Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) julkisti Far Cry -toimintapelisarjan saavan aimo annoksen kaaosta, ennakoimattomuutta ja raivokkuutta, kun Far Cry 5 julkaistaan ensi talvena pelaajien iloksi.

Far Cry 5 julkaistaan sekä Xbox One-, Project Scorpio-, PlayStation 4 Pro- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 27. helmikuuta 2018. Ensimmäistä kertaa Far Cry -pelisarjan historiassa tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin, tarkemmin sanoen Montanan osavaltioon. Luvassa on kaunis ja avoin pelimaailma, jota pelaajat pääsevät tutkimaan yksin tai kahden pelaajan yhteistyössä samalla kamppaillessaan selviytymisestä ja vapaudesta. Pelin pääsuunnittelusta vastaa Ubisoft Montreal apunaan Ubisoft Toronto, Ubisoft Kiev, Ubisoft Shanghai ja Ubisoft Reflections.

Pelaajan hahmo aloittelee työtään kuvitteellisen Hope Countyn varaseriffinä Montanan kuvankauniissa ympäristöissä. Pelaajahahmon saapuminen toimii kuitenkin kannustimena paikallisen tuomiopäivänkultin aktivoitumiselle. Aiemmin hiljaiseloa omissa oloissaan viettäneen Project at Eden’s Gate -kultin suunnitelmiin kuuluu muun muassa ympäröivän alueen väkivaltainen haltuunotto. Pelaajahahmot joutuvat keskelle valtataistelua ja kaoottista tilannetta, jossa pelkkä kultin läsnäolo uhkaa kansalaisten turvallisuutta ja arkea. On aika aseistaa itsensä ja nousta vastarintaan ennen kuin on liian myöhäistä. Kultti on pysäytettävä hinnalla millä hyvänsä.

Piiritykseen joutuneet pelaajat huomaavat olevansa pattitilanteessa Hope Countyn asukkaiden kanssa, sillä yhteydet ympäröivään maailmaan on katkaistu. Yhteenotot Hope Countyn maisemissa tarjoavat ensiluokkaisen kokemuksen vailla vertaa eikä edes ilmataisteluilta vältytä. Luvassa onkin hurjia yhteenottoja myös ilmassa, kun pelaajat käyvät taistoon lentokonein Big Sky Countryn alueella. Kultin jäseniä jäljittäessään pelaajat pääsevät myös kokemaan amerikkalaisen luonnon kauneutta jokineen, vuorineen, metsineen ja viljelysmaineen. Eikä unohtaa tule valikoimaa kulkuneuvoja, joihin lukeutuvat niin amerikkalaiset muskeliautot, maastoajoneuvot, rekat kuin veneetkin. Ajoneuvot näyttelevätkin tärkeää osaa myös silloin, kun hahmot joutuvat hyökkäysten kohteeksi tai kun on aika paeta paikalta taistelussa ylivoimaista vihollista vastaan.

Monipuoliset aseet aina erilaisista pistooleista ja kivääreistä räjähteisiin asti ovat merkittävä osa taistelua kulttia vastaan. Lähitaisteluun löytyy monipuolisia työkaluja vasaroista baseball-mailoihin. Eikä taistella tarvitse yksin, sillä pelaaja voi palkata avukseen palkkasotureita laajasta hahmovalikoimasta. Erikoisempaa apua löytyy erikoiskoulutetuista eläimistä, kuten karhuista ja puumista, jotka täydentävät pelaajan valitsemaa pelityyliä hiippailusta suoraviivaisempaan lähestymiseen. Mikä ikinä onkaan pelaajan valitsema lähestymistapa ja tapa taistella vihollisia vastaan, Far Cry 5 antaa siihen vapaat kädet.

Far Cry 5 palauttaa sarjaan myös sen kaivatun karttatyökalun, jolla pelaajat voivat luoda uusia karttoja tai muokata olemassa olevia kenttiä. Karttatyökaluun on luvassa myös täysin uudenlaisia ominaisuuksia, joista paljastetaan tarkempia lisätietoja myöhemmin.

Far Cry 5 -pelin PlayStation 4 -version ennakkotilaajat saavat ainutlaatuisen lisäosan, jolla pelihahmojen ulkoasua voidaan muokata entistä monipuolisemmin. Lisäosan saamiseen tarvitaan ilmaiseksi käytettävä Ubisoft-tili. Xbox- ja pc-pelaajat saavat käyttöönsä vastaavan sisällön Ubisoft Clubin kautta.

Lisätietoja internetissä
https://www.ubisoft.com/fi-FI/game/far-cry-5/
https://youtu.be/PI-1KTy0pOA (trailerivideo)
http://bit.ly/farcry5fankit (pelikuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja, Rayman ja Far Cry. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2016-2017 oli 1,460 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.