Boston Group tuo myyntiin eleohjattavan ja älykkäästi toimivan Insta360 Link -verkkokameran korkeatasoisella kuvanlaadulla.

Yhä useampi toimistotyöntekijä tekee töitä kotona tai muulta vastaavalta työpisteeltä käsin. Tämä on kasvattanut etäyhteyksillä järjestettävien kokousten, palaverien ja muiden tapaamisten määrää valtavasti. Myös oppilaitosten etäluennot ja muut striimitapahtumat ovat yleistyneet kovaa vauhtia. Valitettavasti useimpien kannettavien tietokoneiden kamerat ovat korkeintaankin välttävää laatua, eikä ne kykene hyvään ja selkeään kuvaan edes kirkkaassa valaistuksessa. Ammattikäytössä edellytetäänkin yhä useammin laadukasta ja erottelukykyistä videokuvaa, jotta osallistujat ovat selkeästi nähtävissä ja kuultavissa.

Kompakti ja helposti käyttöön otettava Insta360 Link -verkkokamera on monipuolinen ja älykäs videotyökalu. Sen avulla onnistuvat vaivatta etäluennot, verkkopalaverit ja kaikenlaiset videostriimit. Insta360 Link kykenee ultrateräväpiirtoiseen 4K-videotarkkuuteen 30 kuvan sekuntinopeudella. Vaihtoehtoisesti täyteläisen värimaailman HDR-kuvatila on käytettävissä 1080p- ja 720p-tarkkuudella. Lisäksi kamerassa on korkeatasoinen 1/2 tuuman kuvakenno ja nelinkertainen digitarkennus. Näiden ansiosta videot näyttävät laadukkailta, eloisilta ja värikylläisiltä jopa hämärässä valaistuksessa.

Kamerassa käytetään kehittynyttä tekoälypohjaista kohteentunnistusta kuvauskohteiden reaaliaikaiseen havainnointiin ja seuraamiseen. Motorisoidun ja kolmiakselisen gimbaalin avulla kamera kääntyy aina oikeaan kuvakulmaan ja asentoon kuvattavan kohteen liikkeen mukaan. Tämä mahdollistaa keskittymisen kameran edessä puhumiseen, esiintymiseen ja näyttämiseen, sillä kamera huolehtii kuvauksesta, tarkennuksesta ja seurannasta automaattisesti. Lisäksi kameraa voi ohjata monipuolisin eleohjauksin esimerkiksi kuvaustilan vaihtamiseen tai zoomin ohjaamiseen. Näin kuvaa voidaan helposti lähentää tai loitontaa puhetta keskeyttämättä.

Kamerassa on myös useita toimintatiloja eri tarpeisiin. Piirtotaulutilassa kuvauksen kohteen rinnalle annetaan tilaa piirtotaululle tai vastaavalle esitystyökalulle, mikä sopii erinomaisesti visuaalisiin esityksiin. Lähiotostila keskittyy henkilön kuvaamiseen pitäen tämän kuvan keskellä ja on siten erinomainen striimauksessa ja sosiaalisen median tarpeisiin. Monista verkkokameroista poiketen Insta360 Link taltioi myös aitoa ja rajaamatonta 9:16 kuvasuhteen pystysuuntaista videokuvaa. Lisäksi kamerassa on työpöytätila, joka soveltuu erityisesti työpöydän tai muiden työtasojen tapahtumien kuvaamiseen.

Korkeatasoisten monisuuntaisten mikrofonien ansiosta Insta360 Link poimii puheäänen selkeästi ja suodattaa taustamelun pois sitä vaimentavalla tekniikalla. Kamerassa on myös automaattisesti toimiva yksityistila, jolla kameran linssi kääntyy kohti jalustaa kymmenen sekunnin käyttämättömyyden jälkeen.

Kätevän ja helposti säädettävän jalustan ansiosta kamera voidaan helposti asettaa esimerkiksi pöytätasolle tai suoraan tietokoneen näytön reunalle. Yleisen 1/4 tuuman kiinnityskierteen ansiosta kamera voidaan asettaa lähes mille tahansa alustalle. Lisäksi kameran mukana tulee kätevä kolmijalka.

Insta360 Link on sekä Windows- että Mac-yhteensopiva ja toimii kaikkien yleisimpien videosovellusten kanssa. Kameraan sisältyy kehittynyt ja monipuolinen Link Controller -ohjelmisto, jolla voidaan määrittää esimerkiksi gimbaalin ja kameran asetuksia sekä muita toimintoja.

Hinta ja saatavuus
Insta360 Link -verkkokamera tulee myyntiin välittömästi 399 euron suositushintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.insta360.com/product/insta360-link
www.boston.fi
https://youtu.be/fd2nnE3voQ8 (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viLhhBuM4tH7-ToxnVw?e=LOjS0X (kuvia)

Insta360
Insta360 on maailman johtava 360 asteen kameroiden valmistaja. Insta360-kamerat auttavat ihmisiä jakamaan kokemuksensa täydellisillä elokuvamaisilla videoilla, jotka ympäröivät katsojansa ajasta ja paikasta riippumatta. Insta360-kameralla kuluttajat ja ammattikäyttäjät voivat kuvata korkeatarkkuuksisia 360 asteen valokuvia ja videoita, jotka ovat helposti katsottavissa suoratoistona tai tallenteina eri sosiaalisen median alustoilla. Virtuaalilaseilla katsotut Insta360-kokemukset voivat viedä katsojansa paikkoihin ja hetkiin, joita he eivät ole koskaan aiemmin edes kuvitelleet näkevänsä. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.insta360.com.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.