Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft, Universal Games ja Digital Platforms julkaisivat yhteistyössä ikonisen Scott Pilgrimin oman taistelupelin nykypäivän pelilaitteille.

Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition juhlistaa pelin kymmenvuotista ikää uusittuna kokonaisuutena. Mukana ovat myös lisäsisältönä julkaistut Knives Chau ja Wallace Wells. Suosittuun sarjakuvaan perustuva peli yhdistää toisiinsa sarjakuvamaista tyylittelyä, kutkuttavaa huumoria ja perinteistä taistelupelaamista. Pelaajan tehtävänä on auttaa Scott Pilgrimia nujertamaan vihollisensa rakkauden nimeen. Vastassa hänellä on monenlaisia pahiksia, kuten League of Seven Evil Exes.

Perinteikkäiseen kaksiulotteiseen beat ’em up -tyyliin pelin taistelut ovat näyttävästi animoituja retrografiikkahahmoja. Paul Robertsonin animoimat 8-bittiset peligrafiikat vievät sydämen mukanaan tuodessaan mieleen 80-lukulaisen peligrafiikan ja nyt jo muinaismuistoilta tuntuvat pelihallit peleineen. Niin ikään Anamanaguchin arvostettu pelimusiikki ja sarjakuvatekijä Bryan Lee O’Malleyn luomat välinäytökset ovat upeaa ja nautinnollista koettavaa.

Yksinpelin lisäksi pelin voi kokea jopa kolmen muun pelaajan seurassa, joko paikallisesti tai verkkopelinä, elinvoimaesineet ja kerätyt kolikot jakaen. Lisäksi moninpelipuolelta löytyy hauskoja minipelejä, eeppisiä battle royale -taisteluita ja yhteistyöpelimuotoja. Myös pomotaistelu- ja selviytymiskauhupelimuodot ovat hauskaa hupailua kavereiden kesken.

Digiversion lisäksi pelistä on julkaistu kolme rajatun painoksen fyysistä pakettiversiota. Nämä ovat saatavilla PlayStation 4- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille, ja niiden ennakkotilaus on nyt alkanut. Fyysiset paketit tulevat saataville loppuvuodesta 2021 Limited Run Games -kauppapaikkaan. Pelin kolme erilaista fyysistä versiota ovat Standard Edition, Classic Edition ja juhlava K.O. Edition.

Standard Edition sisältää pelin lisäksi erikoiskannen, Leo’s Place -lipun kuittiosan ja värikkään ohjekirjan. Classic Edition sisältää Standard-paketin lisäksi upean retropelikotelon, pelimusiikin cd-levyllä, taitellun pelimaailman kartan ja tarroja. Kattavin K.O. Edition -juhlapainos sisältää Classic Edition -sisällön lisäksi Sex Bob-omb -kitaraplektroja, rumpukapulat, pelimusiikin kasetilla, seitsemän keräilykortin kokoelman ja Jeremy Parishin kirjoittaman kovakantisen kirjan. Kaikki K.O.-paketin esineet tulevat aidossa kovarunkoisessa roudarilaatikossa, joka on varusteltu hauskalla 3D-kuvalla äänien ja valojen kera.

Pelin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/ORpijIxcl_4.

Pelin ohella sarjakuviin perustuva Scott Pilgrim vastaan maailma -elokuva (2010) julkaistaan uusittuna Dolby Cinema -versiona vuoden 2021 aikana.

Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition -digiversio on nyt saatavana sekä PlayStation 4-, Xbox One- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Lisäksi peli on saatavana Stadia-, Ubisoft+- ja Amazon Luna -pelipalveluista. Peli tukee myös PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleita yhteensopivuustilan kautta.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/scott-pilgrim-vs-the-world
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhswTIYn3tU9NShwbgw?e=W2r4u7 (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.