ANGI – Association for the Nordic Game Industry – on pelialan uusi etujärjestö pohjoismaisille julkaisijoille ja jakelijoille. ANGI koostuu Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan pelialan paikallisorganisaatioista, joita ovat FIGMA, MTDS, MUF ja NSM. ANGIn pyrkimyksenä on edistää pohjoismaista pelikauppaa ja viestiä siihen liittyvistä asioista.

Web

”Olemme innolla odottaneet pohjoismaista yhteistyötä. Videopelimarkkinat kasvavat nopeasti, etenkin juuri Pohjoismaissa. Yhteistyöllä voimme vastata alan haasteisiin ja vaatimuksiin sekä yhteiskunnallisella että jäsentasolla”, kommentoi FIGMAn hallituksen puheenjohtaja Niklas Wikblad.

Virallisesti ANGI sai alkunsa vuonna 2012. Etujärjestön pohjoismaisen hallituksen vastuulla on yleisten suuntaviivojen vetäminen ja toimintastrategia. Lisäksi jokaisessa maassa on oma hallituksensa, jonka vastuulla on paikallistason päätökset ja suhdetoiminta. ANGIn päivittäisiin toimintoihin kuuluu pelien virallisten myyntilistojen koostaminen ja muu markkinatiedon kerääminen. ANGI edistää myös yhteiseurooppalaisen ikäsuositusjärjestelmä PEGIn käyttöä. Lisäksi ANGI järjestää viralliset videopeligaalat kaikissa Pohjoismaissa.

ANGI edustaa valtaosaa pohjoismaisista videopelimarkkinoista. Vuonna 2012 ANGIn jäsenet vastasivat yli 95 prosentista Pohjoismaissa fyysisesti myydyistä peleistä. ANGI edustaa lisäksi kaikkia isoja pelikonsolivalmistajia (Nintendo, Microsoft ja Sony) tai heidän jakelijoitaan.

ANGI toimii Suomessa jatkossakin FIGMA-nimellä. Nykyiseen FIGMA-logoon on lisätty ”Powered by ANGI” -alaliite. Uusi logo on ohessa ja se on tarvittaessa saatavana eri tiedostomuodoissa.

ANGI & FIGMA
ANGI on pohjoismainen videopelien julkaisijoiden ja jakelijoiden etujärjestö. Sen tehtävänä on edistää pelikauppaa, viestiä alasta ja sen tarpeista sekä kehittää alan positiivisia mielikuvia. ANGIn hallituksen puheenjohtajana toimii Electronic Artsin Pohjoismaiden johtaja Shaun Campbell ja toimitusjohtajana Maria Tjärnlund.

ANGIn jäseniä ovat Activision-Blizzard, AMO, Bergsala, Electronic Arts, Game Outlet, Koch Media, Microsoft, Nordic License, Namco Bandai Partners, Nordisk Film, PAN Vision, Ubisoft, Walt Disney Company ja Warner Brothers.

FIGMA edustaa ANGIa Suomessa. Se julkaisee Suomen virallista listaa, joka on GfK:n kokoama myyntitilasto Suomen suosituimmista peleistä. Lista ilmestyy viikoittain. Listat kootaan satojen pelikauppojen lähettämien myyntiraporttien pohjalta. Mukana ovat seuraavat pelikaupat: Anttila, CDON, Discshop, Expert, Gamestop, K-Citymarket, Kärkkäinen, Musta Pörssi, Viihdepysäkki, Prisma, Stockmann, Tekniset, Verkkokauppa.com, VPD ja Veljekset Keskinen. Lista ja pelimyyntitilastot löytyvät osoitteesta www.figma.fi.

Lisätietoja internetissä
www.figma.fi

Lisätietoja

Viestintätoimisto Visionist
Tiedottaja Jiri Koivuniemi
040 837 8097
jiri.koivuniemi@visionist.fi

FIGMA
Hallituksen puheenjohtaja Niklas Wikblad
+46 70 975 9965
nwikblad@ea.com

ANGI
Toimitusjohtaja Maria Tjärnlund
+46 734 069 069
maria.tjarnlund@angi-nordic.com