Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) julkisti kokonaan uuden Hyper Scape -toimintapelin.

Hyper Scape on täysin ilmainen, nopeatempoinen ja futuristinen toimintapeli. Se rakentuu huippusuositun battle royale -pelityypin ympärille, jossa sata pelaajaa syöksyy taisteluun Neo-Arcadian valtavalle kaupunkitaistelukentälle. Pelialueen reunoilla odottelu ei kuitenkaan tuo voittoa, sillä pelialue pienenee tasaisin väliajoin pelialueen hiljalleen tuhoutuessa erityislaatuisen lahoamisprosessin myötä. Alueen pienentymisen ja vihollisten keskinäisen sotimisen myötä pelaajamäärä vähenee.

Hyper Scape on suunniteltu nopeatempoiseksi, kiivaaksi ja jännittäväksi pelikokemukseksi. Peliä pelataan joko yksilötaistelijan silmin soolopelimuodossa tai osana joukkuetta kolmen pelaajan tiimeissä. Kummassakin pelimuodossa viimeisenä elossa ollut pelaaja tai joukkue voittaa. Vaihtoehtoisesti pelin voi voittaa kruunun kaapannut pelaaja, mikäli tämä onnistuu säilyttämään sitä 45 sekunnin ajan.

Myös aseilla ja varusteilla on merkitystä. Jokainen pelihahmo aloittaa pelkällä lähitaisteluaseella pelikentälle saapuessaan. Lisäaseiden ja erilaisten varusteiden haaliminen onkin vuorossa ensimmäisenä. Erilaisia aseita löytyy pistooleista konetuliaseisiin ja energiatykkeihin, joista jokaisella on omat etunsa. Lisäksi erilaiset lisävarusteet tuovat oman mausteensa peliin. Valintoja täytyy tehdä, sillä jokaisella hahmolla voi olla vain kaksi asetta ja kaksi varustetta kerralla. Käytössä olevan aseen ja lisävarusteen voi kuitenkin helposti vaihtaa nopeasti napinpainalluksella. Mikäli pelaaja löytää käytössään olevan aseen tai varusteen toistamiseen, hän saa halutessaan käyttöönsä parannellun version samasta laitteesta.

Neo-Arcadian kaupunkia vaivaa ainutlaatuinen lahoamisoire, jonka ansiosta pelialue alkaa pienentyä pian aloittamisen jälkeen. Lahoamisalueelle jäänyt pelaaja altistuu lisävahingolle ja lopulta putoaa pelistä pois, mikäli ei ehdi pelastautua alueelta turvaan riittävän nopeasti. Useimmat peliotteluista päätyvätkin pienelle ja tiivistyneelle alueelle, jolla käydään peliottelun lopputaistelu muita pelaajia vastaan tai kruunun hallinnasta.

Ryhmäpelissä edes pelikuolema ei ole lopullinen, sillä nujerrettu pelaaja jää kentälle ainutlaatuisena varjo-olentona. Hän ei voi varjomuodossaan osallistua taisteluun, mutta voi suorittaa tiedustelutoimintaa ryhmälleen. Mikäli ryhmä saa tämän myötä muita pelaajia kaadettua, on ryhmällä mahdollisuus tuoda varjopelaaja takaisin peliin osaksi joukkuetta.

Pelitilanteet voivat muuttua äkkiä ja yllättäen, sillä taisteluiden ja varustekeräilyn ohella peliin ilmestyy aika ajoin erilaisia pelitapahtumia. Näitä voivat olla esimerkiksi normaalia vähäisempi painovoima tai loppumattomat ammukset. Painovoimalla on myös merkitystä, sillä Neo-Arcadian kaupunki on täynnä korkeita ja monikerroksisia rakennuksia täynnä varusteita ja aseita. Erikoislaatuisten varusteiden ansiosta pelaajat kykenevät nousemaan korkeuksiin helposti, mikä tekee taistelusta monipuolisen ja kiehtovan. Pelihahmon loppu saattaa yhtäältä koitua edestä, sivusta, takaa, ylhäältä tai alhaalta. Tarkkaavaisuus, liike ja nopeat reaktiot ovat kaikki avainasemassa kiihkeätempoisessa taistelussa.

Lisäksi peliä seuraava Twitch-yleisö voi ehdottaa peliin muutoksia, jolloin pelitilanteet saattavat muuttua entistä enemmän täysin yllättävään suuntaan. Hyper Scape onkin tehty alusta alkaen mahdollisimman helposti ulkopuolisten seurattavaksi peliksi. Nopeatempoiset taistelut, erilaiset varusteet ja aseet sekä kiehtova kenttäsuunnittelu luovat erinomaiset puitteet jännittäville otteluille.

Hyper Scape on nyt rajoitetun ajan teknisessä testivaiheessa pc-tietokoneilla. Testivaihe ei kuitenkaan ole Suomessa pelattavissa. Pelin julkaisuajasta tiedotetaan myöhemmin.

Pelistä on julkaistu kolme esittelyvideota: julkaisutraileri, esittelyvideo sekä pelintekijöiden haastatteluvideo. Ne ovat katsottavissa alla olevista linkeistä.

Pelitraileri: https://youtu.be/RUZrAOQceJo
Gameplay-esittelyvideo: https://youtu.be/a9qzP9q60ko
Pelintekijöiden haastatteluvideo: https://youtu.be/utmcXD5Ik20

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/hyper-scape
https://bit.ly/3dX27OW (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.