Helsinkiläinen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collective valloitti Suomen armeijan tankit ja julkaisee tapahtuneesta kolme uutta musiikkivideota.

Upeista konserteistaan tunnettu Game Music Collective on kunnostautunut myös aktiivisena musiikkivideoiden toteuttajana. Kollektiivin peliaiheisia musiikkivideoita on katseltu pelkästään YouTubessa jo yli 1,3 miljoonaa kertaa. Uusimpana videoprojektina Game Music Collective kuvasi materiaalia sotapeliaiheisia musiikkivideoita varten Parolan Panssarimuseossa yhteistyössä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kanssa. Ensimmäinen näistä videoista on nyt katsottavissa osoitteessa https://youtu.be/2e-H5aetTvk.

”Parhaimmat sotapelit vaativat arvoisensa musiikkivideot, joten päätimme panostaa niihin kunnolla”, kommentoi Game Music Collectiven perustaja ja sellisti Lukas Stasevskij.

”Tämä yhteinen projekti tarjosi dynaamisen ja raikkaan mahdollisuuden tuoda Panssarimuseota uuden yleisön tietoisuuteen”, kommentoi Parolan panssarivaunumuseon johtaja Simo Hautala. ”Museon väelle on ollut ilo tehdä ennakkoluulotonta yhteistyötä Game Music Collectiven ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan innovatiivisen henkilöstön kanssa kulttuurin ja kulttuurihistorian edistämisessä.”

Game Music Collective Band esiintyy seuraavaksi Helsingin Nosturissa 29.12.2019 klo 19.00. Tämä pelimusiikkispektaakkeli on myös viimeisimpiä Nosturissa järjestettäviä konsertteja, sillä legendaarinen konserttipaikka suljetaan vuodenvaihteessa. Suuren suosion saavuttanut seitsemänhenkinen Game Music Collective Band esittää Nosturissa pelimusiikin klassikoita muun muassa pelisarjoista Final Fantasy, Halo, The Elder Scrolls ja Metal Gear Solid. Pelimusiikkispektaakkelissa kuullaan myös Suomessa ensimmäistä kertaa esitettävää musiikkia. Liput ovat nyt myynnissä Ticketmasterissa hintaan 29,90 euroa + palvelumaksu.

Game Music Collective
Game Music Collective on noin 20 muusikosta koostuva orkesteri, joka täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja muilla vierailevilla tähdillä. Game Music Collective Band on puolestaan orkesterin jäsenistöstä koostuva seitsemän hengen yhtye. Game Music Collectiven ensikonsertissa Finlandia-talolla syyskuussa 2017 soitettiin pelimusiikkia laajasti useista eri pelisarjoista kapellimestari Eero Lehtimäen johdolla. Tämän jälkeen kollektiivi on tehnyt monenlaisia pelimusiikkiin liittyviä esiintymisiä ja muuta toimintaa.

Game Music Collective on aloittanut myös aktiivisen tubettamisen julkaisemalla joka viikko uuden pelimusiikkivideon. Halo-pelin pääteeman livevideota on katsottu jo yli 800 000 kertaa. Lisäksi Game Music Collective äänittää parhaillaan soolo-osuuksia Ilmari Hakkolan säveltämään pelimusiikkiin, jota kuullaan ensi vuoden alussa julkaistavassa Kalevala-aiheisessa Iron Danger -pelissä.

Lisätietoja
www.ticketmaster.fi/event/269189 (Nosturin keikan lipunmyynti)
https://youtu.be/-Fzw-8wPQYg (Nosturin keikan esittelyvideo)
www.facebook.com/events/2347085555552587/ (Nosturin keikan Facebook-tapahtuma)
www.gamemusiccollective.com (kotisivu)
www.youtube.com/gamemusiccollective (YouTube-kanava)
http://bit.ly/2JqgLlG (kuvia)