Euroopan ensimmäisen ammattimaisen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collectiven menestyksekäs ensikonsertti on kuunneltavissa YLE Areenassa välittömästi ja Yle Radio 1:ssä 5.10 klo 19.03 alkaen.

Game Music Collective jatkaa Suomen kiertuettaan keväällä 2018 Tampereella ja Turussa. Tarkemmista yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin. Tulevana talvena Game Music Collective aloittaa toimintansa myös pelimusiikkiin erikoistuvana studio-orkesterina.

“Game Music Collectiven ensikonsertti Finlandia-talolla oli muusikoillemme unohtumaton kokemus. Yleisön spontaani intohimo pelimusiikkiin loi ainutlaatuisen tunnelman konserttiin. Tuntui siltä, että koimme yleisön kanssa yhdessä ikimuistoisen pelimusiikkielämyksen”, kommentoi Game Music Collectiven perustaja sellotaiteilija Lukas Stasevskij.

“Game Music Collectiven konsertti oli monella tapaa mahtava kokemus pelimusiikkiin perehtymättömällekin. Tunnelman ytimessä oli faneilta faneille -eetos, vuorovaikutus orkesterin ja yhtyeen välillä oli intensiivistä ja konsertin jälkeen yhteinen onnistumisen riemu käsin kosketeltavaa. Orkestrointi ja sovitukset, välispiikit ja yleisön reaktiot loivat kokonaisuuden, josta päällimmäisenä jäi mieleen sekä orkesterin tiukan ammattimainen ote että mahtava tekemisen riemu. Myöhemmin mieleen hiipi vielä taju siitä, että nyt vasta raotettiin Pandoran lippaan kantta. Game Music Collectiven mahdollisuudet eivät rajoitu vain pelien musiikin esittämiseen vaan koko pelikenttä rikastuu tällaisesta lähestymisestä yhteen keskeiseen osa-alueistaan”, kertoo juontaja, toimittaja sekä televisio- ja radiopersoona Jone Nikula.

“GMC:n orkesterista näkyi ja kuului innostus ja kunnioitus aihepiiriä kohtaan. Raikuvat suosionosoitukset kertoivat puolestaan yleisön innostuksesta. Musiikki on yksi pelikokemuksen tärkeimpiä elementtejä ja sillä on merkittävä rooli myös Rovion pelien ja brändien rakentamisessa. On hienoa olla mukana Game Music Collectiven konserttisarjassa”, kommentoi Rovio Entertainment Oy:n Head of Audio Ilmari Hakkola.

“Game Music Collectiven ensikonsertti oli elämys, joka jäi mieleeni yhtenä parhaimmista pelimusiikkikokemuksistani. Game Music Collectiven antaumus ja lahjakkuus viittaavat mitä valoisampaan tulevaisuuteen pelimusiikin saralla”, kommentoi pelimusiikkisäveltäjä, muusikko ja äänisuunnittelija Ari Pulkkinen (mm. Angry Birds).

”Pelejä pelatessa harva meistä kiinnittää huomiota taustalla soivaan musiikkiin. Se on elementti muiden elementtien joukossa. Pelimusiikkikonsertti kuitenkin alleviivaa sitä, kuinka korkeatasoista pelimusiikki myös musiikillisesti on. Konsertisssa varsinkin musiikin nyanssit pääsevät oikeuksiinsa ja setämieskin herkistyy kuuntelemaan tuttua musiikkia uudella tavalla”, kertoo pelialaa edustavan Neogames Finlandin johtaja Koopee Hiltunen.

Game Music Collective
Game Music Collective on noin 20 muusikosta koostuva orkesteri, joka täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja muilla vierailevilla tähdillä. Orkesterin ensikonsertissa Finlandia-talolla 20.9.2017 soitettiin pelimusiikkia laajasti useista eri pelisarjoista kapellimestari Eero Lehtimäen johdolla. Erityishuomion sai Final Fantasy pelisarjan musiikki, jonka säveltäjä Nobuo Uematsu on pelimusiikin elävä legenda. Musiikkia kuultiin myös mm. seuraavista pelisarjoista: Elder Scrolls, Chrono Trigger, Halo, Kingdom Hearts, Undertale, Secret of Mana ja Journey. Suomalaista pelimusiikkia kuultiin Angry Birds -pelistä, jonka soundtrack on noussut maailmalla kulttimaineeseen.

Peliteollisuus on ottanut hankkeen innokkaasti vastaan: Rovio, Veikkaus, Pocket Gamer Connects ja Assembly ovat ensimmäisten tukijoiden joukossa.

Lisätietoja
Ensikonsertti YLE Areenassa: https://areena.yle.fi/1-4200978
Kotisivut: http://weplaygamemusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/gamemusiccollective
Instagram: https://www.instagram.com/gamemusiccollective/
Presskit: http://weplaygamemusic.com/#contact

Game Music Collective, Lukas Stasevskij, +358 44 9621187, info@weplaygamemusic.com