Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtavan julkaisijan, Ubisoftin huippusuositun Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelin Major-kilpapelitapahtuma alkaa tänään Meksikossa.

Six Mexico Major -nimellä kulkevassa kansainvälisessä peliturnauksessa ottavat mittaa toisistaan pelin 15 maailman parhaaksi sijoitettua Rainbow Six: Siege -pelijoukkuetta. Joukkueet edustavat maantieteellisesti eri alueita ympäri maailmaa ja ne on jaettu neljään eri lohkoon. Näitä ovat Euroopan, Pohjois-Amerikan, latinalaisen Amerikan ja Aasia-Tyynenmeren alueen lohkot.

Joukkueet kohtaavat toisensa 16.-23. elokuuta välisenä aikana Mexico Cityssä, Meksikossa, pelattavassa lähiverkkotapahtumassa, jossa noudatetaan tarkasti kaikkia terveys- ja hygieniaohjeistuksia. Puolen miljoonan dollarin arvoinen palkintopotti jaetaan kaikkien osallistuvien joukkueiden kesken. Lisäksi joukkueet saavat kisamenestyksen mukaisesti pisteitä. Näillä pisteillä on merkitystä Six Invitational 2022 -mestaruuskisoissa, sillä sinne pääsevät vain joukkueista parhaimmat.

Tapahtuman alkupuolella, 16.-18. elokuuta, pelataan lohkojen karsintaottelut. Tästä edetään 20.-21. elokuuta pelattaviin pudotuspeleihin ja lopulta kisatapahtuma huipentuu 23. elokuuta pelattavaan mestaruusotteluun. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä pelin Twitch- ja YouTube-kanavilta usealla eri kielellä selostettuna.

Tapahtuman juontavat Christopher ”MonteCristo” Mykles ja Jack “Jacky” Peters. Lisäksi mukana analyytikkoina ovat Parker ”Interro” MacKay, Jessica ”JessGOAT” Bolden ja Alex ”Skys” Magor.

Pelitapahtuman tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta http://rainbow6.com/MexicoMajor2021 ja pelitapahtuman esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/PwBZFim3O9c.

Lisätietoja Tom Clancy’s Rainbow Six -pelin elektronisen urheilun toiminnasta löytyy osoitteesta http://www.rainbow6.com/esports.

Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.