Maailman suurin sähköpotkulautojen valmistaja, kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi, on julkaissut uuden malliston, joka korvaa maailman myydyimmät sähköpotkulaudat.

Kevytrakenteisilla ja tyylikkäillä Xiaomi Mi Electric Scooter 1S- ja Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 -sähköpotkulaudoilla lyhyet ja vähän pidemmätkin matkat taittuvat miellyttävästi. Helposti hallittavat ja nopeasti käyttöön otettavat sähköpotkulaudat – puhekielessä skuutit – ovat turvallisia käyttää. Molempien mallien kehittynyt ohjausjärjestelmä tuntuu luonnolliselta ja lukkiutumattoman kaksoisjarrujärjestelmän ansiosta ne pysähtyvät nopeasti. Autoista mallinnetut etu- ja takavalot lisäävät turvallisuutta muita liikenteessä liikkujia sokaisematta.

Uutuuslaudat ovat yksityiskohtia myöten viimeisteltyjä ja aiemmista malleista paranneltuja. Ohjaintangon käsiosat ovat pehmeää vaahtomuovia, joten ajo-ote on miellyttävä ja pitävä. Kaasu- ja jarruvivut on muotoiltu helpoiksi ja luonnollisen tuntuisiksi käyttää. Pienestä led-näytöstä näkee selkeästi skuutin tärkeimmät tiedot, kuten kulkunopeuden ja akun latauksen.

Ilmailustandardin tasoisesta alumiiniseoksesta valmistettu runko on kestävä, mutta kevyt käyttää. Lisäksi materiaali on ruostumatonta. Skuutit kykenevät jopa 25 kilometrin tuntivauhtiin, mikä tekee matkaamisesta miellyttävän nopeaa. Mi Pro 2 -mallin tehokas 300 watin harjaton sähkömoottori suoriutuu vaivattomasti jopa 20 prosentin nousukulmista, kun taas Mi 1S selviytyy 14 prosentin nousuista 250 watin moottorillaan.

Mi Pro 2 -mallin huipputehokas 12 800 milliampeeritunnin akusto tarjoaa virtaa jopa 45 kilometrin matkalle yhdellä latauksella. Mi 1S kykenee puolestaan 30 kilometrin matkaan 7 650 milliampeeritunnin akustollaan. Virtaa siis riittää helposti pariinkin pidempään matkaan tai useampaan lyhyeen reissuun, eikä akkua tarvitse jatkuvasti olla lataamassa.

Kumpikin sähköpotkulauta on myös helppo nostaa vaikkapa auton tavaratilaan tai kantaa mukanaan esimerkiksi julkisiin kulkuneuvoihin. Ohjaustangon vaivattoman ja nopean taitettavuuden ansiosta skuutti vie kantotilassa vain vähän tilaa ja on näin helposti kannettava. Mi Pro 2 painaa 14,2 kilogrammaa ja Mi 1S painaa vain 12,5 kilogrammaa. Mi Pro 2 -mallin hieman pidempi astinlauta sopii myös oivallisesti isommille käyttäjille.

Molemmissa skuuttimalleissa on 8,5 tuuman ilmatäytteiset renkaat. Vahvistetun keskiön ja jämerien kumipäällysteisten renkaiden ansiosta liikkuminen tuntuu miellyttävältä erilaisilla teillä, kuten epätasaisella kivetyksellä tai hiekkatiellä. Vahva rengasmateriaali myös suojaa renkaita aiempaa paremmin hajoamiselta.

Sähköpotkulaudan ominaisuuksia on helppo hallita älypuhelimelle ilmaiseksi ladattavalla Mi App -sovelluksella. Sillä voidaan seurata esimerkiksi skuutin virrankulutusta, nopeutta, lämpötilaa ja monia muita tietoja. Lisäksi sovelluksella voidaan lukita skuutti, asettaa sen perävalo päälle ja määritellä jarrutusenergian käyttöönotto. Sovelluksella voidaan myös päivittää skuutin laiteohjelmisto. Yhteys skuutin ja puhelimen välillä muodostetaan langattomalla Bluetooth-tekniikalla.

Hinta ja saatavuus
Xiaomi Mi Electric Scooter 1S ja Xiaomi Mi Electric Scooter Pro2 ovat saatavana heti 499 ja 649 euron kuluttajahintoihin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.mistore.fi/sahkopotkulaudat/mi-electric-scooter-1s
https://www.mistore.fi/sahkopotkulaudat/mi-electric-scooter-pro2
https://youtu.be/xh_I8qNmY_4?t=3246 (julkistusvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vg9wOpbpLz6PInCTVYg?e=RPYeJ9 (kuvia)

Xiaomi
Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi on perustettu vuonna 2010. Se on kasvanut älypuhelinten ja muiden teknologiatuotteiden kärkivalmistajaksi MiOT-ekosysteeminsa avulla. Siihen kuuluu kymmenittäin oman alansa johtavia kumppaniyrityksiä ja tuotemerkkejä, jotka voivat hyödyntää Xiaomin teknologista asiantuntemusta ja myyntikanavia. Kattavan tuotevalikoiman suosituimpa tuotteita ovat älypuhelimet, älykellot ja aktiivisuusrannekkeet, monenlaiset älykotituotteet, robotti-imurit, sähköpotkulaudat, audio- ja videotuotteet, valaisimet, kamerat ja hyvinvointituotteet.

East & West Distribution Oy
East & West Distribution Oy on suomalainen teknologiatuotteiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittyvä yritys. Se toimii Xiaomin ja sen MiOT-ekosysteemiyritysten virallisena agenttina, tukkurina ja Mistore.fi-kauppapaikan ylläpitäjänä. Lisätietoja osoitteessa www.mistore.fi.