox -aktiivisuusrannekkeen kuluttajahinta on 119 euroa. Withings Wireless Blood Pressure Monitor -verenpainemittarin kuluttajahinta on 129 euroa. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.withings.com
www.bluebaum.com
www.youtube.com/withings (esittelyvideoita)
http://bit.ly/1FE5cwD (tuotekuvia & White Paper älykkäistä hyvinvointituotteista)

Bluebaum Oy / Erik Motelay, erik@bluebaum.com

Bluebaum Oy
Bluebaum on suomalainen tukkuri, joka on erikoistunut innovatiivisten kuluttajatuotteiden jakeluun. Lisätietoja osoitteessa www.bluebaum.com.