Gangsofsherwood

PAN Visionin jakelemasta ja NACONin julkaisemasta Gangs of Sherwood -toimintapelistä julkaistiin kaksi uutta esittelyvideota.

Kaikkien tuntema lainsuojaton ja köyhien puolustaja Robin Hood sukeltaa uuteen peliseikkailuun lokakuun puolivälissä. Toimintaa ja seikkailua toisiinsa yhdistävässä Gangs of Sherwood -pelissä nähdään sekä erilainen tulkinta Sherwoodin metsän sankareista että sen tarjoamasta toiminnasta.

Myös yhteistyömuotoista pelattavaa tarjoava peli rakentuu kiehtovan taistelujärjestelmän varaan, jossa jokaisella hahmolla on oma roolinsa, tyylinsä ja erikoisominaisuutensa. Näinpä erilaisten hahmoyhdistelmien oikeanlainen käyttö on tehokasta, palkitsevaa ja hauskaa.

Vaikka jokaisella sankarilla on oma hahmoluokkansa, näitä ei ole sidottu vain tiettyyn pelityyliin tai mieltymyksiin. Niinpä omaa hahmoaan voi viedä haluamaansa suuntaan ja hyödyntää erikoiskykyjä eri tavoin. Hahmokohtaiset ominaisuudet kuitenkin suosivat erikoistumista. Esimerkiksi Robin Hoodin vahvuus on jousiammunta. Tämä tekee hänestä ensisijaisesti kaukotaistelijan, joka kukistaa vihollisiaan etäältä. Munkki Tuck taas edustaa niin sanottua tankkiluokkaa eli kestävää lähitaistelijaa, joka suojelee taustalla olevia hahmoja omilla erityistaidoillaan. Jokaisella hahmolla on myös mahdollisuus käyttää omaa kapinallisvaistoaan, joka kohentaa erikoisvoimia väliaikaisesti.

Kuten lajityypin peleissä on tapana, myös Gangs of Sherwood sisältää monipuolisen valikoiman erilaisia vihollisia, kuten lähitaistelijoita ja jousiampujia sekä erityisen vahvoja ja kyvykkäitä pomovastuksia. Näitä kohdataan yleensä erityisillä alueilla, joissa taistelu vaatii tarkempaa koordinointia ja sujuvaa taktikointia perustaistelun ohella. Pelkällä mättämisellä ei välttämättä pärjää pitkälle, etenkin jos vihollisia on monia tai vastassa on tavallista kokeneempia vihollisia. Tämä osaltaan tekee kohtaamisista kiehtovaa ja sopivan haasteellista menemättä ylivaikean suorittamisen puolelle.

Lisäksi tietyt viholliset voivat antaa omille joukoilleen lisävahvuuksia erikoisvoimiensa avulla sekä heikentämään pelaajahahmojen kyvykkyyttä. Niinpä tietyt viholliset vaativat tarkkaan harkittuja erikoistaktiikoita tai poikkeavia taistelutyylejä nujertamiseen. Mukana on myös tukkukaupalla keskiaikaiseen kuvastoon sopivaa fantasiamaisuutta, mikä tuo osalle vihollisista eläimellisiä piirteitä. Tyyli on tuttu keskiaikaisesta tarinankerronnasta ja näin syventää pelimaailmaa upealla tavalla.

Pelin taistelua ja toimintaa esittelevän videon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/mRExGZaIi5s. Viholliskohtaamisia ja pomovastuksia esittelevän videon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/ejDsMi25vsw.

Gangs of Sherwood julkaistaan 19. lokakuuta 2023 sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja

www.gangsofsherwood.com
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viPE2I5AfpCiMUunXsw?e=H2KVur (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.