Resident Evil 4

PAN Vision Finlandin jakelemasta ja Capcomin julkaisemasta Resident Evil 4 -kauhupelistä julkaistiin paljastuksia ja kiehtova esittelyvideo.

Capcom toi odotetun Resident Evil 4 -kauhupelin uudella tavalla esille eilisessä PlayStation State of Play -tapahtumassa. Sen myötä pelaajat pääsivät näkemään uutta videokuvaa sekä kuulemaan paljastuksia pelin ominaisuuksista. Keskeisessä roolissa nähtiin suosikkihahmo Leon S. Kennedy useissa eri tapahtumapaikoissa sekä sanailua sivuhahmo Jack Krauserin kanssa. Näiden paljastusten ohella julkistettiin Resident Evil 4:n pelattava demo sekä Mercenaries-pelitilan julkaisu ilmaisena lisäosana pelin ilmestymisen jälkeen.

Suosikkipelin uusversion tarina on sarjan faneille tuttu, mutta uusille pelaajille hämärän peitossa. Täpärän pelastumisen jälkeen jatkavat Leon S. Kennedy ja Ashley Graham tutkimusmatkaansa Los Illuminados -kultin hallitsemissa paikoissa. Tutkimustyö vie heidät vanhaan linnaan, hylättyihin kaivoksiin ja moniin muihin kutkuttaviin paikkoihin täynnä tartunnan saaneita kyläläisiä, mielipuolisia kultin jäseniä ja muita vihollisia. Las Plagasista tarttunut loinen on vaikuttanut elollisiin olentoihin järkyttävällä tavalla, minkä takia Leon ja Ashely joutuvat alituisiin vaaratilanteisiin.

Peli ei ole kuitenkaan pelkkää taistelua, sillä toimintaa rytmitetään kiehtovilla pulmatilanteilla ja mysteerien ratkomisilla. Nämä ovatkin oivallisia tilanteita purkamaan kauhun aiheuttamaa jännitystä ja stressiä, joka kuuluu olennaisesti osana pelisarjan luonteeseen.

Pelistä julkaistu uusi esittelyvideo kuvaa kiehtovalla tavalla pelin tapahtumia ja tekemistä. Luvassa on paljon puuhaa myös tarinakampanjan läpäisyn jälkeen. Yksi näistä on odotettu Mercenaries-pelitila, joka haastaa pelaajat tarinasta poikkeavalla tavalla. Lisäksi Resident Evil 4 saa oman virtuaalitodellisuustilansa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Pelin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/Id2EaldBaWw.

Resident Evil 4 -pelin uusversio julkaistaan 24. maaliskuuta 2023 sekä PlayStation 4-, PlayStation 5-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja

www.residentevil.com/re4/
www.panvision.com
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viMxqcvHrO5WU_OJuUA?e=xuoriV (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.