Suomalainen teknologiatuotteiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittyvä East & West Distribution Oy on julkaissut tyylikkyyttä, helppokäyttöisyyttä ja hyvinvointia toisiinsa yhdistävät Amazfit GTR/GTS 3 -älykellot.

Uuden sukupolven Amazfit GTR/GTS 3 -älykellot eivät tingi näyttävyydestä, vaan mukautuvat käyttäjänsä tyyliin saumattomasti. Samalla kellot sisältävät entistäkin monipuolisemmat ja helppokäyttöisemmät liikunta- ja hyvinvointiominaisuudet sekä käteviä älytoimintoja.

Suomenkieliseen Zepp OS -käyttöjärjestelmään perustuvat kellot rakentuvat toiminnoiltaan hyvinvoinnin, liikunnan ja käytännöllisyyden ympärille. Zepp OS on suunniteltu vähävirtaiseksi järjestelmäksi, joka suoriutuu vaativistakin toiminnoista turhaan akkua kuluttamatta. Samalla Zepp OS on nopea ja helppokäyttöinen käyttöliittymä, jolla eri sovellusten ja toimintojen käyttö on vaivatonta. Android- ja iOS-yhteensopivat Amazfit GTR/GTS 3 -älykellot ovat helposti yhdistettävissä suosittuihin terveys- ja liikuntapalveluihin, kuten Apple Terveys, Google Fit, Strava, Relive, Runkeeper ja TrainingPeaks. Kellot osaavat hyödyntää myös Alexa-äänikomentoja, joilla voidaan esimerkiksi määrittää herätysaikoja, esittää kysymyksiä tai jopa ohjata älykodin laitteita.

Uutuuskellot mittaavat käyttäjänsä hyvinvointia ympäri vuorokauden kuuden valodiodin BioTracker PPG 3.0 -anturin avulla. Tietojen seuraaminen on tehty äärimmäisen helpoksi. Vain yhdellä painalluksella kellot mittaavat neljä eri terveystekijää kerralla vain 45 sekunnissa. Näitä ovat sydämen syke, veren happisaturaatio, kehon rasitustaso ja hengitystiheys. Kellojen sykemittaus toimii haluttaessa 24 tuntia vuorokaudessa – myös uidessa. Kerätyt terveystiedot näytetään helppolukuisena PAI-hyvinvointiarvona, joka perustuu käyttäjästä kerättyyn tietoon kuluneen viikon aikana.

Kellot osaavat seurata myös käyttäjänsä unenlaatua, kuten syvää ja kevyttä unta sekä levon kannalta oleellista REM-univaihetta. Ne mittaavat myös hengitystä ja yli 20 minuutin päiväunia. Tämän ohella kellot mittaavat naisten kuukautiskiertoa ja osaavat arvioida ihanteellisen hetken hedelmällisyydelle.

Omaa tyyliään voi korostaa yli 150 erilaisen kellotaulun valikoimasta. Näytön tyyli voidaan helposti vaihtaa nopeasti vaikkapa oman mielialan tai tilanteen mukaan. Dynaamiset efektit ja näyttävät animaatiot tekevät kellotaulusta komeaa katsottavaa. Lisäksi myöhemmin julkaistaan suunnittelutyökalu, jolla jokainen voi luoda omia kellotaulujaan.

Vesitiiviit kellot tukevat peräti 150 erilaista urheilu- ja kuntoilumuotoa. Näitä ovat muun muassa erilaiset juoksu-, pyöräily-, palloilu-, sisä-, vesi- ja talviliikuntamuodot. Nopea ja tarkka satelliittipaikannusjärjestelmä sopii erinomaisesti kaikille ulkoliikkujille. Sen ansiosta voidaan seurata tehdyn matkan pituutta ja kuljettua vauhtia. Lisäksi Virtual Pacer -kirittäjä tekee liikkumisesta mielekkäämpää ja PeakBeats-analyysi auttaa liikunnan edistymisen ja palautumisen seurannassa.

Älykellot on viimeistelty monilla kätevillä hyötyominaisuuksilla, kuten tehtävälistoilla, kalenterilla, sääennusteilla ja puhelimen ilmoituksilla eri sovelluksista.

Amazfit GTR 3
Kevyestä ja äärimmäisen kestävästä ilmailustandardin mukaisesta alumiinista tehty Amazfit GTR 3 -älykello on muotoiltu klassisen pyöreäksi ja viimeistelty käännettävällä pyörösäätimellä. Sen raamiton 1,39 tuuman kokoinen kellotaulu on viimeistelty kaarevalla lasilla, joka tekee kellosta silmiä hivelevän kauniin. Älykellon kirkas ja tarkka AMOLED-näyttö on selkeälukuinen ja ilo silmälle. Kellon 450 milliampeeritunnin akussa riittää täydellä latauksella peruskäytössä virtaa jopa 21 päiväksi. Ukkospilven mustana ja kuunharmaana saatava kello on viimeistelty silikonirannekkeella, joka on bakteereja hylkivä.

Amazfit GTS 3
Modernilla neliönmuotoisella 1,7 tuuman kokoisella näyttötaululla viimeistelty Amazfit GTS 3 -älykello on yksi markkinoiden ohuimmista ja kevyimmistä älykelloista 8,8 millimetrin paksuudellaan ja 24,4 gramman painollaan. Sen huikean tarkka AMOLED-näyttö on kirkas, näyttävä ja selkeän värikäs. Grafiitinmustana, maanpunertavana ja luonnonvalkoisena saatavassa kellossa on bakteereja hylkivä silikoniranneke.

Hinta ja saatavuus
Amazfit GTR/GTS 3 -älykellot ovat saatavana välittömästi 169 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://ewdist.fi/amazfit/
https://youtu.be/sANnGQUjJH0 (esittelyvideo 1)
https://youtu.be/WyHojuu_RDU (esittelyvideo 2)
https://youtu.be/wyD1Iag8eg0 (esittelyvideo 3)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh-YO4WSSSWDm0L8bMg?e=SFpecm (kuvia)

Amazfit
Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi tunnetaan älypuhelintensa lisäksi valtavasta valikoimasta muita teknologiatuotteita, joita se tuottaa yhteistyössä MiOT-ekosysteemiin kuuluvien kumppaniyritysten kanssa. Älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita valmistava Zepp Health Corporation (ex-Huami) on osa tätä ekosysteemiä. Sen oma Amazfit-tuotemerkki yhdistää tuotteissaan korkealuokkaiset materiaalit, upean muotoilun ja älykkään huipputeknologian. Zepp Health Corporation on biometristen liikuntarannekkeiden markkinajohtaja maailmassa ja yhtiö on New Yorkin pörssissä (NYSE: ZEPP). Sen pääkonttori on Yhdysvaltain Mountain Viewssä. Lisätietoja osoitteessa www.zepphealth.com.

East & West Distribution Oy
East & West Distribution Oy on suomalainen teknologiatuotteiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittyvä yritys. Se toimii Xiaomin ja sen MiOT-ekosysteemiyritysten virallisena agenttina, tukkurina ja Mistore.fi-kauppapaikan ylläpitäjänä. East & West edustaa Suomessa useita tuotemerkkejä, kuten 360, Amazfit, Amiro, Aqara, BlitzWolf, Cubot, Dreame, Imilab, Nillkin, Ulefone, Unagi, Xiaomi, Yeelight, Yi ja Zepp. Lisätietoja osoitteessa www.ewdist.fi.