PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema Project Resistance -kauhupeli laajentaa huippusuosittua Resident Evil -pelimaailmaa uudenlaisella kokonaisuudella.

Project Resistance -työnimellä kulkeva kauhupeli esittelee epäsymmetrisen viiden pelaajan moninpelikokemuksen. Se yhdistää toisiinsa sekä yhteistyöpeleistä tuttuja ominaisuuksia että kilpailullisia elementtejä. Epäsymmetrisen pelisuunnittelun ansiosta pelijoukkueet eivät koostu tasavertaisista tiimeistä, vaan peli koostuu yhdestä neljän pelaajan selviytyjäjoukkueesta sekä viidennen pelaajan ohjastamasta Mastermind-johtajasta. Tämä erityinen neljä vastaan yksi -asetelma luo puitteet ennennäkemättömälle kauhupelikokemukselle.

Selviytyjänelikon tehtävänä on selvitä ulos taustalla häärivän Mastermindin hallitsemasta ympäristöstä. Tämä vaatii paitsi hyviä hermoja että suunnitelmallisuutta, sillä vastassa on toinen toistaan haastavampia vastuksia, ansoja ja muita vaaroja. Hyvin tiiminä pelaavalla joukolla onkin paljon paremmat mahdollisuudet selvitä kuin yksinään sooloilevilla pelaajilla.

Mastermindin roolissa oleva pelaaja tarkkailee selviytyjiä valvontakameroiden avulla. Voittaakseen pelin hänen on oltava askeleen edellä selviytyjäjoukkiota. Mastermind hyödyntää hallitsemaansa ympäristöä erilaisin ansoin ja katalin hirviöin yrittäen näin saada selviytyjät pulaan. Aseistamalla valvontakameroita tai ohjastamalla erilaisia zombeja Mastermind voi yllättää pelaajat moninaisin tavoin. Lisäksi ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa Mastermind voi vetää yllensä paksun trenssitakin ja ohjata itse Tyrantia. Massiivinen Tyrant tunnetaan Resident Evil -sarjassa lähes voittamattomana vihollisena.

Selviytyjien mahdollisuudet voittaa peli riippuvat paljon yhteistyökyvystä ja keskinäisestä kommunikaatiosta. Sen avulla pelaajat voivat voittaa vaikeatkin viholliset keskittymällä yksittäisten vihollisten voittamiseen tai tilojen hallintaan. Asiaa kuitenkin monimutkaistaa kellossa kuluva aika, joka osaltaan vaikuttaa pelin kulkuun ja määrittää pelierän voittajan. Jokaisella selviytyjähahmolla on myös omanlaiset taitonsa, joiden oikeanlainen käyttö on keskeisessä osassa selviytymiskamppailua.

Project Resistance on toteutettu kehittyneellä RE Engine -pelimoottorilla, jota on käytetty myös Resident Evil 2- ja Devil May Cry 5 -pelien tekemiseen. Project Resistance on kehitteillä sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille Steam-pelipalvelun kanssa yhteensopivana.

Project Resistance -kauhupelistä on luvassa myös suljettu beetatestivaihe. Se on käynnissä 4.-7. lokakuuta PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille. Beetatestiin voi hakea 11.-18. syyskuuta välisenä aikana. Project Resistance -kauhupelin julkaisupäivä ilmoitetaan myöhemmin.

Pelin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/q1aUdjLos-M.

Lisätietoja
https://www.project-resistance.com/en/
www.panvision.com/pelit
http://bit.ly/2mcHIAl (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.