25.3.2014 – Nouseva kotimainen mobiilipelikehittäjä, Planetboard Oy (www.planetboard.fi) esittelee OutCatch-pelillään uudenlaisen tavan yhdistää pelaaminen ulkona liikkumiseen. Planetboardin teettämän nettikyselyn mukaan liikunnalliset mobiilipelit innostavat ihmisiä liikkumaan ulkona entistä enemmän.

SONY DSC

”Ihmisten liikkumattomuus on yhä suurempi ongelma nykymaailmassa. Esimerkiksi Valtion liikuntaneuvoston mukaan vähäinen liikunta vaikuttaa jo rajusti kansantalouteen. Liikkumattomuudesta aiheutuvien terveyskulujen arvioidaan olevan Suomessa miljardiluokkaa”, kommentoi Planetboardin toimitusjohtaja Matti Kuha.

Maaliskuussa 2014 tehdyssä nettikyselyssä tiedusteltiin ihmisten ulkoilutottumuksia sekä miten hyvin ihmiset tuntevat liikunnallisia mobiilipelejä. Samalla selvitettiin miten moni on pelannut niitä aiemmin ja miten moni ymmärtää mistä geokätkennässä on kyse.

Lähes jokainen kyselyyn vastannut (94 %) ymmärtää mitä tarkoitetaan käsitteellä liikunnallinen mobiilipeli. Vastanneista jo kolmannes (32 %) on myös pelannut jossain määrin jonkinlaista liikunnallista mobiilipeliä. On siis selvästi nähtävissä, että pelien mobilisoituminen on tulossa vahvasti myös liikunnan ja ulkoilun pariin.

Kaikkien vastanneiden keskuudesta jopa kaksi kolmasosaa (69 %) uskoo, että ulkoliikkumiseen kannustava mobiilipeli lisäisi liikkumisen määrää. Prosenttiluku on entistä suurempi liikunnallisia pelejä kokeilleiden keskuudessa, sillä heistä peräti 81 prosenttia uskoo tällaisen mobiilipelin lisäävän ulkoilun määrää.

Kyselyssä tiedusteltiin myös ihmisten ostovalmiutta liikunnallisten mobiilipelien suhteen. Vastaajista lähes kaksi kolmasosaa (62 %) arvioi olevansa valmiita maksamaan euron tai enemmän OutCatchin kaltaisesta pelistä. Liikunnallisia mobiilipelejä kokeilleiden keskuudessa valmius maksaa pelistä nousi peräti 74 prosenttiin.

OutCatch-mobiilipelissä yhdistyvät toisiinsa geokätkennän jännittävyys, liikunnan hyödyllisyys ja pelaamisen hauskuus. OutCatchin idea onkin yksinkertainen ja kiehtova. Geokätkennän tapaan myös OutCatch perustuu aarteenetsinnän perusideaan. Pelaaja etsii aarretta älypuhelimen avulla, jonka kompassia, paikkatietoja ja karttasovellusta peli hyödyntää yhdistäen ne pelimäiseen toimintaan.

OutCatchin käytön oppii helposti ja pelin ideaan pääsee sisään hetkessä. Kyselyn mukaan peräti 87 prosenttia vastaajista ymmärsi mitä geokätkennällä tarkoitetaan. Sekä oppimisen ja käytön helppous että ainutlaatuinen ja hauska peli-idea tekevät OutCatchista oivallisen liikunnallisen mobiilipelin.

OutCatchin juuri julkaistu uusi versio 1.5 on saatavana ilmaiseksi iPhone-älypuhelimille App Store -sovelluskaupasta. Peli toimii myös mobiiliverkkoon kytketyissä iPad-tablettilaitteissa.

Tietoja kyselystä
Nettikysely tehtiin Suomessa maaliskuussa 2014. Kyselyyn vastasi yhteensä 702 vastaajaa.

Lisätietoja Internetissä
www.outcatch.net/fi
www.planetboard.fi
www.liikuntaneuvosto.fi
http://youtu.be/yxnEjvGU2k8 (pelivideo)
http://bit.ly/1gWyadd (tuotekuvia)

Lisätietoja
Matti Kuha, toimitusjohtaja, Planetboard Oy, 040-5515 138, matti.kuha@planetboard.fi

Planetboard
Planetboard Oy on espoolainen pelialan startup-yritys. Yhtiö kehittää ja tuottaa älypuhelimiin sopivia pelejä, jotka houkuttelevat ja kannustavat liikkumaan ulkona. Yhtiön avainhenkilöillä ja omistajilla on monipuolinen kokemus mm. it- ja terveydenhoitoalalta. www.planetboard.fi