Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft julkisti ilmaisen Trackmania-ajopelin pelikonsoleille ja lisää samalla mukaan peliin alustojen välisen yhteensopivuuden.

Ilmaiseksi pelattava Trackmania laajentuu monipuolisesti eri pelikonsoleille ja pilvipalveluihin. Samalla se tuo mukanaan pelialustojen välisen ristiinpelattavuuden, jonka ansiosta eri pelialustojen pelaajat voivat pelata keskenään moninpelitiloissa. Tämän ominaisuuden myötä peli saa myös alustojen välisen edistymismittarin. Näin yhdellä pelialustalla pelissä edistyminen siirtyy automaattisesti myös muille alustoille käyttäjätilin mukana.

Yli 10 miljoonan pelaajan suosima Trackmania tarjoaa villejä ja mielikuvituksellisia ajokokemuksia radoilla, joita on käytössä lähes loppumaton määrä. Pelaajayhteisö on tuottanut erilaisia ratoja yli 280 000 kappaletta kuluneen kahden vuoden aikana. Pelaajille on tarjolla hauskoja moninpelihetkiä monissa eri pelitiloissa, kuten erilaisissa kausikampanjoissa ja Royal-pelitiloissa, unohtamatta pelitason mukaan skaalautuvaa ranking-pelaamista. Lisäksi pelaajat voivat vapaasti luoda omia kisaratojaan hauskan rataeditorin avulla.

Pelin perusversio on pelattavissa ilmaiseksi ja tämän lisäksi pelaajat voivat ostaa Standard- ja Club-versiot pelistä. Maksulliset versiot antavat pelaajan käyttöön pelin erilaiset kilpapeli- eli esports-tilat ja pelin yhteisölliset ominaisuudet, kuten Trackmania-klubit. Näissä pelaaja voi luoda omia räätälöityjä versioita ajokeistaan ja jakaa niitä kanssapelaajille. Lisäksi maksulliset versiot mahdollistavat pelaajien omien verkkopelien odotustilat sekä kokonaisten pelikampanjoiden ja kisatilojen luomisen.

Trackmania myös palkitsee taitavimmat pelaajat ainutlaatuisilla autopinnoitteilla eli skineillä, jotka voi ansaita käyttöön pelissä suoritettavilla saavutuksilla. Uuden pelijulkaisun myötä muokkauskäyttöön tulee yli 150 erilaista rakennus- ja viritysosaa. Nämä osat tulevat saataville kaikille pelialustoille konsoliversioiden myötä.

Trackmania-pelin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/6f5fPTFdv1M.

Trackmania julkaistaan vuonna 2023 sekä Xbox Series X/S, Xbox One-, PlayStation 4- ja PlayStation 5 -pelikonsoleille että Stadia- ja Amazon Luna -pelipalveluille. PC-tietokoneille peli on saatavilla Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikoista.

Lisätietoja
www.ubisoft.com/fi-fi/game/trackmania/trackmania
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh6VK4P0hcHsHMjFnNA?e=Yq0BH4 (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Brawlhalla, Far Cry, For Honor, Just Dance, Watch Dogs, The Crew, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2020-2021 oli yli 2,241 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.