PAN Vision Finlandin jakelema ja NACONIn julkaisema Vampire: The Masquerade – Swansong tuo legendaarisen roolipelin hahmot pelikonsoleille.

1990-luvun alussa ensimmäisen versionsa saanut Vampire: The Masquerade -roolipeli oli yksi ensimmäisistä lajityypin peleistä, jossa pääosassa olivat vampyyrit. Sen sijaan, että nämä elokuvista ja kirjallisuudesta tutut verta imevät hirviöt olisivat vain tuhottavien pahisten roolissa, ne olivatkin pelaajien ohjaamia inhimillisiä hahmoja. Jokaisella vampyyrilla oli oma identiteettinsä, taustansa ja sidosryhmänsä, jotka yhdessä määrittivät vampyyrihahmojen aseman näiden maailmassa. Kiehtovaksi pelaamisen teki vampyyrina olemisen haastavuus. Vaikka vampyyreillä oli keskeisiä valtataisteluita ja klaanien välisiä yhteenottoja, myös ihmisiltä piilottelu oli keskeinen osa pelaamista ja myös hengissä selviytymistä.

Vampire: The Masquerade – Swansong -videopeli jalostaa pöytäroolipeleistä tuttua asetelmaa omalla tarinallaan. Se vie pelaajan Yhdysvaltojen Bostoniin ja sen myrskyisään nykyhetkeen. Siinä missä monet vampyyrit haluavat jatkaa salaista rinnakkaiseloaan ihmisten kanssa, osa valtaa janoavista hahmoista haluaa haastaa vallitsevan tilanteen ja suistaa sen kaaokseen. Pelaajan ohjastamat kolme yli satavuotiasta vampyyria joutuvat juonittelun, valtataistelun ja murhien keskelle trillerinomaisessa tarinassa.

Jokaisella pelihahmolla on omat kohtalonsa, taitonsa ja ominaisuutensa. Eri taustoista tulevien vampyyrien voimat ja kyvyt myös määrittelevät millaisia kunkin hahmon erikoiskyvyt ja voimavarat ovat. Pelaaja voi itse valita, mitä vahvuuksia ja taitoja hän korostaa, ja millaisia lähestymistapoja suosii pelin edetessä. Viettelys, uhkailu ja salakavala hiiviskely ovat kaikki erilaisia tapoja tavoitteiden saavuttamiseen. Eikä unohtaa tule taisteluita tai vampyyrille luontaista verenhimoa, joka vaikuttaa pelihahmon käytökseen.

Vampire: The Masquerade -roolipelin viidenteen sääntölaitokseen perustuva Vampire: The Masquerade – Swansong on upea ja syvällinen videopelisovitus maineikkaan pelijärjestelmän säännöistä, maailmankuvasta ja sen hahmoista juonitteluineen ja salaliittoineen. Peli tarjoaa jännitysnäytelmän täynnä kiehtovia käänteitä, mielenkiintoisia hahmoja ja roolipelille ominaista hahmonkehitystä.

Pelin Emem-hahmoa esittelevän uuden videon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/t-06CcuEs4g ja aiemmin julkaistun esittelyvideon osoitteessa https://youtu.be/E7L7M0R8fzA.

Vampire: The Masquerade – Swansong julkaistaan pelikonsoleille helmikuussa 2022. Tarkemmat pelialustat julkistetaan myöhemmin.

Lisätietoja
https://vampire-swansong.com/
www.panvision.com/pelit
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh8YxlsyHL-G-ujo3YQ?e=V9bHmy (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.