PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo tammikuussa myyntiin kenties kaikkien aikojen karmivimman selviytymiskauhukokemuksen. Resident Evil 7 Biohazard vie suositun pelisarjan entistä hyytävimpiin tunnelmiin.

re7cover

Selviytymiskauhu on pelilaji, joka jakaa karkeasti ottaen pelaajat kahtia. Niihin, jotka rakastavat näitä pelejä sekä heihin, joille tämän tyyliset pelit ovat yksinkertaisesti liian pelottavia ja jännittäviä kokemuksia.

Resident Evil -pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin keväällä 1996 eli yli 20 vuotta sitten. Siitä lähtien sarjan julkaisut ovat kauhistuttaneet ja pelotelleet pelaajiaan useissa erilaisissa seikkailuissa ja ympäristöissä. Pelisarja on innoittanut myös elokuvantekijöitä jo viiden elokuvan verran. Kuudes osa tulee valkokankaalle niin ikään tammikuussa.

Resident Evil 7 Biohazard uudistaa tutuksi tullutta kaavaa merkittävällä tavalla ja vie selviytymiskauhun uudelle tasolle. Merkittävin sarjan muutos historiassa on kauhun kokeminen ensimmäisen persoonan kuvakulmasta katsoen. Tämä tuo paikalla olemisen tunteen entistä todellisemmaksi. Rohkeimmat pelaajat voivat lisäksi kokea pelin kauhut myös PlayStation VR -virtuaalilaseilla.

Tarinakeskiössä ohjataan Ethan-nimistä päähenkilöä, joka etsii kadonnutta vaimoaan. Ethan jäljittää vaimonsa ränsistyneen maatilan kartanolle. Tätä asuttava Barkerin perhe ei ole kuitenkaan tavallisimmasta ja terveimmästä päästä. Ethan joutuukin silmätysten kauhukokemusten kanssa ja siinä sivussa taistelemaan oman selviytymisensä puolesta. Barkerien lailla itse kartano lähiympäristöineen ei ole aivan sitä, miltä ensin vaikuttaa.

Pelisarjan aiemmista osista poiketen Nathan ei ole taistelukoulutusta saanut konkari. Hän on tavallinen mies epätavallisten kauhujen äärellä. Resident Evil 7 ei myöskään rakennu entuudestaan tuttujen hahmojen varaan, vaan ammentaa pelisarjan maailmasta uuden tarinalinjan ja kertoo sen ennen näkemättömien pelihahmojen kautta.

Nathanin selviytymiskauhukokemus rakentuu entistä enemmän hiiviskelyn, piileskelyn ja ongelmanratkonnan varaan. Taisteluita ei ole kuitenkaan unohdettu ja erilaiset pistoolit, haulikot, räjähteet, liekinheittimet ja jopa moottorisaha ovat käytettävissä taistelussa kammottavia vihollisia vastaan. Myös erilaiset parantavat yrtit ja muut aineet ovat mukana hahmon hengissä pitämisen helpottamiseksi.

Tarinallisten uudistusten lisäksi RE Engine -pelimoottori on täysin uusi. Se on luotu erityisesti Resident Evil 7 -peliä ajatellen. Sen ansiosta yksityiskohtainen ja värikylläinen grafiikka tuo pelimaailman eloon aivan uudella tavalla. Pelimoottorin ja ensimmäisen persoonan kuvakulman ansiosta peli näyttää äärimmäisen aidolta ja tarkalta. 4K-teräväpiirtoisten HDR-televisioiden omistajat saavat lisäksi nauttia vieläkin aidommista väreistä ja paremmasta kontrastista.

Resident Evil 7 Biohazard on täysimittainen selviytymiskauhuseikkailu, jolle on myös luvattu jatkoa erillisten ladattavien lisäosien muodossa. Nämä täydentävät ja syventävät alkuperäisen pelin tarinaa vielä kuukausia julkaisun jälkeenkin.

Hinnat ja saatavuus
Resident Evil 7: Biohazard julkaistaan PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille sekä PC-tietokoneille 24. tammikuuta 2017. Pelin alustakohtaiset hinnat julkistetaan myöhemmin. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja internetissä
www.capcom.co.jp/residentevil7/
www.panvision.com/pelit
https://www.youtube.com/playlist?list=PLxNXbstwM4O5Vo3xbHQ3FJKR7bDyq_I8B (esittelyvideoiden toistolista)
http://bit.ly/2dzquGs (pelikuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.