WAR_HOSPITAL

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema War Hospital -simulaatio tarkastelee sodan tapahtumia sotilassairaalan kautta strategisella otteella.

Ensimmäinen maailmansota jätti jälkeensä valtavan määrän sodassa kaatuneita ja loukkaantuneita sotilaita. War Hospital -sairaalasimulaatiossa perehdytään sotimisen sijasta sotilaiden paikkaamiseen. Sinä missä monet muut pelit keskittyvät taisteluihin ratkaisevilla hetkillä, War Hospitalissa ratkaisevat tapahtumat ovat ihmishenkien pelastamista ja loukkaantuneiden hoitamista. Virtuaaliset ihmiskohtalot ovat lähes kirjaimellisesti pelaajan käsissä.

Pelaaja asettuu brittiläisen lääkintäsotilaan rooliin, joka toimii kenttäsairaalassa kuvitteellisessa kaupungissa pohjoisessa Ranskassa. Huonot hoito-olosuhteet ovat kaikkea muuta kuin ihanteelliset uhrien hoitamiseen, mutta niillä täytyy pärjätä. Tämä onkin osa pelin viehätystä, sillä haasteet ja ongelmat kasautuvat stressaavaksi kokonaisuudeksi. Ketä ja mitä hoidetaan missäkin järjestyksessä. Samalla, kun pelaaja keskittyy loukkaantuneiden hoitamiseen, voidaan itse sairaalaa parannella hiljalleen tuomalla sinne uusia tarvikkeita tai laajentamalla välineistöä.

Pelaajalla on myös tehtävänään hyödyntää muuta henkilökohtaa tapahtumien käsittelyssä ja ongelmien ennakoimisessa. Tiedustelulla ja kaikkeen mahdolliseen reagoimalla voidaan valmistautua uhista pahimpaan eli odottamattomiin haasteisiin ja ongelmiin.

Pelissä yhdistyvät paitsi strategiset haasteet, myös tunnepuolen rasitteet. Kun kyse on ihmishengistä, jo entuudestaan vaikeat päätökset tuntuvat entistäkin vaikeammilta ja haastavammilta. Samalla myös onnistumiset tuntuvat sitäkin tärkeämmiltä ja merkittävimmiltä. Peli mallintaakin upeasti hoitohenkilökunnan taistelumoraalia ja työtaakan stressaavuutta.

Peliä viedään eteenpäin kiehtovien, mutta traagisten tapahtumien myötä. Luvassa on monenlaisia skenaarioita ja yllätyksellisiä tapahtumia. Peliä on kehitetty yhteistyössä Lontoon sotamuseon kanssa, jonka avustuksella on voitu taata historiallinen tarkkuus tapahtumien ja välineistön osalta.

Pelin julkaisuvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/wfYsubi8wGM.

War Hospital on nyt julkaistu sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Lisätietoja

https://warhospitalgame.com
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viPFHw9lRfF4qUKjamg?e=LxbMld (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.